De waarheid over de rommelige relatie van Patrick Swayze en Jennifer Grey

Inhoudsopgave:

De waarheid over de rommelige relatie van Patrick Swayze en Jennifer Grey
De waarheid over de rommelige relatie van Patrick Swayze en Jennifer Grey
Anonim

Er is iets aan opkrullen en kijken naar een van de beste romantische films die elk meisje zou moeten zien; Vuil dansen. Regels als "Niemand zet baby in een hoek" worden nooit oud, zelfs niet nadat je de film voor de miljoenste keer hebt gezien. Al dat dansen en romantiek houdt zelfs nu nog stand, en fans willen nog steeds de vervolgen zien.

Johnny en Baby zijn een van de beste koppels in het romantische genre, maar het blijkt dat hun tegenhangers buiten het scherm niet dezelfde chemie met elkaar hadden. Patrick Swayze en Jennifer Gray werkten eigenlijk helemaal niet graag samen.

Helaas is Swayze niet meer bij ons, en het blijkt dat hij niet alleen drama had met Gray, maar ook met zijn familie. Maar wat zijn de details over hun schijnbare afkeer van elkaar? Nu Swayze er niet meer is, koestert Gray die gevoelens nog steeds of heeft ze er vrede mee? Dit is waarom hun relatie rommeliger was dan veel fans beseffen!

Bijgewerkt op 13 oktober 2021, door Michael Chaar: Patrick Swayze en Jennifer Gray hebben misschien chemie gedeeld op het scherm, maar hun echte relatie was minder dan geweldig. Het duo botste voor het eerst op de training voor de film uit 1984, Red Dawn. Swayze nam naar verluidt zijn karaktertraining zo serieus dat hij Gray de verkeerde kant op wreef. Toen hun tijd op Dirty Dancing kwam, was het duo voor elkaar bedoeld, maar het lijkt erop dat dat alleen gold voor hun karakter. Patrick raakte naar verluidt gefrustreerd toen Jennifer de bewegingen niet goed zou krijgen, aangezien hij een trainer-danseres was, en zij niet. Hierdoor werden productiescènes een handvol keer opnieuw opgenomen, wat niet goed paste bij Swayze. Ondanks hun tiffs had Jennifer niets dan goede dingen te zeggen over haar tijd bij Patrick, ter ere van de acteur een jaar na zijn dood.

Hun afkeer van elkaar begon drie jaar voor 'Dirty Dancing'

Als je een filmliefhebber uit de jaren 80 bent, weet je dat Swayze en Gray ooit co-sterren waren voordat Dirty Dancing zelfs maar een gedachte was. Ze speelden samen in Red Dawn, naast andere opmerkelijke Brat Pack-achtige acteurs uit de jaren 80, zoals Charlie Sheen en Lea Thompson.

De voorbereiding voor de film is waar hun afkeer van elkaar werd aangewakkerd. De film speelde zich af tijdens de Derde Wereldoorlog, in een geteisterd Amerika waar een groep kinderen hun eigen militie organiseert tegen de binnenvallende Russische en Cubaanse legers. Dus om in karakter te komen, dachten de filmmakers dat het gunstig zou zijn voor de jonge acteurs als ze een militair trainingsprogramma van acht weken zouden ondergaan.

Swayze was de leider van de groep in de film en dus tijdens deze training ging hij echt op in zijn karakter en brak er de hele acht weken niet van af. Dit zat niet zo goed bij Gray, omdat Swayze naar verluidt haar en de rest van de cast begon te bevelen. Na een tijdje kon ze niet meer bij hem in de buurt zijn.

Snel vooruit naar de casting van Dirty Dancing, waar Gray een screentest aan het doen was met een stel acteurs. Toen Swayze aan boord werd gebracht, was Gray naar verluidt op zijn hoede om weer met hem samen te werken. Verrassend genoeg toen ze hun screentest deden, was er chemie en werd Swayze gecast. Deze keer nam Swayze een heel ander karakter aan, een romantische hartenbreker, geen geboren militaire leider. Dus toen ze hun beroemde dansscène uittestten, werkte het gewoon.

"Ik tilde haar op, ze poseerde prachtig, en ik liet haar langzaam op de grond zakken, met onze ogen op elkaar gericht", schreef Swayze in zijn boek. "Het was een mooi moment, en erg sexy. De kamer was absoluut stil - iedereen staarde ons alleen maar aan."

Toch was hun relatie niet 100% tijdens het filmen

Ondanks dat ze een geweldige chemie hadden toen het tijd was om samen te werken in de film, was hun relatie buiten het scherm nog steeds niet zo geweldig. Er waren een paar andere vermeende wegversperringen die het paar in de weg stonden om echt goede vrienden te worden. Maar ze waren professioneel tijdens het filmen en kwamen er doorheen.

Zelfs de regisseur, Emile Ardolino, merkte de onderliggende spanning op tijdens hun dansscènes. Swayze was een getrainde danseres en Gray was niet zo toen ze een beweging niet goed kreeg, naar verluidt raakte Swayze gefrustreerd met haar. Een beetje zoals Johnny is als hij Baby voor het eerst leert dansen. Die scène waarin hij zijn hand langs haar oksel laat gaan, is 20 keer geschoten en de reacties van beiden zijn echt.

Dan waren er de argumenten voor het schieten. Dit was deels te wijten aan hun totaal verschillende persoonlijkheden en manier van acteren. De producer, Linda Gottlieb en Ardolino hebben zelfs geprobeerd hun chemie te laten zien in het afspelen van hun schermtest.

Gottlieb vertelde de Huffington Post: "Hij had het gevoel dat ze een watje was. Ze was oprecht, naïef; je zou acht keer een take doen en Jennifer zou het elke keer anders doen. Patrick was een pro; hij zou steeds weer hetzelfde afleveren. Ze zou gemakkelijk huilen, ze was emotioneel en hij lachte haar een beetje uit. Hij was een macho."

Swayze was niet onder de indruk van haar vaak 'domme buien' en emotionele aard. Na een tijdje werd hij het beu om een scène steeds opnieuw te moeten herhalen. Na dit alles is het een wonder dat ze de film zelfs maar af hebben gekregen.

Grey gutste over het werken met Swayze nadat hij stierf

In 2010 verscheen Gray ironisch genoeg op Dancing With the Stars - en won. Tegen die tijd was het nog maar een jaar geleden dat Swayze was overleden. Tijdens haar tijd in de dansshow waren er natuurlijk heel veel vergelijkingen met Dirty Dancing. Gray had het zelfs over Swayze en hoe ze het dansen met hem miste tijdens de show. Later in 2012 onthulde Gray wat ze er echt van vond om met hem samen te werken, op het 25-jarig jubileum van de film.

Grey zei dat ze bang was voor de beroemde lift tijdens hun einddans en Swayze "kon zijn hoofd er niet omheen wikkelen" omdat "hij onverschrokken was." Ze denkt zelfs dat hun spanning de film sexyer heeft gemaakt. "Het punt is dat ik geloof dat spanning er veel geiler uitziet dan alleen liefde. En ik denk dat er een zeer complexe dynamiek was tussen Patrick en mij gedurende de hele film, "zei Gray. "Wat onze problemen ook waren, we hadden ze, maar er werd niet over gesproken."

Wat hun problemen ook waren, Gray waardeert alles wat Swayze voor haar heeft gedaan tijdens Dirty Dancing. Hij leerde haar moedig te zijn en ze droeg die moed helemaal naar Dancing With the Stars en verder. Dat moet opwegen tegen al het slechte, niet?

Aanbevolen: