Jinger Vuolo worstelde met haar strikte religieuze opvoeding: 'Ik haatte het

Inhoudsopgave:

Jinger Vuolo worstelde met haar strikte religieuze opvoeding: 'Ik haatte het
Jinger Vuolo worstelde met haar strikte religieuze opvoeding: 'Ik haatte het
Anonim

Het is een primeur voor de ultrareligieuze familie Duggar. Een van hun dochters werd opnieuw gedoopt, en niet alleen voor de lol: Jinger zegt dat ze dat nodig had omdat ze twijfels had over haar religie toen ze opgroeide.

De broek aan het dragen, Netflix kijken naar moeder van twee bevestigde zojuist een paar dingen die de oude FreeJinger-beweging jaren geleden speculeerde. Fans van haar TLC-shows hebben lang geloofd dat Jinger niet altijd van de strikt fundamentalistische levensstijl van haar familie hield - en het blijkt dat ze dat niet was.

Dit is wat Jinger aan nieuwsgierige fans vertelde in een recente IG Live.

Ze heeft spijt dat ze haar volgt

Voor de achtergrond is de doop een christelijk ritueel over het belijden van iemands geloof. Zoals Jinger aan IG vertelde, volgde ze de eerste keer dat ze het deed gewoon de instructies op. Ze zegt dat ze destijds niet echt in het spirituele aspect ervan geloofde.

"Toen ik zes was, weet je dat ik een gebed heb gebeden en ik dacht, je weet dat dat me gered heeft", legt ze uit in de video. "En daar hield ik me gewoon jaren aan vast. Maar op dat moment, toen ik zes was, deed ik het gewoon een beetje omdat mijn zus het deed en ik gewoon wat woorden herhaalde, en je weet wel de 'vraag Jezus in mijn hart' typ iets, maar dat heb ik niet gedaan."

Ze voelde zich schuldig en vertelde Michelle

Afbeelding
Afbeelding

Jingers spirituele twijfels bleven bestaan tijdens veel van de tienerjaren die werden vastgelegd op '19 Kids and Counting'. Ondanks dat ze op TLC stond bij het bijwonen van kerkevenementen en het bestuderen van de bijbel, zegt Jinger dat ze het vaak niet voelde.

"Als je opgroeit in een christelijk gezin, ga je door als 'nou, ik heb mijn bijbel gelezen'", legt ze uit terwijl ze gezichten trekt. "Maar ik haatte het. Ik zou naar de kerk gaan, maar het was niet mijn favoriete ding in de wereld. Ik zat door preken en ik had zoiets van 'uh, wanneer is dit voorbij.'"

Op 14-jarige leeftijd besloot ze schoon te maken aan haar moeder.

"Ik herinner me dat ik haar op een dag in de middag opzij trok en het haar vertelde", zegt Jinger. "Ik had zoiets van 'ik ben niet gered, ik weet het niet, weet je, ik weet dat als ik zou sterven, ik niet naar de hemel zou gaan.'"

Ze zegt dat Michelle haar zei dat ze "tot God moest roepen en hem om vergeving moest vragen", dus dat deed ze, maar ze voelde zich nog steeds niet zo sterk in haar geloof als nu.

Leven op haar eigen voorwaarden

Nu is Jinger pas opnieuw gedoopt en deze keer (zoals met veel dingen in haar volwassen leven) deed ze het op haar eigen manier. Ze zegt dat ze nog steeds de bijbelse leer volgt, maar zich beter voelt nu ze niet gedwongen wordt.

"Ik leef mijn leven ernaar, niet omdat het moet, maar omdat ik het wil", vertelt ze. "Omdat mijn hart nu naar die dingen verlangt."

Ze noemde haar doop een 'uiterlijk symbool' van die 'harttransformatie', en je kunt het hier zelf bekijken:

Aanbevolen: