Dit is waarom Eugene Levy zo geheimzinnig is over zijn vrouw, Deborah Divine

Dit is waarom Eugene Levy zo geheimzinnig is over zijn vrouw, Deborah Divine
Dit is waarom Eugene Levy zo geheimzinnig is over zijn vrouw, Deborah Divine
Anonim

De onbezongen heldhaftigheid van echtgenote en moederschap is niets nieuws voor onze culturele verbeelding - we hebben allemaal gehoord over de miljoenen moeders die (op de een of andere manier) hun baan en gezin bij elkaar hielden tijdens de pandemie, en een select aantal van de meest invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis hebben postuum erkenning gekregen. Edith Wilson komt voor de geest; Edith, de vrouw van president Woodrow Wilson, trad op als de 'geheime president' toen haar man ziek werd.

De successen van deze krachtige echtgenotes en moeders worden meestal afgemeten aan de prestaties van hun echtgenoten en kinderen. Deborah Divine, de vaak genegeerde maar beslist ongelooflijke vrouw van Eugene Levy, is zo'n vrouw. Eugene Levy is een Canadese acteur, schrijver en producer die vooral bekend is door het co-creëren van de legendarische sitcom Schitt's Creek, waarin hij schittert als voormalig videotheekmagnaat, Johhny Rose. Levy was geen onbekende in iconische komische rollen voor Schitt's Creek, waar hij gedenkwaardige optredens verzorgde als Mr. Levenstein in de American Pie-serie en Jimmy Murtaugh in de tweede Cheaper By The Dozen-film, naast vele andere opmerkelijke rollen.

Deborah en Eugene trouwden in 1977 na 4 jaar daten. Ze brachten Dan en Sara uit de schijnwerpers, in de relatieve normaliteit van Toronto, Canada. Hoewel ze geen onbekende was in het harde werk van de showbusiness, was Deborah toegewijd aan haar kinderen en steunde ze hen in alles; volgens Your Tango was moeder zijn "haar belangrijkste baan."

Het is duidelijk dat haar harde werk zijn vruchten afwierp. Ondanks dat het geen hoofdcastlid is, zou je kunnen stellen dat er zonder Deborah Divine geen Schitt's Creek is. Divine, een capabele producer en hilarische muze, is het geheime wapen van de familie Levy. Gemaakt door haar man, Eugene, en haar zoon, Dan Levy, won de hitshow meerdere Emmy's en de harten van miljoenen fans tijdens de 6-seizoenenloop.

Het is passend dat een show over een gezin echt een familieaangelegenheid was, waarbij Eugene en Dan vader en zoon 'speelden' als John en David Rose. Divine's dochter, Sara Levy, speelde ook in de show als Twyla Sands, de eigenaar van Cafe Tropical die wordt beschouwd als "het onbezongen genie van Schitt's Creek".

Divine's rol als echtgenote en moeder doet niets af aan de waarheid van haar talent en de legitimiteit van haar meningen, die beide duidelijk worden gemaakt op haar oneerbiedige grappige Twitter-account: @deb_d. Als je de gedachten van Divine doorneemt, is het duidelijk dat Dan en Sarah het comedy-gen van beide ouders hebben geërfd, niet alleen van hun beroemde vader. Als je op zoek bent naar een lach ondergedompeld in ontnuchterende waarheid, blader dan door haar feed om goedaardige ribbels van haar familie te vinden, grappen over de eigenaardigheden van het huwelijksleven en aangrijpend sociaal-politiek commentaar.

Eugene Levy had twee vrouwen op de set van Schitt's Creek; zijn fictieve vrouw die pruiken verzamelt, Moira, gespeeld door Catherine O'Hara, en Deborah Divine, die optrad als creatief adviseur.

Met een achtergrond als scenarioschrijver, producer en productiemanager (volgens IMDB) en directe familiebanden met veel van de hoofdrolspelers, was Divine's aanwezigheid op de set een no-brainer. Net als haar Twitter-account zijn de bijdragen van Divine aan de showbusiness ingetogen.

In de jaren negentig produceerde ze een show die haar man had gemaakt, Maniac Mansion genaamd, en haar opmerkelijke bijdragen aan de Amerikaanse soapseries Search for Tomorrow en Another World hebben ongetwijfeld geïnformeerde afbeeldingen van Sunrise Bay, de fictieve soap die Moira maakte Roos beroemd. Geprezen om zijn probleemloze weergave van de LGBTQA-ervaring, staat Schitt's Creek op zichzelf als een familie-sitcom die volledig gebaseerd is op acceptatie van anderen. Zonder de onvoorwaardelijke aanvaarding van haar kinderen door Divine, was het uitgangspunt misschien niet gevormd. Volgens Parade, "onthulde Dan dat zij eigenlijk de eerste was die hem vroeg of hij homo was, en prees ze hun 'zeer hechte' moeder-zoonrelatie door hem te helpen omarmen wie hij is." Zoals gewoonlijk is de matriarch de onbezongen held van het verhaal - dat verhaal is Schitt's Creek.

Toch is Deborah niet bepaald een verwaarloosde heldin. Zowel fans als interviewers hebben commentaar geleverd op haar warmte en uitzonderlijke moederschap. In een interview met de onttroonde komiek James Corden geeft Dan toe dat een krachtige tweet geschreven door Deborah hem tot tranen toe bewoog toen de show eindigde.

Reacties op de tweet belichten intense steun voor de opvoedingsstijl en houding van Divine, net als het stromen van haar zoon met betrekking tot de tweet. "Dat is enorm voor iemand om te horen en ik denk dat ze dat zo in het openbaar zegt, ik kan alleen maar aannemen dat het ook zoveel voor veel mensen betekende," zei Dan, "want dat is de kracht van steun, dat is de kracht van aanmoediging. Ik denk dat er tot op de dag van vandaag nog steeds zoveel angst is met ouders die naar hun vreemde kinderen kijken en zich afvragen of het wel goed komt. Voor haar om dat te zeggen en mij op die manier te verdedigen, is het heel mooi. En prachtig geschreven, zou ik kunnen toevoegen!”

Toen Eugune Levy een Emmy won voor zijn rol als Johnny Rose, was zijn vrouw de eerste die hij bedankte. In zijn toespraak sprak hij zijn dankbaarheid uit aan Divine voor "alle liefde, steun en wijze raad door de jaren heen." Sarah Levy heeft soortgelijke gevoelens online geuit en tegen haar moeder gezegd: "Zonder jou zouden we allemaal vastzitten in onze rotzooi." in een Instagram-post voor Moederdag vorig jaar.

Deborah blijft online een bondgenoot, steunt de LGBTQA-gemeenschap en bekritiseert (komisch) aspecten van de moderne cultuur die ze onsmakelijk vindt, zoals het patriarchaat en de media.

Dit eerlijke, geestige commentaar geeft haar volgers een glimp van waarom Deborah Divine het over het hoofd geziene icoon van de Levy-familie is.

Aanbevolen: