De aantijgingen van Joss Whedon van Gal Gadot hebben zojuist zijn 'feministische' imago verbrijzeld

Inhoudsopgave:

De aantijgingen van Joss Whedon van Gal Gadot hebben zojuist zijn 'feministische' imago verbrijzeld
De aantijgingen van Joss Whedon van Gal Gadot hebben zojuist zijn 'feministische' imago verbrijzeld
Anonim

Michelle Trachtenberg. Charisma Timmerman. Eliza Dusku. Deze Hollywood-vrouwen hebben zich allemaal uitgesproken tegen het "giftige" gedrag van regisseur Joss Whedon op de set. Nu heeft Gal Gadot iets te zeggen.

Gal werkte met Joss aan DC's 'Justice League' en hield tot nu toe vrij stil over die ervaring. Dit is wat ze te zeggen heeft over haar werkrelatie met de controversiële regisseur.

Er waren al geruchten

Joss Whedon knuffel
Joss Whedon knuffel

Sinds afgelopen zomer is het algemeen bekend dat Joss en Gal de kop opstaken over zijn creatieve keuzes. Fotograaf Jason Laboy beweerde dat Joss Gal ooit in een kamer opsloot en "haar carrière bedreigde" als ze weigerde een scène te maken waarin het lichaam van Wonder Woman werd gebruikt als rekwisiet voor een seksuele grap.

Volgens geruchten gerapporteerd door onderzoeksjournalist Grace Randolf, weigerde Gal de scène toch te filmen. Naar verluidt ging hij door met de grap, maar gebruikte hij een stuntdubbel achter haar rug om.

Ray Fisher (die Cyborg speelt) heeft sindsdien bevestigd dat Joss zich vreselijk gedroeg tijdens het maken van die film:

Gal Gadot had 'problemen' met Joss

In gesprek met de Israëlische media-outlet N2 heeft Gal haar eigen kijk op het hele giftige Joss-scenario gegeven.

"Hij bedreigde mijn carrière een beetje en zei dat als ik iets deed, hij mijn carrière ellendig zou maken", beweert Gal. "Ik heb er gewoon voor gezorgd."

Fans begrepen dat de opmerking "heeft ervoor gezorgd" verwijst naar hoe Gal rechtstreeks met Warner Bros.over Joss Whedon's incidenten van onprofessionaliteit. Dat komt omdat ze in een vorig interview met The Hollywood Reporter deze zeer diplomatieke verklaring aflegde: "Ik had mijn problemen met hem en Warner Bros. loste het tijdig op."

Fans denken dat hij toch niet zo feministisch is

Het is duidelijk dat Joss Gal's carrière niet heeft verpest, maar haar uitspraken zouden de zijne kunnen beëindigen. Gal's woorden mobiliseerden haar enorme online fandom om haar te verdedigen en Joss Whedon in diskrediet te brengen.

De regisseur werd ooit beschouwd als een voorvechter van feministische media voor het schrijven van sterke, krachtige vrouwelijke personages zoals 'Buffy the Vampire Slayer'. Door een letterlijke Wonder Woman niet te respecteren, denken fans dat hij dat credo net kwijt is.

"Hij schreef sterke vrouwelijke personages. Nu leren we hoe vreselijk hij de vrouwen behandelde die ze speelden", luidt een populaire Tweet. "Zijn behandeling van echte mensen is veel belangrijker en vertelt over zijn karakter dan de ficties die hij heeft gemaakt."

Fans roepen ook op om Warner Bro.s verantwoordelijk te houden voor het aannemen/ondersteunen van Joss, ondanks zijn duistere verleden.

Joss zelf heeft momenteel volledig stille sociale media (zou je niet?) maar ik hoop dat hij het verhaal rechtzet of zo snel mogelijk zijn excuses aanbiedt.

Aanbevolen: