Dit is wat Dolly Parton heeft bereikt in 2021 tot nu toe

Inhoudsopgave:

Dit is wat Dolly Parton heeft bereikt in 2021 tot nu toe
Dit is wat Dolly Parton heeft bereikt in 2021 tot nu toe
Anonim

Dolly Parton is niet alleen beroemd om haar countryliedjes en feelgood-muziek, maar ze is ook een songwriter, actrice, auteur, zakenvrouw en filantroop. Er is niets dat Dolly niet kan doen. De Country-beroemdheid heeft meer dan 65 albums op haar naam staan en haar songcredits overschrijden het aantal van 3.000. Daarnaast bracht ze acht theaterstukken uit en speelde ze in meer dan 95 tv-shows, films en series. Parton bracht zeven publicaties uit en ze schrijft nu haar allereerste roman.

Haar laatst uitgebrachte muziekalbums zijn A Holly Dolly Christmas uit 2020, I Believe In You uit 2017 en Pure & Simple uit 2016. In TV lanceerde Dolly in 2020 haar Netflix muziekfilm Dolly Parton's Christmas On The Square, waarvoor ze een Emmy Award won.

Dolly Parton houdt het druk in 2021, en de countrylegende bereikt nog steeds veel op 75.

8 Dolly Parton beloofde haar man een 'Hot Girl Summer'

Parton ging in juli naar Instagram om de 79e verjaardag van haar man te vieren. Dolly verkleedde zich als een Playboy Girl en maakte de omslag van haar tijdschrift uit 1978 om het cadeau te doen aan haar man, Carl Dean. Bovendien beloofde ze hem een "Hot Girl Summer" en zei dat hij haar nog steeds als een sexy meid ziet, ook al is ze 75 jaar oud. Dolly praat zelden in het openbaar over haar man. Ze liet haar fans echter een glimp van Carl zien in haar Instagram-video.

7 Ze lanceerde haar eerste duet met Reba McEntire

In augustus lanceerden Reba McEntire en Dolly Parton hun allereerste duet van een nieuwe versie van Does He Love You. Het eerste nummer werd uitgebracht door Reba in 1993, toen ze wereldwijd bovenaan de Country-hitlijsten stond. De beroemdheden lanceerden samen ook een videoclip voor het nummer. Reba McEntire nam Does He Love You op in haar nieuwe album Revisited, onderdeel van de Three-Disc retrospective Revived Remixed Revisited.

6 Dolly bedankte Lil Nas X voor 'Jolene'-cover

Vorige maand onthulde Parton in een Instagram-bericht dat ze dol is op Lil Nas X en zijn "Jolene"-cover waardeert. Dolly zei dat ze opgewonden was over het nieuws dat Lil Nas X "Jolene" op zijn nieuwe album, Montero, had opgenomen en ze beschreef het nummer als echt heel goed. De ster van "Industry Baby" verklaarde dat hij "Jolene" koos omdat hij dacht dat het cool zou zijn om het te doen en hij heeft zijn geschiedenis met countrymuziek.

5 Parton heeft $ 700.000 ingezameld voor de slachtoffers van de overstromingen in augustus

Landster Dolly Parton heeft $ 700.000 opgehaald met haar bedrijven en stichting voor degenen die zijn getroffen door de overstromingen in Humphreys County, waar 20 mensen stierven. Dolly gaf het geld aan de organisatie United Way op aanbeveling van zangeres Loretta Lynn wiens ranch in Humphreys staat. Daarnaast hoopte Parton dat de donaties de slachtoffers zouden helpen herstellen van de verwoestende gevolgen van de natuurramp.

4 Ze won haar eerste Emmy Award 2021

De 75-jarige zangeres won haar allereerste Primetime Emmy Award voor Outstanding Television Movie voor haar Netflix's Dolly Parton's Christmas On The Square. Dolly had al 188 muziek- en tv-prijzen gewonnen en was tijdens haar 65-jarige carrière genomineerd voor 382 prijzen. De country-pop beroemdheid heeft 48 BMI Awards, 11 Grammy Awards, 13 Academy Of Country Music Awards, 13 CMT Music Awards en meer.

3 Dolly Parton gaat haar nieuwe album 'Run, Rose, Run' uitbrengen

Dolly zal haar nieuwe muziekalbum Run, Rose, Run uit 2022 uitbrengen. Daarnaast publiceert ze in maart 2022 ook haar allereerste roman met dezelfde naam. Het album bestaat uit 12 nummers en auteur James Patterson schrijft mee aan het boek. Dolly onthulde dat haar boek Run, Rose, Run haar inspireerde om haar gelijknamige muziekalbum te maken. Parton is altijd een grote fan van lezen geweest. In augustus plaatste ze een Instagram-foto ter ere van Book Lovers Day. Dolly hield een boek vast op de foto en werd omringd door nog een dozijn romans.

2 Haar fortuin bereikte $ 350 miljoen

Volgens Forbes bouwde Dolly Parton een geldimperium op ter waarde van $ 350 miljoen. Naast haar zangcarrière vergaarde Dolly het grootste deel van haar rijkdom van haar familiepretpark Dollywood, gelegen in Pigeon Forge, Tennessee, dat de countryster 35 jaar geleden opende. Parton bezit meer dan 3000 songcredits, waarmee ze naar schatting $ 7 miljoen per jaar aan roy altybetalingen verdient. Dolly is een succesvolle zakenvrouw en ze lanceerde onlangs haar parfummerk Scent From Above.

1 Ze blijft zorgen voor Billy The Kid

De fans van Dolly Parton kunnen updates volgen over haar Franse Bulldog Billy The Kid. De country-beroemdheid plaatst continu foto's van Billy op zijn Instagram-account, waar ze hem haar Official God Dog noemt die zijn dagen doorbrengt met het runnen van CTK Enterprises en NOZ Entertainment. Op 26 augustus vierde Dolly Nationale Hondendag op haar Instagram-account. Ze plaatste een foto van Billy The Kid die zijn Dolly Mama kuste en wenste hem en alle andere pups een fijne nationale hondendag.

Aanbevolen: