Wat is er gebeurd met Color Me Badd?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met Color Me Badd?
Wat is er gebeurd met Color Me Badd?
Anonim

De R&B-boyband Color Me Badd werd in 1985 opgericht door Bryan Abrams (zanger), Mark Calderon (1e tenor), Sam Watters (2e tenor) en Kevin Thornton (bariton). Het eerste nummer van de band, I Adore Mi Amor, leverde hen een platencontract op bij Giant Records. De groep werd snel beroemd in 1991 na het uitbrengen van hun debuutsingle, I Wanna Sex You Up. Vanwege het succes van het nummer moesten ze binnen twee weken haastig een volledig album opnemen.

In 1992 maakten ze een cameo in de tienerdramaserie Beverly Hills 90210. Ze gingen door met het maken van meer hits zoals de Hot 100 nummer 1, All 4 Love. Beschreven door The New York Times als "ergens tussen de pop-soul van George Michael en de groepsdynamiek van The Temptations", ontving Color Me Badd vele erkenningen zoals nominaties voor Best New Artist en Best R&B Performance door een Duo of Group with Vocal op de 1992 Grammy's en de prijs voor Favorite Soul/R&B Single op de 1992 American Music Awards.

Helaas heeft de veelbelovende boyband het nieuwe millennium niet gehaald. Ze gingen in 1998 uit elkaar na hun vierde en laatste album, Awakening piekte op slechts nummer 48 in de Hot 100. Hier staan ze nu in 2021.

Kevin Thornton werd minister

Thornton was de eerste die de groep verliet in 1998. Op dat moment was hij pas getrouwd en had hij besloten dominee te worden. De bariton gaf toe aan seksverslaving te lijden en drie kinderen te hebben verwekt tijdens zijn tijd in de groep. Hij dacht er ook aan zelfmoord te plegen na een tumultueuze relatie met de moeder van een van zijn kinderen.

Door de jaren heen heeft de gediplomeerde predikant gediend als evangelist en jeugdpastor. Hij houdt ook toezicht op Kevin Thornton Ministries in Texas. Hij keerde de muziek echter nooit de rug toe. Hij bracht in 2008 een soloalbum uit, genaamd Conversions. Het was een mix van hiphop/rap en gospelmuziek. Eind 2010 voegde hij zich weer bij Abrams en Calderon, die als duo waren teruggekeerd naar Color Me Badd.

De drie brachten Skywalkin uit, hun eerste nieuwe single na een onderbreking van bijna 15 jaar. Na een aantal internationale tournees viel de groep weer uit elkaar vanwege de alcoholproblemen van Abrams. Thornton verliet het herenigde trio en vormde uiteindelijk een duo - K. T. & Martin - met Martin Kimber van de R&B-groep, AZ1.

Bryan Abrams kreeg ernstige drankproblemen

Abrams' drankproblemen begonnen eind jaren '90. In 2019 kwam hij naar de Dr. Phil Show om te praten over zijn worstelingen en om hulp te zoeken. "Met alcohol merkte ik dat het mijn remmingen wegnam", zei Abrams die begon te drinken toen de buschauffeur van de groep hem een drankje voorzag om zijn schorre keel te behandelen voor een grote show. Volgens de zanger klonk hij beter dan ooit dat het een pre-performance ritueel werd.

"Ik ben bang dat ik een van de volgende entertainers zal zijn waarover je hoort die ze in de hotelkamer hebben gevonden die zichzelf dood dronken", zei Abrams in de Dr. Phil Toon. "Ik maak me zorgen om mijn leven." De zanger vertelde Dr. Phil dat hij tot het niveau van black-out zou drinken, zijn vrouw fysiek mishandelde en alcohol gebruikte om zijn verlammende onzekerheid over zijn gewicht en financiële problemen te overwinnen. "Ik heb mezelf gedronken om mezelf te verdoven of om me niet gekwetst te voelen," zei hij.

In 2007 werd Abrams gecast in de VH1-realityserie Mission: Man Band, waar hij probeerde een nieuwe groep te vormen met Jeff Timmons van 98 Degrees, Chris Kirkpatrick van NSYNC en Rich Cronin van Lyte Funkie Ones. De show werd echter geannuleerd na 7 afleveringen. In 2013 kondigde hij zijn vertrek uit Color Me Badd aan, drie jaar na de reünie.

Toen, tijdens een optreden in 2018 met het back-to-duo Color Me Badd, duwde een dronken Abrams Calderon tegen de grond en riep: "I'm motherfucking Color Me Badd!" De zanger, die zich niets kon herinneren van wat er gebeurde, werd later gearresteerd.

Mark Calderon is het laatste lid van de CMB

Calderon, die Abrams al sinds de 9e klas kent, ging ook naar de Dr. Phil Show om te zeggen dat hij bang was voor zijn 'broer'. Hij onthulde dat hij een straatverbod tegen Abrams had ingediend, ook al bleven ze samen optreden vanwege contractuele verplichtingen.

Tot op de dag van vandaag gebruikt Calderon de naam Color Me Badd als soloartiest. Abrams spande een rechtszaak tegen hem aan, maar later in 2019 kwamen ze tot een niet nader genoemde schikking. De voormalige zanger van de band stemde ermee in om het handelsmerk van Color Me Badd te verkopen. Na de overeenkomst kondigde Abrams aan dat hij zijn solomuziek uitbracht, terwijl Calderon tourdata bleef aankondigen.

Sam Watters is nu een platenproducent

Watters is waarschijnlijk de meest succesvolle van allemaal. Hij werd een top producer en is nu lid van The Runaways, een productie/songwriting team. Hij heeft gewerkt met Jessica Simpson, Celine Dion, 98 Degrees, Kelly Clarkson, Blake Lewis en meer. Hij is nu getrouwd met Tamyra Gray, een mede-R&B-zanger en voormalig American Idol-deelnemer.

Watters zei dat hij besloot de groep te verlaten nadat ze het momentum hadden verloren. Hij zei dat het op een punt kwam dat ze het alleen goed deden in Zuidoost-Azië. Omdat hij meer tijd met zijn pasgeboren zoon wilde doorbrengen, stopte de muziekproducent terwijl de band doorging met touren in het buitenland. Hij lijkt echter geen kwaad bloed te hebben bij zijn voormalige bandleden. Ze groeiden gewoon uit elkaar. 2021 markeert de 30e verjaardag van Color Me Badd's eerste album, CMB.

Aanbevolen: