Wat is er echt gebeurd tussen Howard Stern en Jackie Martling

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd tussen Howard Stern en Jackie Martling
Wat is er echt gebeurd tussen Howard Stern en Jackie Martling
Anonim

Howard Stern werkt al tientallen jaren met de meeste van zijn stafleden. Mensen als co-host Robin Quivers, geluidseffecten-expert Fred Norris en producer Gary 'Ba Ba Booey' Dell'Abate zijn zijn trouwste collega's. Maar zelfs veel van de backofficemedewerkers van The Stern Show zijn doorgegaan met de show nadat deze was overgestapt van de WXRK op de terrestrische radio naar de Sirius-satellietradio. Er zijn echter enkele stafleden die in de loop der jaren schijnbaar zijn verdwenen na hun vertrek uit The Stern Show. Dit geldt heel erg voor Jackie Martling.

Zelfs die-hard Howard Stern-fans lijken niet te verlangen naar de dag dat Jackie "The Jokeman" Martling de co-presentator van Howard was. Dit komt vooral omdat Jackie's vervanger, Artie Lange, zijn schoenen zo goed vulde. Zozeer zelfs dat de meeste old-school fans van de Stern Show meer dan wat dan ook hunkeren naar 'The Artie Days'. Maar er was een tijd dat de komiek een essentieel onderdeel was van The Stern Show. Zijn relatie met de zelfbenoemde King Of All Media verzuurde echter. Dit is waarom…

Jackie Martling stopt met de Howard Stern-show vanwege contractgeschillen

Het is bekend onder old-school Stern Show-fans dat Jackie stopte met The Stern Show nadat zijn langdurige contractonderhandelingen waren verzuurd voorafgaand aan de verlenging van de show op de terrestrische radio's WXRK in 2001. Maar het was de manier waarop Jackie vertrok dat maakte Howard echt boos…

"Jackie Martling heeft de show verlaten", kondigde Howard in 2001 aan zijn publiek aan, merkbaar verontrust. "Tot mijn grote ergernis is de man na 15 jaar weggelopen omdat hij van ons allemaal de enige is die niet weet hoe hij een nieuw contract kan krijgen zonder weg te lopen. Dus dat deel van onze geschiedenis is voorbij. Ik ben het niet eens met de man die wegloopt."

Volgens Howard en Robin stuurde Jackie een briefje net toen hij naar buiten liep, waarbij hij zijn oude collega's nauwelijks op de hoogte bracht. Dit zorgde ervoor dat Howard zich diep verraden en oprecht boos voelde. Natuurlijk was Howard niet de enige, Robin, Fred en Gary voelden allemaal hetzelfde.

"[Jackie] vertelt me dat hij 'van me houdt', maar hij stuurt me een briefje. Hij belt me niet eens', zei Howard. "Als het 'je hart breekt', vind je een manier om hier te blijven werken."

Hoewel Jackie beweerde dat de contractonderhandelingen van 2000 lang en moeizaam waren en ertoe leidden dat hij "niet genoeg kreeg", meent Howard dat hem "een bootlading" werd aangeboden. Deze stap werd in Howards ogen gezien als een enorm verraad. Het kon de radiozender tenslotte niet schelen of Jackie bleef of vertrok. De enige mensen die de film beïnvloedde, waren Howard en zijn team.

Volgens Celebrity Net Worth verdiende Jackie $ 584.000 per jaar voor zijn werk aan de buitengewoon succesvolle radioshow. Toen de contracten werden verlengd, vroeg hij om meer dan $ 1 miljoen per jaar voor de komende vijf jaar. Toen hem $ 650.000 werd aangeboden, besloot Jackie te lopen, alleen spijt van de verhuizing nadat hij zag hoe snel de show zonder hem verder kon gaan. Toen hij probeerde zijn baan terug te krijgen, werd hij geweigerd.

Niemand koestert wrok zoals Howard. Maar omdat Jackie naar verluidt moeilijk was om mee samen te werken (volgens Robin en Fred), was er geen interesse om hem terug te zien komen door een van de medewerkers van Stern Show. Dit was tenslotte niet de enige keer dat Jackie de show ophield omdat hij het gevoel had dat hij niet genoeg werd betaald. Slechts enkele maanden na het vertrek van Jackie werd Artie Lange ingehuurd om zijn schoenen te vullen.

Jackie Martling had andere redenen om de show te verlaten

In Jackie Martling's autobiografie uit 2017, "Bow To Stern", beweerde hij dat meer dan alleen geldkwesties zijn vertrek bij de Stern Show inspireerden.

Hoewel dit verre van de informatie was die hij destijds presenteerde, beweert Jackie dat hij niet dacht dat hij zou kunnen stoppen met drinken als hij in de show was gebleven. Hij was ook niet tevreden met de promotie die schrijver Benjy Bronk kreeg. Hoewel veel fans zich afvragen waarom Howard Benjy is blijven aannemen na zijn eigen slechte gedrag, is de schrijver al jaren een trouwe medewerker. Maar volgens Radar Online voelde Jackie zich gekleineerd door Howards beslissing om Benjy in de studio te zetten.

"Ze hadden Benjy Bronk naast me gezeten. In mijn kleine ruimte, die al krap was", schreef Jackie in "Bow To Stern". "Van elleboog tot elleboog, hetzelfde doen als ik, regeltjes schrijven voor Howard. Voor mij om te lezen, naast het vaak lezen van Fred's regels, en dan in aanvulling op wat ik had geschreven, om te beslissen welke van de drie pagina's om voor Howard te gooien. Fred en ik hadden het al behandeld - de show was een goed geoliede motor en een juggernaut. Het was gewoon niet nodig. Het was alsof ik wilde zeggen: 'Als je besluit ergens heen te gaan, deze man kan gewoon overstappen.'”

Ondanks het slechte bloed dat bestond tussen Jackie en Howard, mocht de komiek een paar optredens terug in The Stern Show. Maar in 2007 was Jackie uit de show. Rond de tijd dat hij "Bow To Stern" uitbracht, deden er geruchten de ronde dat hij mogelijk betrokken zou zijn bij een nieuwe vete met Howard. Hoewel Jackie het idee verwierp, is het toch merkwaardig waarom hij al zoveel jaren niet meer is uitgenodigd voor de show.

Hoewel Howard niet graag stilstaat bij voormalige stafleden, lijkt het alsof hij woedend is op Jackie. Hij voelde zich niet alleen verraden door zijn vertrek, maar Howard was ook niet blij met Jackie's ontluikende vriendschappen met andere voormalige stafleden, waaronder zijn eigen vervanger, Artie Lange.

Terwijl Jackie zegt dat er geen vete tussen hen is, zegt Howards ongelooflijke stilte over het onderwerp bijna alles wat fans moeten weten.

Aanbevolen: