10 keer dat sterren alleen voor het geld een rol speelden en niet bang waren om het toe te geven

Inhoudsopgave:

10 keer dat sterren alleen voor het geld een rol speelden en niet bang waren om het toe te geven
10 keer dat sterren alleen voor het geld een rol speelden en niet bang waren om het toe te geven
Anonim

Hollywood kan een harde industrie zijn. Soms nemen sterren een rol aan omdat ze te lang zonder werk zijn geweest en ze wat kleingeld nodig hebben om rond te komen. Andere keren houden sterren gewoon van werken en zullen ze elk project doen dat ze kunnen om dat werk gaande te houden.

Het punt is dat mensen soms een acteerbaan aannemen alleen voor het geld. Veel worstelende acteurs doen dit, maar ook enkele van de meest talentvolle sterren. Channing Tatum, de legendarische Michael Caine, en verschillende anderen namen de rol op zich alleen maar omdat ze een hypotheek moesten betalen, om zo te zeggen.

10 Russell Brand - Rock of Ages

Brand was subtiel niet-subtiel dat hij deze musical op basis van haarmetal uit de jaren 80 deed voor een snel salaris. Toen hem werd gevraagd naar de film in een optreden op The Graham Norton Show Brand deed een beetje waar hij spottend gaf wat leek op ingeblikte antwoorden over het project. Hij antwoordde gekscherend: "Ik zit in een film… het is niet de meest intellectuele film… maar toch is het een film en ik zit erin…" Ja, ik deed dit voor een salaris." Brand heeft in de loop der jaren minder films gemaakt om zich meer op schrijven en podcasten te concentreren.

9 Channing Tatum - GI Joe The Rise of Cobra

Tatum is geen fan van zijn rol in de G. I. Joe filmt. "Ik haat die film verdomme", waren zijn exacte woorden uit een interview met Howard Stern. Hij ging verder met te zeggen: "Ik werd gedwongen om die film te maken … ze geven je het contract en ze gaan, 'Drie foto's deal, hier ga je … en ik heb zoiets van, 'Oh mijn God, dat is zoveel geld.' Hoewel Tatum dol was op G. I. Joe als kind en was hoopvol toen hij zich aanmeldde, hij was minder dan onder de indruk van het script.

8 Michael Caine - Jaws: The Revenge

Jaws is een iconische film en het heeft Stephen Spielberg gecementeerd als een van de grootste filmregisseurs. De sequels niet zo veel. De andere Jaws-films zijn notoir slecht. Jaws: The Revenge is de vierde en laatste officiële Jaws-film. Hoewel The Revenge de iconische Michael Caine als ster had, werd de film kritisch gepand. Caine zei dit over de film: "Ik heb het nog nooit gezien, maar het is in alle opzichten verschrikkelijk. Ik heb echter het huis gezien dat het heeft gebouwd en het is geweldig."

7 Sir Alec Guinness - Star Wars

Hoewel Sir Alec Guinness iconisch is als de eerste man die Obi-Wan Kenobi speelde, dacht hij dat Star Wars "sprookjesafval" was. Dat weerhield de geridderde acteur er niet van om zowel lid te worden van de cast als een deel van de winst van de film te krijgen. Guinness verwachtte niet dat de film de hit zou worden die het was, maar het betaalde zich financieel uit. Hij kreeg een paar honderdduizend dollar als aanbetaling voor de rol en hij liep weg met $ 3.3 miljoen van de winst van de film, wat overeenkomt met bijna $ 18 miljoen vandaag.

6 Orson Welles - Transformers

Welles is de auteur van een van wat wordt beschouwd als de beste films ooit gemaakt, Citizen Kane. De film zorgde er echter voor dat hij op veel manieren zwart werd omdat het een satirische hit was tegen William Randolph Hearst, de machtigste mediamagnaat van Welles' tijd. Hearst gebruikte zijn connecties om het succes van de film te saboteren, waardoor Welles in grote financiële moeilijkheden kwam. Hoewel de film in de loop der jaren een kritisch en financieel succes werd, kwam Welles nooit financieel terug. Voor de rest van zijn carrière deed Welles verschillende films, shows en commercials, allemaal voor een snel salaris. Een van de meest beruchte was T ransformers, wat ook zijn laatste film was.

5 Ben Affleck - Salaris

Weinigen herinneren zich Affleck's onderneming uit 2003 Paycheck en Affleck is waarschijnlijk blij. De vergeetbare actiefilm was niets anders dan een baan en wat geld voor Affleck. Toen Conan O'Brien hem vroeg waarom hij de film maakte, zei de DC-ster: "Het antwoord ligt in de titel."

4 Billy Bob Thornton - Armageddon

Thornton voelde zich niet op zijn plaats in deze klassieke sciencefictionfilm en is niet verlegen om toe te geven dat hij de rol op zich nam omdat hij zich in een moeilijke financiële situatie bevond. De film werd eind jaren negentig gemaakt toen Thornton een pijnlijke en dure scheiding doormaakte. Thornton is echter niet verbitterd over de film: "De film heeft veel voor me gedaan, dus ik kan die film nooit kloppen … Niemand zou ooit iets moeten doen wat je in je hele bedrijf doet, want het is niet [zoals] werken in een zagerij. " Dus hij deed het alleen voor het geld, maar hij haat de film niet.

3 Gary Oldman - Robocop

Oldman is een beetje een kameleon, fans weten nooit waar hij in een film zal verschijnen, omdat hij niet bang is om zijn uiterlijk radicaal te veranderen om in zijn rollen te verdwijnen. Tijdens een persbijeenkomst zei hij: "Waarom zit ik in deze film? Geld. Ik ben overgeleverd aan wat de industrie maakt…" maar hij voegde eraan toe dat hij zich ook had aangemeld omdat hij het script leuk vond. Dus, noem het een gelijkspel?

2 Richard Dreyfuss - Poseidon

Dreyfuss speelde in deze remake van de rampenfilm uit de jaren 70 over een gekapseisd bemanningsschip en is heel bot over waarom hij de film maakte, ook al had hij zijn pensionering al aangekondigd. "Geld." Dat was zijn exacte uitleg aan Cinemablend.

1 Glenn Close - Guardians of the Galaxy

Glen Close is een grotere fan van indieprojecten en arthousefilms, ze doet graag het soort films die Oscars winnen, niet de kassa breken. Hoewel Guardians of the Galaxy een zeer populaire aflevering is in het Marvel Cinematic Universe, nam Close de rol alleen op zich om haar passieprojecten te subsidiëren. "Ik doe dat omdat ik dan de andere soorten films kan gaan maken waar ik echt van hou."

Aanbevolen: