Taylor Swift's 10 meest indrukwekkende Guinness World Records

Inhoudsopgave:

Taylor Swift's 10 meest indrukwekkende Guinness World Records
Taylor Swift's 10 meest indrukwekkende Guinness World Records
Anonim

Toen Taylor Swift in 2006 beroemd werd na het uitbrengen van haar titelloze debuutstudio-album, had niemand kunnen voorspellen dat de muzikant zo'n ongelooflijke carrière zou hebben. Tegenwoordig is Taylor Swift een van de meest invloedrijke en succesvolle muzikanten van haar generatie - en in de loop der jaren heeft ze negen zeer succesvolle studioalbums uitgebracht.

Vandaag bekijken we enkele van de officiële Guinness World Records die Taylor Swift bezit, en niemand kan ontkennen dat deze buitengewoon indrukwekkend zijn. Van het winnen van de meeste Album of the Year Awards bij de Grammy's tot het hebben van de meest bekeken VEVO-video in 24 uur - blijf scrollen om te zien wat de lijst heeft gemaakt!

Bijgewerkt op 20 januari 2022: In november 2021, toen Taylor Swift haar opnieuw opgenomen album Red (Taylor's Version) uitbracht, het nummer "All Too Well (10 Minute Version)" vestigde een nieuw wereldrecord door het langste nummer te worden dat ooit de nummer één plek in de Billboard-hitlijsten bereikte. Red (Taylor's Version) leverde haar ook het record op voor de meeste nieuwe vermeldingen op een Hot 100-hitlijst, toen 26 nummers van het album in november 2021 in de hitparade kwamen. 2022 Grammy Awards, en als ze wint, zou ze de enige zangeres worden die de prijs ooit vier keer heeft gewonnen.

10 Taylor Swift had de meeste nummer 1 op de Amerikaanse digitale nummerverkooplijst

Om de lijst af te trappen is het feit dat Taylor Swift het huidige record voor de meeste nummer 1 op de Amerikaanse Digital Song Sales-hitlijst heeft. Sinds januari 2022 heeft de muzikante 23 nummer één singles, waaronder haar recente hits "Love Story (Taylor's Version)" en "All Too Well (Ten Minute Version)". Enkele andere nummers die de eerste plaats hebben bereikt, zijn "Back to December", "We Are Never Ever Getting Back Together", "Bad Blood" en "Willow". Als het op deze plaat aankomt, wordt Taylor Swift gevolgd door Rihanna (die er 14 heeft), Justin Bieber (die er 13 heeft) en Drake (die er 12 heeft).

9 Taylor Swift had de meest bekeken VEVO-video in 24 uur

Volgende op de lijst is het feit dat Taylor Swift het record heeft voor de meest bekeken VEVO-video in 24 uur. Taylor verdiende dit record met de videoclip voor het nummer "ME!" met Brendon Urie van Panic! Bij de disco. Taylor heeft dit record sinds 26 april 2019, toen de muziekvideo officieel 65,2 miljoen views op YouTube had.

8 Taylor Swift had het snelst verkopende digitale album in de VS van een vrouwelijke artiest

Laten we verder gaan met het record voor het snelst verkopende digitale album in de VS van een vrouwelijke artiest.

Swift verdiende dit record op 13 november 2010, toen haar derde studioalbum Speak Now een record van 278.000 digitale downloads verkocht. Zoals fans al weten, bevat Speak Now hits als "Mine" en "Back to December".

7 Taylor Swift heeft de meeste Amerikaanse muziekprijzen gewonnen

Als het op prijzen aankomt, is het ook geen verrassing dat Taylor een aantal records heeft. In het bijzonder heeft de popster het record voor de meeste gewonnen American Music Awards met maar liefst 34 awards. Taylor - die dit record sinds 24 november 2019 in handen heeft - won zes trofeeën bij de AMA's van 2019, waarmee ze Michael Jackson voorging die 26 American Music Awards had gewonnen. Ze won nog vier prijzen tijdens de ceremonie van 2020 en nog eens drie in 2021.

6 Taylor Swift was de eerste artiest die singles in opeenvolgende weken de top 10 van de Amerikaanse Hot 100 liet binnentreden

De volgende op de lijst is het record voor de eerste artiest die singles in opeenvolgende weken in de top 10 van de Amerikaanse hot 100 kreeg - wat ook Taylor Swift bezit. Taylor behaalde dit record sinds 30 oktober 2010, toen ze erin slaagde om twee singles-debuut in de Top 10 te maken in opeenvolgende weken met "Speak Now" op 23 oktober en "Back To December" op 30 oktober 2010.

5 Taylor Swift is gebonden voor de meeste album van het jaar Awards gewonnen bij de Grammy's door een zanger

Laten we verder gaan met een plaat die Taylor Swift deelt met Frank Sinatra, Stevie Wonder en Paul Simon - de meeste Album of the Year Awards gewonnen bij de Grammy's door een zanger. Taylor sloot zich aan bij de recordhouders in deze categorie tijdens de Grammy's van 2021 toen haar album folklore werd uitgeroepen tot Album van het Jaar. Eerder won de muzikant de prijs in 2010 voor Fearless en in 2016 voor 1989. Taylor is ook de enige vrouwelijke artiest met dit record.

4 Taylor Swift had het snelst verkopende album in de VS van een vrouwelijke countryartiest

Volgende op de lijst is het record voor het snelst verkopende album in de VS door een vrouwelijke countryartiest.

Taylor verdiende dit record op 13 november 2010, toen haar derde studioalbum Speak Now 1.047.000 exemplaren verkocht - goed voor een record van 18 procent van alle albumverkopen in de Verenigde Staten die week.

3 Taylor Swift stond de meeste weken op nummer 1 in de Billboard's Artist 100 Chart

Een ander indrukwekkend record dat Taylor Swift verdiende, stond de meeste weken op nummer 1 in de Billboard's Artist 100-hitlijst. Ze verdiende deze eer op 22 juni 2019, toen ze officieel 36 weken bovenaan de Billboard's Artist 100-hitlijst stond. Artiesten die destijds achter Taylor Swift te vinden waren, zijn Drake (31 weken op nummer 1), The Weeknd (15 weken op nummer 1), Ariana Grande (13 weken op nummer 1) en Justin Bieber (11 weken). op nr.1).

2 Taylor Swift is de eerste artiest in de geschiedenis van de Amerikaanse hitlijsten die zeven singles debuteert in de top 10 van de Hot 100

Taylor Swift heeft ook het record van de eerste artiest in de Amerikaanse hitparadegeschiedenis die zeven singles debuteerde in de top 10 van de hot 100. Voorafgaand aan Taylor was het record in handen van Mariah Carey, die erin slaagde vijf singles te debuteren in de top 10 van de hot 100. Taylor brak dit record in 2010 met de nummers "Jump" (2008), "Fearless" (2008), "Jump Then Fall" (2009), "Today Was A Fairytale" (2010), "Mine" (2010), "Speak Now" (2010) en "Back To December" (2010).

1 Taylor Swift had de meeste gelijktijdige Amerikaanse hot 100-inzendingen door een vrouw

Om de lijst compleet te maken, is het feit dat Taylor Swift het record verdiende voor de meeste gelijktijdige US Hot 100-inzendingen door een vrouw. Taylor brak dit record op 7 september 2019, toen alle 18 nummers van haar zevende studioalbum Lover in de Billboard Hot 100 kwamen te staan. Het hoeft geen betoog dat het album een groot succes was!

Aanbevolen: