Wat is er met Rapper Coolio gebeurd sinds het uitbrengen van 'Gangsta Paradise'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Rapper Coolio gebeurd sinds het uitbrengen van 'Gangsta Paradise'?
Wat is er met Rapper Coolio gebeurd sinds het uitbrengen van 'Gangsta Paradise'?
Anonim

Er was eens dat Coolio werd geprezen als een van de beste talenten die hiphop ooit heeft gezien. Toen hij bekend werd door zijn iconische Grammy Award-winnende doorbraakhit "Gangsta's Paradise", hadden velen verwacht dat de Compton-rapper de komende jaren de hitlijsten zou domineren.

Helaas is dat niet altijd het geval. Coolio had in de jaren negentig misschien drie succesvolle albums, maar later raakte hij in de vergetelheid. Zijn label liet hem uiteindelijk vallen na een matige commerciële uitvoering van een album en werd beroofd en neergestoken nadat hij het podium probeerde te duiken. Samenvattend, hier is hoe Coolio's leven veranderde sinds het landen van een Grammy Award met "Gangsta Paradise."

8 bracht zijn derde album uit, 'My Soul'

Dankzij het succes van zijn tweede album uit 1994, Gangsta's Paradise, maakte Coolio zich snel op voor zijn derde. Het album uit 1997, getiteld My Soul, bevat productiecredits Bryan "Wino" Dobbs, Vic C., DJ I-Roc en meer. Helaas slaagde de rapper er niet in om te profiteren van zijn succes uit het verleden en zijn magie te repliceren, waardoor het album piekte op de 39e plaats in de Billboard 200-hitlijst.

7 rapte het themalied voor Nickelodeon's 'Kenan &Kel'

Er zijn veel gevallen waarin rappers acteurs worden, zoals Ice Cube, Tupac Shakur, 50 Cent en meer. Voor Coolio is hij vooral bekend door het rappen van het themanummer van Nickelodeon's Kenan & Kel gedurende vier seizoenen. De show zelf was een hit en vergaarde de trofee voor favoriete tv-shows tijdens de Kids' Choice Awards in 1998. Two Heads Are Better Than One, de laatste film van de serie, volgde in juli 2000.

6 werd een indieartiest

Helaas, na de matige commerciële uitvoering van zijn derde album, liet Tommy Boy Records Coolio vallen. Daarna werd hij een indie-artiest en bracht hij een overvloed aan albums uit: Coolio.com (2001), El Cool Magnifico (2002), The Return of the Gangsta (2006) en zijn recente, Nobody Foolio, in 2019. Dat gezegd hebbende, geen van deze albums zou hetzelfde succes kunnen evenaren dat hij ooit had met zijn eerste twee albums.

5 Coolio waagde zich aan koken

Gelukkig is rappen niet zijn enige talent. Net zoals toen Snoop Dogg zich bij Martha Stewart voegde voor een leuke cookout, waagde Coolio zich ook in de wereld van koken. Hij runde in 2008 een webserie genaamd Cookin' with Coolio via Omnivision Entertainment. De serie, geproduceerd door Dead Crow Pictures, volgt de 'zelfverklaarde' gettho Martha Stewart' terwijl hij heerlijke gerechten bereidt.

"Ik wil op prime time komen - ik zal niet zeggen prime time, maar ik wil wel op televisie komen. Primetime of overdag televisie. Het is duidelijk dat als ik het in primetime of overdag doe, ik het schoon moet houden en dat ik niet zoveel plezier zal hebben", sprak hij met Vice over zijn liefde voor koken. "Ik heb een paar foodfestivals gedaan, mensen komen naar me toe en vertellen me dat ze dit recept of dat recept hebben geprobeerd, ze brengen hun boek mee en ik signeer hun boek."

4 Bewustwording van aids onder Amerikaanse jongeren

Aan het eind van de jaren negentig rekruteerde Coolio raplegendes Biz Markie, Wu-Tang Clan en Fat Joe om het bewustzijn van hiv/aids onder Amerikaanse jongeren te vergroten via hun America is Dying Slowly-compilatiealbum. The Source, destijds geprezen als 'the Bible of Hip-Hop', vierde het album als 'het meesterwerk' dat de jeugd bereikt via de popcultuur.

3 Coolio gepland om naar het Witte Huis te rennen

We weten niet zeker of dit een grap was of een satirische publiciteitsstunt, maar Coolio was ooit van plan om in 2020 naar het Witte Huis te rennen. Ze tikte op X-rated filmster Cherie DeVille en kondigde hun presidentiële bod aan via een website genaamd PornStarforPresident.com.

"Met een indrukwekkende educatieve achtergrond, waaronder een doctoraat, zal Amerika de kans krijgen om een vrouw te kiezen die zich door niets heeft laten tegenhouden, die floreert in een door mannen gedomineerde industrie om de top te bereiken", luidt de website..

2 Coolio pleitte schuldig aan wapenbezit

Helaas ziet het er niet altijd gemakkelijk uit voor de rapper. In 2016 onthulde TMZ een schokkend verhaal dat Coolio schuldig pleitte aan wapenbezit, maar nog steeds gevangenisstraf zou vermijden. Een rechter in LA plaatste hem een proeftijd van 3 jaar en 45 dagen taakstraf. In september vonden TSA-agenten op de internationale luchthaven van Los Angeles een vuurwapen in een tas. Terwijl zijn entourage klaar was om te vallen, stelde de politie snel vast dat het pistool van de rapper was.

1 Toegang tot Singapore geweigerd

Dat gezegd hebbende, het was niet de eerste en de enige keer dat Coolio ooit met de wet in aanraking kwam. Een jaar na het wapenbezit-incident moest hij zijn afterparty-optreden in de Formule 1 in Singapore annuleren nadat hem de toegang was geweigerd op Changi Airport. Zoals opgemerkt door The Straits Times, was er "geen reden gegeven" voor de weigering van toegang van de rapper, ook al voldeed hij aan alle visumvereisten.

Aanbevolen: