Caitlyn Jenner irriteert Twitter met 'harteloze' opmerkingen over immigratie tijdens politieke campagne

Caitlyn Jenner irriteert Twitter met 'harteloze' opmerkingen over immigratie tijdens politieke campagne
Caitlyn Jenner irriteert Twitter met 'harteloze' opmerkingen over immigratie tijdens politieke campagne
Anonim

Als onderdeel van haar campagne om de terugroepverkiezingen in Californië te winnen en de democratische gouverneur Newsom te vervangen, verscheen Caitlyn Jenner vanmorgen op CNN.

Tijdens haar interview verdubbelde de voormalige Olympische atleet haar eerder geuite opvattingen over immigratie. Jenner's publieke veroordeling van mensen die asiel zoeken in de VS en haar wens om met staatsgeld een grensmuur op te richten, hebben haar in het verleden publieke kritiek opgeleverd. Jenner's campagne is gebaseerd op een belofte om het politieke toneel op te schudden, als een "meedogende disruptor" die het huidige, "elitaire" establishment zal confronteren.

In deze veelbesproken verschijning verwees Jenner naar een groep Braziliaanse immigranten die ze de VS zag binnenkomen als 'illegalen'. Twitter-gebruikers hebben met woede op deze opmerkingen gereageerd, zowel vanwege Jenners schijnbare onwetendheid over het gestandaardiseerde proces van asielzoekers in de VS en vanwege haar ontmenselijking van immigranten zelf.

Eén account twitterde naar Jenner: "Je noemde immigranten zojuist 'illegalen'. Geen enkel mens is 'illegaal'."

Maatschappelijk werker Feminista Jones schreef: "Caitlyn Jenner noemde immigranten zojuist 'illegalen' op CNN. Haal haar hier weg. WTF??"

Ondertussen uitten andere gebruikers hun woede over de grote nieuwszender die Jenner überhaupt een platform had geboden. Schrijver Charlotte Clymer vestigde de aandacht op hoe Jenners huidige peilingscijfers, die onlangs zijn gedaald tot slechts 1%, op de een of andere manier de publiciteit van haar campagne niet hebben beïnvloed.

Clymer schreef: "Als een andere kandidaat op 1% zou stemmen, zouden ze geen zendtijd krijgen. Er is absoluut geen reden waarom Caitlyn Jenner op een nieuwsnetwerk zou moeten zitten."

Een vierde Twitter-gebruiker trok parallellen tussen Jenner's gepubliceerde inval in de politiek en Donald Trump's presidentiële campagne van 2016. Ze schreven: "Hé @CNN waarom geef je @Caitlyn_Jenner's kandidatuur legitimiteit door haar op je station te interviewen? Heb je geleerd absoluut niets door Trump in 2016 te versterken?"

Misschien is een nog duidelijkere parallel met Jenner's bod op de gouverneur van Californië de presidentiële campagne van haar schoonzoon Kanye West vorig jaar. Net als bij Jenner toonden de peilingen van West hem nooit als een sterke kandidaat, maar de publiciteit die zijn campagne kreeg, werd door velen als gevaarlijk beschouwd.

Een andere controversiële opmerking van Jenner in het interview was haar steunbetuiging voor het Texas Abortion Ban. Ze zei enigszins tegenstrijdig: "Ik ben voor het recht van een vrouw om te kiezen. Ik ben ook voor een staat die de mogelijkheid heeft om hun eigen wetten te maken. Dus ik steun Texas in die beslissing, dat is hun beslissing."

Aanbevolen: