Waarom Woody Allen en Wife Soon-Yi Previn zo privé zijn over hun kinderen

Inhoudsopgave:

Waarom Woody Allen en Wife Soon-Yi Previn zo privé zijn over hun kinderen
Waarom Woody Allen en Wife Soon-Yi Previn zo privé zijn over hun kinderen
Anonim

Het gezinsleven kan vaak ingewikkeld zijn. Zeker als je je leven in de openbaarheid moet brengen. Angelina Jolie heeft te maken met een gespannen relatie met haar vader en een schijnbaar eindeloze scheiding van Brad Pitt, allemaal onder nauwlettend toezicht van de media en het publiek. Nick Cannon is voer voor spot geworden dankzij zijn onophoudelijke patroon om in korte tijd meerdere kinderen te verwekken.

Toch kan het een moeilijke taak zijn om een ingewikkelder gezin te vinden dan dat van Woody Allen en Soon-Yi Previn. Allen is een ervaren filmmaker en is altijd een gereserveerd persoon overgekomen. Toch lijkt hij de afgelopen jaren meer dan genoeg redenen te hebben gehad om zich nog verder in zijn schulp terug te trekken.

Meerdere artiesten zijn naar buiten gekomen en hebben publiekelijk hun spijt betuigd dat ze met hem hebben samengewerkt, en een grote uitgever heeft plannen geannuleerd om een memoires uit te brengen waaraan Allen heeft gewerkt. Dit alles kwam in het licht van onsmakelijke beweringen over het gedrag van Allen in de beslotenheid van het huis van zijn familie. We werpen een snelle blik op hoe Allen en zijn vrouw een gezin hebben opgebouwd dat bijna volledig is afgeschermd van de rest van de wereld.

Andere relatiedynamiek

Voordat ze man en vrouw waren, hadden Allen en Soon-Yi een heel andere relatiedynamiek - veronderstelde vader en dochter. En dat is precies waar de 'gekte' begint. Ze werd geboren in 1970 in Seoul, Korea, maar zou als kind door haar biologische ouders in de steek gelaten zijn.

Na een aantal zware jaren op straat en later in weeshuizen in Seoul, werd ze op 8-jarige leeftijd officieel geadopteerd door actrice Mia Farrow en haar toenmalige echtgenoot, muzikant André Previn. Ze sloot zich aan bij wat al een groot gezin was, toen ze het zesde kind van de Rosemary's Baby-actrice werd (derde om te adopteren).

Familie Woody Allen en Mia Farrow
Familie Woody Allen en Mia Farrow

Een paar jaar na de adoptie van Soon-Yi scheidde Farrow van haar man, waarmee een einde kwam aan een tienjarig huwelijk. Het gezin bleef echter groeien toen geadopteerde kinderen Moses en Dylan Farrow werden toegevoegd aan Soon-Yi's lijst met broers en zussen. Tegen die tijd had Farrow een relatie gekregen met haar frequente creatieve medewerker, Woody Allen.

Weinig interesse om vader te zijn

Voordat hij Farrow begon te zien, had Allen naar verluidt weinig interesse om vader te worden. Dit veranderde in de loop van hun relatie. Ze verwelkomden hun enige biologische kind samen, een zoon genaamd Satchel (later Ronan), in 1987. Farrow heeft sindsdien echter roet in het eten gegooid. In 2013 bevestigde ze aan Vanity Fair dat Ronan misschien wel de zoon is van haar voormalige vlam, de legendarische muzikant Frank Sinatra.

In 1991 kreeg Allen de status van co-adoptie voor Moses en Dylan, die in wezen zijn eerste kinderen werden met Farrow - en met wie dan ook. Hij heeft nooit een van de oudere kinderen van Farrow geadopteerd, een feit dat een cruciale rol zou spelen in de rechtmatigheid van zijn toekomstige relatie met Soon-Yi.

Nog geen jaar later vond het Hollywood-powerkoppel hun huwelijk in de problemen. De 7-jarige Dylan beweerde dat Allen haar ongepast had aangeraakt, wat leidde tot aanklachten tegen hem en een voogdijstrijd voor Moses en Dylan. Terwijl hij werd vrijgesproken van de aanklacht, ontkende de rechter hem de enige voogdij over de kinderen waarvoor hij had verzocht.

Ging in de verdediging

Toen Soon-Yi ongeveer 21 was, vond Farrow naaktfoto's van haar die Allen had gemaakt. Hij was toen 56. Het was geen mooie foto. In een interview met Time Magazine ging de regisseur van The Purple Rose of Cairo in de verdediging.

Binnenkort-Yi Mia Farrow
Binnenkort-Yi Mia Farrow

"Ik ben niet de vader of stiefvader van Soon-Yi", zei hij. "Ik heb zelfs nooit bij Mia gewoond. Ik heb nog nooit in mijn hele leven in Mia's appartement geslapen, en ik ging er zelfs nooit heen totdat mijn kinderen zeven jaar geleden kwamen. Ik heb daar nooit familiediners gehad. Ik was geen vader voor haar geadopteerde kinderen in welke zin van het woord dan ook."

In augustus 1992 maakten Allen en Soon-Yi hun relatie openbaar. Hij bracht een persverklaring uit die gedeeltelijk luidde: "Wat betreft mijn liefde voor Soon-Yi: het is echt en gelukkig allemaal waar. Ze is een lieve, intelligente, gevoelige vrouw die mijn leven op een wonderbaarlijk positieve manier heeft veranderd en nog steeds verandert."

Ze trouwden in 1997 in Venetië, Italië. Hun twee geadopteerde kinderen, Bechet Dumaine Allen en Manzie Tio Allen, zijn respectievelijk 22 en 21 jaar. Allen en Soon-Yi hebben hard gewerkt om hen weg te houden van de publieke verblinding, wat geen verrassing is gezien het onderzoek dat hun familie door de jaren heen heeft ondergaan.

Aanbevolen: