Star Salarissen: Dit is wat de Lord of the Rings-acteurs hebben gemaakt

Inhoudsopgave:

Star Salarissen: Dit is wat de Lord of the Rings-acteurs hebben gemaakt
Star Salarissen: Dit is wat de Lord of the Rings-acteurs hebben gemaakt
Anonim

The Lord of the Rings filmtrilogie is een van de meest bekende, meest winstgevende franchises aller tijden. De films die zijn afgeleid van de beruchte J. R. R. Tolkien-romans zijn over de hele wereld vertoond, blijven enorme roy alty's verzamelen en hebben veel acteurs en actrices buitengewoon beroemd en rijk gemaakt.

Veel van de sterren in Lord of the Rings, waaronder Elijah Wood en Orlando Bloom, om er maar een paar te noemen, waren nauwelijks bekende namen voor hun Rings-optreden. Acteurs als Sean Bean en Sean Astin namen hun rol op zich voor centen van de dollar, in vergelijking met andere grote salarissen.

Omdat de films het zo ongelooflijk goed deden en door zoveel mensen over de hele wereld werden gezien, hadden de entertainers die het geluk hadden een rol in de films te spelen, een zeer lucratieve carrière. Die acteurs zijn nu allemaal miljonairs, en dat komt vooral door de Lord of the Rings-trilogie.

Bijgewerkt op 25 september 2021, door Michael Chaar: The Lord Of The Rings is gemakkelijk een van de grootste filmfranchises, met een totaal van bijna $ 900 miljoen tussen alle drie films. Met zoveel succes zou je denken dat de cast in de miljoenen werd betaald, maar dat is helemaal niet het geval. Sean Astin en Orlando Bloom gingen weg met een salaris van $ 175.000 tot $ 250.000 voor hun rollen in de films, wat lang niet zoveel is als fans dachten dat ze zouden worden betaald. Het blijkt dat Andy Serkis en Elijah Wood het meeste geld mee naar huis namen. Serki, die Gollum speelde, tekende voor $ 1 miljoen bij de franchise. Wat Wood betreft, zijn oorspronkelijke salaris was bedoeld om $ 250.000 te zijn, maar na het succes van de films werd het verhoogd tot $ 1 miljoen.

12 Andy Serkis verdiende het meeste door een miljoen dollar salaris te krijgen voor zijn werk

Terwijl sommige acteurs een paar honderdduizend dollar kregen voor hun rol in de Lord of the Rings-films, verdienden anderen, zoals Andy Serkis, ongeveer een miljoen dollar voor het tekenen op de stippellijn. Serki speelde Gollum; de door de ring geobsedeerde Stoor-hobbit. Zijn karakter leeft nu in schande door hilarische trends zoals de vele "My Precious" memes.

11 David Wenham zou zeker geen miljonair zijn zonder de films

De naam David Wenham doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen. De acteur is zeker niet zo bekend als sommige andere namen zoals Liv Tyler, Orlando Bloom en Elijah Wood. Zijn rol als Faramir in Lord Of The Rings was echt een game-changer voor de entertainer omdat het hem hielp een nettowaarde van $ 3 miljoen te vergaren!

10 Orlando Bloom was veel onderbetaald en verdiende $ 175.000

Lord of the Rings hielp Orlando Bloom te vestigen als een belangrijke speler in het film- en entertainmentcircuit. Hij is nu vijfendertig miljoen dollar waard. Veel mensen weten niet dat toen hij zich aanmeldde om te schitteren in LOTR, hij een salaris van $ 175.000 verdiende! Het heeft de acteur er niet van weerhouden wonderen te doen in de industrie, en daarom is hij maar liefst $ 40 miljoen waard, terwijl hij lichtzinnig samenleeft met zijn vrouw, Katy Perry, en hun baby!

9 John Rhys-Davies heeft 'Lord of the Rings' te danken voor zijn salaris

John Rhys-Davies was geen onbekende in de acteerwereld toen hij werd gevraagd om niet één, maar twee acteurs te spelen in de populaire trilogie. Hoewel hij zeker salaris had verdiend voor zijn werk in eerdere films, was Lord of the Rings zijn belangrijkste melkkoe en hielp hem bij het verwerven van een nettowaarde van $ 5 miljoen.

8 Sean Astin maakte Chump-verandering volgens Hollywood-normen

Sean Astin is een andere bekende acteur die op het LOTR-project sprong en een klein salaris verdiende volgens vergelijkingsnormen. De acteur die Samwise Gamgee speelde, zette zich in voor drie films en meerdere jaren filmen op locatie voor slechts $ 250.000! De acteur heeft nu een vermogen van twintig miljoen dollar.

7 Het salaris van Elijah Wood was ook ongeveer een miljoen dollar

Elijah Wood werd gecast in de hoofdrol van Frodo Baggins in de trilogie, en voor zijn werk kreeg hij een salaris van $ 1 miljoen, maar aanvankelijk kreeg hij $ 250.000 aangeboden voordat de films echt van de grond kwamen. Wood is gaan werken aan films als Little Miss Sunshine en Sin City en heeft nu een aardig nestje van ongeveer dertig miljoen dollar.

6 Sean Bean is $20, 000, 000 waard vanwege 'Lord Of The Rings'

Sean Bean is een indrukwekkende 20 miljoen dollar waard, en een groot deel daarvan is te danken aan zijn rol als Boromir in Lord of the Rings. Deze acteur had het geluk om niet één, maar TWEE acteerrollen van zijn leven te scoren. Hij speelde ook in de hitfilm Goldeneye. Velen herkennen hem waarschijnlijk ook van de hilarische memes die beginnen met de zin: "Men doet het niet."

5 Ian Holm's nettowaarde van tien miljoen dollar is het werk van 'LOTR'

Ian Holms is geen onbekende in succes, en de acteur heeft een lange en lucratieve carrière achter de rug in zowel film- als toneelwerk. Hij speelde Bilbo Baggins in de Peter Jackson-fantasiethriller en zijn rol speelde een belangrijke rol in zijn vermogen van $ 10 miljoen. Voor Holms was deze rol een melkkoe. In 2020 stierf de geliefde acteur, wat de fans van Lord Of The Rings over de hele wereld schokte.

4 Dominic Monaghan's $12, 000, 000 bankrekening

Dominic Monaghan is nu $ 12 miljoen waard omdat hij het geluk had om de rol van "Merry" in Lord of the Rings te bemachtigen. Een rol in een trilogie die zo geweldig was, moest zeker gevierd worden, maar Monaghan had als bonus ook een hoofdrol in de televisieserie Lost.

3 'Lord Of The Rings' gaf de verbluffende Liv Tyler ook een boost in inkomsten

Liv Tyler had een van de weinige vrouwelijke hoofdrollen in de trilogie, met in de hoofdrol de elvenprinses Arwen. Hoewel Tyler veel rollen heeft gehad in projecten, met name Armageddon en The Incredible Hulk, was het Lord of the Rings dat haar op de kaart zette en haar hielp een nettobedrag van $ 50 miljoen binnen te halen.

2 Viggo Mortensen maakte serieuze moolah uit de serie

De meeste mensen herkennen acteur Viggo Mortensen van zijn rol als Aragorn in de epische trilogie. Mortenson heeft aan verschillende andere projecten gewerkt, waaronder A History of Violence en A Dangerous Method, maar geen enkele heeft zo veel geld binnengehaald als Lord of the Rings. Zijn vermogen staat dankzij de films op $ 40 miljoen.

1 Ian McKellen werd rijk gemaakt door de films

Sir Ian McKellen heeft een lucratieve carrière achter de rug, waarbij het grootste deel van zijn werk zich in de theaterarena afspeelt. Zijn rol als Gandalf in Lord of the Rings verstevigde zijn positie in de filmwereld en hielp hem een nettowaarde van $ 60 miljoen veilig te stellen. Na LOTR speelde McKellen zowel in The Hobbit als in X-Men.

Aanbevolen: