Fans gebruiken voor en na foto's van Anya Taylor-Joy voor 'Thinspo

Fans gebruiken voor en na foto's van Anya Taylor-Joy voor 'Thinspo
Fans gebruiken voor en na foto's van Anya Taylor-Joy voor 'Thinspo
Anonim

Anya Taylor-Joy heeft ontegensprekelijk een paar goede jaren achter de rug. De Britse acteur werd beroemd vanwege de lockdown met het wereldwijde succes van Netflix' drama-miniserie The Queen's Gambit. En naast het ontvangen van meerdere onderscheidingen voor haar optreden als Beth Harmon, zal ze ook de hoofdrol spelen in de langverwachte horrorfilm Last Night in Soho van Edgar Wright.

Maar de snelle klim van de ster naar de status van een begrip was niet geheel onaangenaam. Naast traanopwekkende ervaringen met de paparazzi, heeft Taylor-Joy onlangs ook te maken gehad met foto's van haarzelf die worden gebruikt om eetstoornissen te promoten op Twitter.

Het gedeelte van Twitter dat is gewijd aan "thinspo" of "dunne inspiratie" is een bijzonder verraderlijk deel van de sociale-mediasite. Een snelle duik in de hashtag "Edtwt", een afkorting voor "Eating Disorder Twitter", onthult meerdere foto's van zeer magere vrouwen en mannen, en tweet-threads met de titel "Eigenlijk geloofwaardig en een hele lange lijst met excuses om niet te eten!!"

Twitter is niet de enige website waar gebruikers hun "thinspo" kunnen circuleren en delen. Forums zoals SkinnyGossip werken op vrijwel dezelfde manier. En Taylor-Joy is ook een punt van diepgaande kritiek op deze speciale forums, waarbij gebruikers zulke denigrerende opmerkingen maken als "het past haar veel beter om dunner te zijn."

Maar de recente adoptie van de Emma-actrice als affiche voor "Eating Disorder Twitter" is niet goed gevallen bij de fans van Taylor-Joy. Nadat een berucht "Edtwt"-account zij-aan-zij foto's plaatste van de actrice, een van Taylor-Joy in haar tienerjaren en een andere van de ster die zich voorbereidde op een recente prijsuitreiking, en het onderschrift "maakte je een grapje" in verwijzing naar de lichte gewichtsschommeling tussen de twee schoten, reageerden Twitter-gebruikers enthousiast.

Een fan antwoordde: "Om de maand vergeet ik ed dat twitter iets is en dan zie ik zo'n rare post als deze. Jullie zijn allemaal zo f ziek." En een ander schreef: "Spreek nooit meer over haar." Terwijl de gebruikers van sociale media die deze duistere kant van de Twitter-sfeer bezoeken, alleen maar de boodschap van de originele poster leken te versterken, door dingen te tweeten als: "HAAR ARMS STOP" en "ze heeft altijd een mager gezicht gehad, ik ben jaloers."

Taylor-Joy heeft toegegeven dat ze niet de gezondste levensstijl leidde tijdens perioden van intensief werk, wat misschien heeft bijgedragen aan haar steeds slanker wordende figuur. In een interview met Tatler verduidelijkte de ster echter dat het geen staat was die ze zou aanbevelen, en ook niet een die duurzaam was.

Sprekend over de snelle perioden van omzet tussen het filmen van Emma, The Queen's Gambit en Last Night in Soho, zei de actrice: "Ik overleefde op cola light, sigaretten en koffie, en tegen het einde ervan was ik zoals: 'Ik moet een groente eten."

Ondanks dat sommige fans zich zorgen maakten dat Taylor-Joy zelf zou zijn gestuit op het verontrustende gebruik van haar imago om wanordelijk eten bij anderen te bevorderen, zijn er geen aanwijzingen dat ze de opruiende tweets heeft gezien. Maar het lijdt ook geen twijfel dat de ster de boodschap die haar beeltenis wordt gebruikt om te promoten, niet zou onderschrijven, vooral wanneer het gericht is op beïnvloedbare en kwetsbare jonge fans.

Aanbevolen: