BTS-fans regeren Twitter terwijl Coldplay samenwerking bevestigt met K-Pop Group

BTS-fans regeren Twitter terwijl Coldplay samenwerking bevestigt met K-Pop Group
BTS-fans regeren Twitter terwijl Coldplay samenwerking bevestigt met K-Pop Group
Anonim

Op maandagochtend namen K-Pop-fans Twitter over, samen met fans van supergroep BTS, en begonnen acht van de trending topics van vandaag op het sociale-mediaplatform.

"IT'S CONFIRMED", "IT'S OFFICIEEL", "ENGELS AND KOREAN" en "COLLAB OF THE CENTURY" kregen al snel duizenden tweets nadat de fans, liefkozend het BTS-leger genoemd, opwindend nieuws hadden ontvangen.

Britse rockband Coldplay bevestigde op hun account dat de twee muziekgroepen die de hitparades aangaan hun krachten bundelen voor een album met twee nummers dat op 24 september wordt uitgebracht.

De aankondiging werd voorafgegaan door een gecodeerd bericht op de Alien Radio FM-pagina van de band. De korte video bevatte een reeks knipperende buitenaardse "letters" die op het scherm verschenen, die bij het decoderen de aankondiging vormden. De buitenaardse taal, die de band gebruikte om hun aankomende album Music of the Spheres te promoten, werd in mei gedecodeerd na de release van hun eerste single "Higher Power". Destijds kreeg de band te maken met kritiek op het kopiëren van Lady Gaga's Chromatica-esthetiek.

Coldplay volgde de cryptische aankondiging op met een bericht op hun website.

"De band heeft vandaag hun langverwachte samenwerking met BTS aangekondigd", staat in de verklaring. "'My Universe' wordt uitgebracht op 24 september. Het nummer, gezongen in zowel Koreaans als Engels, is geschreven door Coldplay en BTS en geproduceerd door Max Martin."

De aankondiging vervolgde: "'My Universe' is de tweede single van het komende album Music of the Spheres van de band."

Max Martin produceerde de vorige Coldplay-single "Higher Power", maar dit is de eerste keer dat BTS samenwerkt met de Zweedse megaproducer die enkele van de meest herkenbare melodieën van de popmuziek heeft geproduceerd.

Hoewel het de eerste samenwerking tussen de twee bands is, is dit niet de eerste keer dat ze samen de krantenkoppen halen. Iets meer dan een jaar geleden opende Coldplay de iHeart Radio-awards in september 2020. BTS beëindigde toen de show waar ze hun toenmalige nummer één nummer "Dynamite" uitvoerden. De Koreaanse hartenbrekers, wiens single "Butter" deze week weer bovenaan de hitparade staat, hebben sindsdien drie nummer één singles in de Billboard Hot 100 gehad, en fans zijn er zeker van dat hun laatste samenwerking net zo groot zal zijn.

"Het feit dat de fysieke editie van My Universe van Coldplay x BTS in minder dan vijf minuten uitverkocht was… we krijgen onze eerste US 1 in dertien jaar", schreef een Coldplay-fan onder de COLLAB OF THE CENTURY-tag.

"Ik kan niet geloven dat Coldplay maar 1 nummer 1 nummer op Hot100 heeft, maar de manier waarop ze zo'n magische en ongelooflijke discografie hebben… jaar en 2e 1 van Coldplay …" voegde nog een hoopvol toe.

Anderen hoopten dat ze de twee bands snel samen zouden zien optreden.

"Ok, My Universe komt uit op de 24e en Global Citizen Live op de 25e. Coldplay heeft bevestigd dat het zal optreden in New York, wat als het een verrassing is dat BTS daar ook zal zijn en dat zal hun eerst samenwonen?"

"My Universe" wordt uitgebracht op 24 september.

Aanbevolen: