The Truth About History Channel's 'Alleen' tv-programma

The Truth About History Channel's 'Alleen' tv-programma
The Truth About History Channel's 'Alleen' tv-programma
Anonim

The History Channel's survival reality-tv-show 'Alone' heeft miljoenen kijkers geboeid sinds het debuutseizoen in 2015. De show speelt zich af op afgelegen locaties en toont de individuele worstelingen van een selecte groep deelnemers terwijl ze solo proberen te overleven in de wildernis - vandaar de titel van de show. Deelnemers mogen 10 items meenemen van een vooraf goedgekeurde lijst van 40 survivalitems. Deze lijst bevat items zoals een vislijn, kantines, slaapzakken, enz. Kompassen zijn aan de lijst toegevoegd na seizoen 4. Brandstof, lucifers, insectenspray en zonnebrandcrème zijn allemaal verboden. De deelnemers krijgen een standaard overlevingspakket met EHBO- en praktische kleding en een basissatelliettelefoon voor noodgevallen. Als een deelnemer er genoeg van heeft, kunnen ze "aftappen" met behulp van de satelliettelefoon.

Omdat andere survivalshows zwaar gescript en bewerkt zijn (d.w.z. Survivor), is de authenticiteit van 'Alone' vaak in twijfel getrokken. De waarheid is dat de show net zo realistisch is als survivalprogramma's. Deelnemers filmen zichzelf en krijgen geen ondersteuning van producenten en medisch personeel, die hun campings bezoeken om hun fysieke vitaliteit te controleren en de batterijen in hun apparatuur te vervangen. Producenten en medisch personeel mogen niet met deelnemers over de buitenwereld praten om het isolement van de deelnemer te bewaren. Als een deelnemer niet voldoet aan de gezondheidsstandaard van de show, wordt hij gediskwalificeerd. Carleigh Fairchild, een deelnemer aan seizoen 3, overleefde 86 dagen in de uitlopers van het Andesgebergte, maar werd naar huis gestuurd toen uit een medische controle bleek dat haar BMI gevaarlijk laag was. De laatste overlevende die overblijft, wint een half miljoen dollar - in latere seizoenen werd de pot verhoogd tot maar liefst $ 1.000.000 als een stimulans om het ruwe terrein van de poolcirkel te overleven.

Als er iets is geknoeid met 'Alone', is het het drama dat in de postproductie is gemaakt. In tegenstelling tot andere realityprogramma's die afhankelijk zijn van interpersoonlijke conflicten om een verhaallijn te creëren, richt 'Alone' zich op de strijd van de deelnemer met zijn eigen wil en externe omgeving. In een interview uitte Larry Robert zijn teleurstelling over de manier waarop zijn verhaallijn was bewerkt en zei: "ze toonden niet zoveel vaardigheden en projecten als wij allemaal." Robert werd afgeschilderd als een "boze blanke man", ondanks het feit dat hij slechts een paar woede-uitbarstingen had tijdens zijn 64-daagse verblijf in de wildernis en hij vond dat zijn grootste prestaties buiten de definitieve versie werden gelaten.

alleen geschiedenis kanaal
alleen geschiedenis kanaal

"Er was maar één scène waarin ik cantharelpaddestoelen vond." Hij zei: "Ik overleefde 10 dagen op alleen cantharelpaddestoelen." Roberts was de runner-up van 'Alone' seizoen 2 en verloor de $ 500k aan David McIntyre.

Met duizenden uren aan beeldmateriaal tot hun beschikking heeft de crew achter de schermen van 'Alone' een flinke klus. Uitvoerend producent Shawn Witt vertelde Cynopsis dat de beelden "maanden van screening en een team van meer dan 25 geassocieerde producenten nodig hebben om de duizenden uren vast te leggen die onze deelnemers vastleggen - voordat ons verha alteam in post begint." Door de montage denkt de kijker dat de deelnemers extreem ver van elkaar verwijderd zijn; in werkelijkheid liggen hun campings maar een paar kilometer uit elkaar.

Enthousiaste fans hebben paden en ongemarkeerde paden in Google Maps gevonden die aangeven dat deelnemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden, hoewel je dat nooit zou kunnen zien aan de definitieve versie van de show. Om de spanning op te voeren, kunnen de beelden die door de deelnemers zijn gemaakt, worden geknipt om hun omstandigheden erger te maken dan ze in werkelijkheid waren. Dat wil niet zeggen dat ze niet worstelen; de landschappen die ze bewonen zijn winters en verstoken van overvloedige voedselbronnen.

Ongeacht hun locatie, hebben de deelnemers nooit contact. Producenten houden de deelnemers in de gaten met GPS-trackers om ervoor te zorgen dat ze niet te dicht bij elkaar of bij de beschaving komen. Shawn Witt heeft gesproken over de moeilijkheid om een goede locatie voor de show te vinden en zei: We moeten ervoor zorgen dat elke bestemming die we overwegen genoeg land heeft om 10 geïsoleerde deelnemers te ondersteunen, terwijl we hen ook gelijke en ruime overlevingsmiddelen bieden, zoals verse water, flora en fauna. We moeten er ook voor zorgen dat open vuren 24-7 zijn toegestaan en dat de lokale regelgeving voor vissen en dieren in het wild onze deelnemers in staat stelt om het voedsel te kopen dat nodig is om te overleven.” Deze uitdaging verklaart waarom de show vaak meerdere seizoenen dezelfde locatie gebruikt, zoals de Canadese wildernis van Vancouver Island die seizoen 1, 2 en 4 kenmerkte.

Ondanks de montage is 'Alone' een rauwe kijk op de menselijke ervaring. Deelnemers worden tot hun fysieke en mentale grenzen geduwd, waarbij hun enige metgezellen (meestal) de camera's zijn waarvoor ze verantwoordelijk zijn en de dieren in het wild om hen heen. Ted Baird won een speciaal seizoen van 'Alone' waarin deelnemers streden in teams van twee. Hij en zijn broer, Jim Baird, waren de eerste Canadezen die de wedstrijd wonnen. Sprekend over de mentale voorbereiding die nodig is om de wildernis te overwinnen, zei Ted: Ik zou het vergelijken met iemand die zich voorbereidt op de Olympische Spelen of de triatlon - er is een enorme mentale discipline naast de fysieke. Je mentale geheugen moet net zo veel, zo niet meer, worden getraind en getraind dan je lichaam.”

Aanbevolen: