Twitter vindt niet dat prins William 'lezingen' moet geven over klimaatverandering

Twitter vindt niet dat prins William 'lezingen' moet geven over klimaatverandering
Twitter vindt niet dat prins William 'lezingen' moet geven over klimaatverandering
Anonim

De koninklijke familie is de laatste tijd overal in het nieuws en om de verkeerde redenen. Afgezien van de aanhoudende spanning tussen het Britse koningshuis en prins Harry en Meghan Markle, is het in ongenade gevallen middelste kind van de koningin, prins Andrew, onlangs ook terug in de krantenkoppen terwijl hij beschuldigingen van seksueel misbruik probeert te ontwijken.

Het is misschien niet overdreven om te zeggen dat dit een gezin is dat goede PR nodig heeft. En de aankomende BBC-natuurserie, The Earthshot Prize: Repairing Our Planet, gepresenteerd door Prins William en Sir David Attenborough, lijkt de ideale oplossing te zijn.

Vernoemd naar de prestigieuze prijs die substantiële bijdragen aan milieukwesties erkent, zal de komende serie licht werpen op mogelijke oplossingen voor urgente problemen zoals klimaatverandering. In een teaser voor de serie onthult een voice-over van de prins: De moderne wereld die we hebben gebouwd staat op gespannen voet met de planeet waarop we leven. Laten we dus, in het belang van toekomstige generaties, nu handelen.”

Maar de goede bedoelingen achter de nieuwe serie zijn niet genoeg om Twitter-gebruikers ervan te overtuigen dat Prins William het juiste bekende gezicht is om ze uit te zenden. Eén persoon benadrukte de hypocrisie van de toekomstige vorst door te verklaren dat er actie moet worden ondernomen om het milieu te helpen en tegelijkertijd een luxe leven te blijven leiden. Ze schreven: Misschien kan de lieve prins eerst zijn eigen levensstijlkeuzes aanpakken, toch? Trein in plaats van Helikoptervervoer om te beginnen?”

Terwijl een ander zijn openheid uitte voor milieu-informatie, alleen niet van iemand in de positie van Prins William. Ze twitterden: "Ik zal aandachtig luisteren naar alles wat Greta Thunberg te zeggen heeft, maar ik heb Earthshot niet gekeken, ik heb geen lezing nodig over het redden van de planeet van iemand met een van de ergste ecologische voetafdrukken van het land". En een ander ergerde zich aan de implicatie dat gewone burgers te horen krijgen dat de verantwoordelijkheid voor het milieu op hun schouders rust, en twitterde naar de prins: "Geef je paleizen, jetset-levensstijl en toekomstige constitutionele bevoegdheden op, voordat je ons de les leest hoe ons leven zou moeten veranderen.”

Sommige koninklijke fans waren echter niet zo tegen het idee dat prins William de mantel van de milieuactivist oppakt. Velen vestigden de aandacht op de focus van de Earthshot-serie op het verkennen van praktische oplossingen voor de problemen waarmee de natuurlijke wereld wordt geconfronteerd en het demonstreren van de personen achter die oplossingen. Een Twitter-gebruiker vocht terug tegen de stroom van negatieve meningen door te schrijven: Niemand zal ooit stoppen met het nemen van vliegtuigen, auto's, het gebruik van olie, brandstoffen, fabrieken of het kappen van bomen. Dat heb je niet nodig om over klimaatverandering te kunnen praten. Wat nodig is, is het echte leven en realistische oplossingen, geen bangmakerij. Dat is wat Earthshot van Prins William is.”

Ongeacht of de prins inderdaad de juiste persoon is om deze huidige wereldkwesties te onderzoeken, staat zeker ter discussie. Maar op zijn minst kan het uiteindelijk alleen maar goed zijn om deze kwesties op de voorgrond van de publieke aandacht te brengen.

Aanbevolen: