Hoe Michelle Obama een Grammy won

Inhoudsopgave:

Hoe Michelle Obama een Grammy won
Hoe Michelle Obama een Grammy won
Anonim

Michelle Obama heeft veel geweldige dingen gedaan. Ze bereikte de enorme druk om de first lady te zijn tijdens het presidentschap van Barack Obama, schreef talloze boeken en won zelfs een Grammy - de derde in het huishouden, aangezien de voormalige POTUS eerder ook twee Grammy's won. Hier is alles wat u moet weten over hun onderscheidingen.

Michelle Obama maakte ooit een verrassende Grammy-verschijning

In 2019 maakte de voormalige FLOTUS een verrassingsoptreden bij de Grammy's tijdens de openingsmonoloog van Alicia Keys. Jada Pinkett Smith, Lady Gaga en Jennifer Lopez stonden ook op het podium terwijl ze bemoedigende toespraken hielden over de kracht van muziek. "Van de Motown-platen die ik droeg aan de South Side tot de Who Run the World-nummers die me het afgelopen decennium van brandstof hebben voorzien", zei Obama."Muziek heeft me altijd geholpen om mijn verhaal te vertellen. En ik weet dat dat voor iedereen hier geldt."

"Of we nu van country of rap of rock houden, muziek helpt ons om onszelf, onze waardigheid en ons verdriet, onze hoop en vreugde te delen", vervolgde ze. "Het stelt ons in staat om elkaar te horen, om elkaar uit te nodigen. Muziek laat ons zien dat het er allemaal toe doet, elk verhaal in elke stem, elke noot in elk nummer." Sommigen waren aanvankelijk in de war over haar aanwezigheid bij de ceremonie. Maar later realiseerden fans zich dat ze de opening van haar Becoming-boektour naspeelde, waar ze ook een groep vrouwelijke beroemdheden of ambtenaren laat zien wie ze worden.

Keys, die toen de Grammy's presenteerde, was eerder ook uitgenodigd voor een van Obama's tours. "Ik word meer mezelf, onbeschaamd mezelf, zonder behoefte aan goedkeuring van buitenaf", zei de zangeres tijdens de show en leende wat ze zei van de tour. "Ik ben aan het verdiepen. Ik ben aan het bloeien. We zijn de beste die we ooit zijn geweest, en we zullen ons licht voor niemand dimmen! Ik word steeds meer verliefd op mijn broers en zussen in de wereld. Ik houd van je! New Yorkse stad! We worden!"

Waarom heeft Michelle Obama een Grammy gewonnen?

In de Grammy's van 2020 won Obama de prijs voor het beste gesproken woord van het jaar voor haar bestverkopende memoires Becoming. Omdat ze er niet was om de gouden grammofoon in ontvangst te nemen, nam presentatrice Esperanza Spalding - de Grammy-winnaar van dat jaar voor Best Jazz Vocal Album - het namens haar aan. Het was een verdiende overwinning. "In Becoming schrijft [Michelle] Obama niet zozeer dat hij praat met haar lezers, maar altijd met een natie die verliefd op haar werd - in duidelijke, openhartige en aanstaande bewoordingen, als een zwarte vrouw in Amerika met een brug riep haar terug en een wijsheid om bloot te leggen, "zei The Times in een recensie van haar geschreven boek.

Joe Biden ging naar Twitter om de voormalige FLOTUS te feliciteren."Gefeliciteerd @MichelleObama met het winnen van een Grammy voor het vertellen van je verhaal met kracht - en met gratie", schreef hij. 'Jill en ik zijn zo blij voor je. Versla Barack gewoon tot een EGOT, wil je?' Voor het geval je het nog niet wist, EGOT betekent het winnen van een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award in je leven. Slechts 15 mensen hebben dit tot nu toe bereikt, waaronder Audrey Hepburn, Whoopi Goldberg en John Legend. Obama is de tweede vrouw van een Amerikaanse president die een Grammy wint. Hillary Clinton won in 1997 dezelfde categorie voor haar boek It Takes a Village.

Welke Grammy Awards heeft Barack Obama gewonnen?

De voormalige POTUS heeft twee Grammy-awards gewonnen voordat hij tot president werd gekozen. In 2006 won hij ook de prijs voor het beste gesproken woord van het jaar voor de audioversie van zijn autobiografie uit 1995, Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance. "Alle mannen leven in de schaduw van hun vaders - hoe verder weg de vader, hoe dieper de schaduw", schreef de New York Times over zijn memoires."Barack Obama beschrijft zijn confrontatie met deze schaduw in zijn provocerende autobiografie, Dreams From My Father, en hij beschrijft ook overtuigend het fenomeen van het behoren tot twee verschillende werelden, en dus tot geen van beide."

Hij won dezelfde categorie in 2008 voor zijn boek uit 2006, The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream. Obama heeft tijdens zijn leven nog twee andere boeken gepubliceerd, waaronder het in 2010 gepubliceerde kinderboek Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters. Zijn meest recente werk is zijn memoires uit 2020, A Promised Land. Volgens de NY Times is het het eerste van de twee delen van een "forse memoires" en "het begint vroeg in zijn leven, brengt zijn eerste politieke campagnes in kaart en eindigt met een bijeenkomst in Kentucky waar hij wordt voorgesteld aan het SEAL-team dat betrokken is bij de Abbottabad-aanval waarbij Osama bin Laden omkwam." Klinkt als een fascinerende lezing.

Aanbevolen: