In welke categorie won Taylor Swift de meeste van haar Grammy's?

Inhoudsopgave:

In welke categorie won Taylor Swift de meeste van haar Grammy's?
In welke categorie won Taylor Swift de meeste van haar Grammy's?
Anonim

Muzikant Taylor Swift werd in 2006 beroemd met de release van haar titelloze album. Hoewel Swift oorspronkelijk een countrymuzikant was, is ze er sinds haar doorbraak in geslaagd om over te stappen naar de popindustrie en tegenwoordig is ze een van de meest bekende vrouwelijke muzikanten ter wereld. Tot nu toe heeft Swift negen succesvolle studioalbums uitgebracht, evenals twee heropnames. Natuurlijk betekent een wereldberoemde muzikant ook dat Taylor Swift thuis talloze prijzen heeft - en nogal wat daarvan zijn Grammy's.

Vandaag bekijken we alle Grammy Awards die ze uiteindelijk won. Van de albums tot de nummers die haar grootste hits waren - blijf scrollen om erachter te komen in welke categorie de zangeres de meeste van haar Grammy's won!

8 Taylor Swift heeft ooit het beste countryalbum gewonnen

De aftrap is de categorie Best Country Album waarin Taylor Swift in 2010 won met haar tweede studioalbum Fearless. Het country-popalbum is door de Recording Industry Association of America gecertificeerd als diamant en heeft uiteindelijk vijf singles opgeleverd: "Love Story" (uitgebracht op 15 september 2008), "White Horse" (uitgebracht op 8 december 2008), "You Belong with Me" (uitgebracht op 20 april 2009), "Fifteen" (uitgebracht op 31 augustus 2009) en "Fearless" (uitgebracht op 4 januari 2010).

7 Taylor Swift heeft ooit de beste vrouwelijke countryzangprestatie gewonnen

In 2010 won Taylor Swift ook in de categorie Best Female Country Vocal Performance voor haar nummer "White Horse".

Het nummer is de tweede single van het tweede studioalbum van de zangeres Fearless, en het werd 2x platina gecertificeerd door de Recording Industry Association of America.

6 Taylor Swift heeft eenmaal de beste country solo-optreden gewonnen

Volgende op de lijst is de categorie Best Country Solo Performance waarin Taylor Swift één keer won. De zangeres nam de prijs in 2012 mee naar huis voor haar hit "Mean", de eerste single van haar derde studioalbum, Speak Now. "Mean" werd driemaal platina gecertificeerd door de Recording Industry Association of America.

5 Taylor Swift heeft eenmaal het beste nummer voor visuele media gewonnen

Laten we verder gaan met de categorie Best Song Written for Visual Media waarin Taylor Swift ook een keer won - in 2013. De popster won de Grammy voor het nummer "Safe &Sound" met The Civil Wars, geschreven voor de soundtrack van de film The Hunger Games uit 2012. Het lied werd uitgebracht op 26 december 2011, als onderdeel van The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond.

4 Taylor Swift heeft eenmaal het beste popzangalbum gewonnen

Een andere Grammy-categorie waarin Taylor Swift ooit won, is Best Pop Vocal Album. De zangeres nam de prijs in 2016 mee naar huis voor haar vijfde studioalbum 1989, dat officieel de overgang van Swift naar de popmuziek markeerde.

1989 ontving een negenvoudig platina-certificaat van de Recording Industry Association of America en produceerde zeven singles - "Shake It Off" (uitgebracht op 19 augustus 2014), "Blank Space" (uitgebracht op 10 november 2014), "Style" (uitgebracht op 9 februari 2015), "Bad Blood" (uitgebracht op 17 mei 2015), "Wildest Dreams" (uitgebracht op 31 augustus 2015), "Out of the Woods" (uitgebracht op januari 19, 2016), en "New Romantics" (uitgebracht op 23 februari 2016).

3 Taylor Swift heeft ooit de beste muziekvideo gewonnen

In 2016 won Taylor Swift ook in de categorie Beste muziekvideo voor haar muziekvideo 'Bad Blood'. Het nummer (met Kendrick Lamar) werd uitgebracht als de vierde single uit 1989, en de videoclip bevatte een met sterren bezaaide cast met Selena Gomez, Lena Dunham, Hailee Steinfeld, Serayah, Gigi Hadid, Ellie Goulding, Martha Hunt, Cara Delevingne, Zendaya, Hayley Williams, Lily Aldridge, Karlie Kloss, Jessica Alba, Mariska Hargitay, Ellen Pompeo en Cindy Crawford. Met een cast als deze won "Bad Blood" gemakkelijk de concurrentie.

2 Taylor Swift heeft twee keer het beste countrynummer gewonnen

De volgende is de categorie Best Country Song waarin de zanger twee keer won. De eerste keer dat ze won was in 2010 voor het nummer "White Horse", de tweede single van Swift's tweede studioalbum Fearless. De tweede keer dat Taylor Swift won in deze categorie was in 2012 voor het nummer "Mean", de eerste single van haar derde studioalbum, Speak Now.

1 Taylor Swift heeft drie keer het album van het jaar gewonnen

En tot slot won Taylor Swift drie keer in de categorie Album van het Jaar en daarmee werd ze de eerste vrouw die drie keer in deze categorie won. Slechts drie andere artiesten wonnen deze prijs drie keer: Frank Sinatra, Paul Simon en Stevie Wonder. Taylor Swift won in 2010 voor het eerst in de categorie voor haar tweede studioalbum Fearless, ze won in 2016 de tweede keer voor haar vijfde studioalbum 1989 en meest recentelijk won de zangeres in 2021 voor haar achtste studioalbum Folklore. Gezien het feit dat Taylor Swift pas 32 is en in de toekomst waarschijnlijk meer albums zal uitbrengen, zou het niemand verbazen als ze deze prijs in de toekomst weer mee naar huis zou nemen!

Aanbevolen: