Hoe Marisa Tomei in vorm blijft op 56-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

Hoe Marisa Tomei in vorm blijft op 56-jarige leeftijd
Hoe Marisa Tomei in vorm blijft op 56-jarige leeftijd
Anonim

Het is lang geleden dat Marisa Tomei de harten van haar fans stal met haar rol in My Cousin Vinny, maar schokkend genoeg ziet ze er nu niet heel anders uit dan toen. Tomei zag haar ster begin jaren '90 beroemd worden en hoewel het lang geleden is, heeft ze zichzelf bezig gehouden met andere projecten, waaronder Spider-Man: Homecoming. Fans konden het niet helpen, maar merkten op dat ze er echt in geslaagd is een manier te vinden om gracieus ouder te worden - en nauwelijks!

Onlangs heeft Marisa Tomei zich opengesteld voor de media over hoe haar dagelijkse routines tegenwoordig zijn, en natuurlijk onderzoekt iedereen haar om erachter te komen wat ze precies doet om er zo jeugdig uit te zien op de leeftijd van 56. Fans zullen blij zijn te horen dat haar go-to-tactieken om in vorm te blijven geen dure celebrity-rituelen met zich meebrengen. Ze heeft zelfs een heel praktische benadering en het lijkt zeker in haar voordeel te werken.

10 Ze adopteerde een 'binnenstebuiten-aanpak'

Marisa Tomei's grootste wapen tegen veroudering en het enige waar ze het meest op vertrouwt om in vorm te blijven, is de 'inside out-benadering'. Ze zegt: Daarmee bedoel ik dat wat je in je lichaam stopt nog belangrijker is dan wat je doet in termen van je uiterlijk. Wat ik eet en hoe ik contact maak met mijn lichaam, voed mijn externe. Dit is zeker een verfrissende verschuiving van de beroemdheden die fixeren op uiterlijkheden en cosmetische resultaten zoeken, Marisa kiest voor een meer authentieke benadering.

9 Wandelen in de natuur

Een groot deel van in vorm blijven betekent dat Marisa Tomei het buitenleven zoekt. Ze houdt ervan om de frisse lucht in te ademen en zichzelf te omringen met natuurlijke elementen. Ze staat erom bekend regelmatig te wandelen en geniet echt van de sereniteit van haar omgeving, terwijl ze haar energie op een gezonde, low-impact manier uitoefent die zacht is voor haar lichaam. Tomei geniet van de balans tussen het gebruik van haar spieren en het vinden van innerlijke rust, en wandelingen zijn een geweldige manier voor haar om beide te ontdekken.

8 Yoga

Haar spieren strekken en diep ademhalen zijn cruciale elementen in de routine van Marisa Tomei. Ze houdt ervan om haar lichaam zowel strak als gezond te houden en ontdekt dat yoga een geweldige manier voor haar is om te ontspannen, diep te ademen en haar spieren te strekken om haar lichaam een boost te geven, en om alle spanning los te laten die ze per ongeluk vasthoudt. Wanneer ze fysieke rust kan vinden, wordt het voor Tomei gemakkelijker om ook emotioneel welzijn te vinden.

7 Bewegende meditatie en hoelahoep

Fans hebben hun favoriete beroemdheden vaak horen praten over de voordelen van meditatie en het verlichten van ziel en lichaam om innerlijke rust en balans te vinden, maar Marisa Tomei beoefent een iets andere vorm van meditatie die haar ook helpt haar lichaam te behouden in vorm - bewegende meditatie. Ze vertelt Hello Magazine: "Bewegende meditatie zorgt ervoor dat ik me, net als dansmeditatie, thuis voel in mijn vel; het helpt me op spiritueel, mentaal en uiteindelijk fysiek niveau. De hoeksteen van dit alles is het innerlijke." Bewegende meditatie gaat vaak gepaard met hoelahoep, wat Tomei ook heel leuk vindt, terwijl het ook een fysieke uitdaging biedt.

6 Infraroodsauna's en huidborstelen

Voor zichzelf zorgen en in vorm blijven houdt een beetje verwennerij en zelfzorg in, en Marisa Tomei neigt naar infraroodsauna's en huidborstelen als ze er op haar best uit wil zien en zich op haar best wil voelen. Ze geniet van de diepe, warme, helende elementen die de sauna biedt, en probeert bij elke gelegenheid haar voordeel te doen met het ervaren van dat niveau van ontspanning. Tomei gelooft ook in het regelmatig borstelen van de huid om haar lichaam te ontgiften, te helpen bij de spijsvertering en natuurlijk om haar huid er altijd op zijn best uit te laten zien.

5 Elke dag een beetje detox

De volgende keer dat je naar je ochtendkoffie grijpt… niet doen. Marisa Tomei geeft toe dat ze "nooit aan koffie is begonnen" en in plaats daarvan maakt ze een heel andere keuze die veel beter is gebleken voor haar gezondheid en haar helpt haar jeugdige glans te behouden. Tomei besteedt veel aandacht aan het reinigen en begint elke ochtend met heet water en citroen in plaats van dat kopje java waar de meeste mensen naar reiken.

4 Ze maakt goede voedselkeuzes

Volgens de filosofie om voorzichtig te zijn met wat ze in haar lichaam stopt, betekent dit dat Marisa Tomei onderweg ook goede voedselkeuzes omarmt. Ze grijpt niet vaak naar junkfood of afhaalma altijden. In feite begint ze elke ochtend met "een gekookt ei besprenkeld met een beetje olijfolie of wat verse bessen en muesli met volle melkyoghurt." Ze houdt ook eiwitrijke snacks bij de hand, die haar de energieboost geven waar ze naar op zoek is.

3 Ze kiest voor lokaal, biologisch voedsel

Tomei vertelt Shape dat ze probeert te eten; "bijna altijd seizoens-, lokaal en biologisch voedsel." In vorm blijven betekent dat ze de juiste soort brandstof in haar lichaam moet stoppen, en Marisa Tomei probeert zich te ontdoen van alle chemicaliën en gifstoffen die vaak worden aangetroffen in het voedsel dat wordt gekocht via conventionele supermarktketens. Zelfs als ze op reis is, koopt Tomei lokaal, biologisch voedsel en gelooft ze heilig in het kopen van verse, lokaal geteelde producten uit de omgeving waar ze verblijft.

2 Ze graast

Fit blijven en de extra kilo's eraf houden is één ding, maar Marisa Tomei houdt absoluut van eten, en ze houdt van eten - veel - en vaak. In plaats van dingen te overdrijven en haar maag te vullen met een overvloed aan voedsel, graast ze in plaats daarvan. Tomei's porties zijn vrij klein, en ze eet continu gedurende de dag, wat bewijst dat grazen en haar energie op peil houden een belangrijk onderdeel is om fit te blijven en niet te veel te eten.

1 Ze deed wat buikdansen

Misschien wel de meest nietsvermoedende manier waarop Marisa Tomei fit blijft, is door deel te nemen aan buikdansen. Dit is niet alleen heel leuk, maar ze kan ook haar lichaam inzetten en zich in het zweet werken zonder dat het voelt als een training of een karwei. Buikdansen zorgt ervoor dat Tomei het zweet breekt en al haar spieren traint om strak te blijven, terwijl ze tegelijkertijd echt geniet. Ze zegt dat deze vorm van lichaamsbeweging haar een "totaal gevoel van vrijheid" geeft.

Aanbevolen: