Zo blijft Madonna in vorm

Inhoudsopgave:

Zo blijft Madonna in vorm
Zo blijft Madonna in vorm
Anonim

Madonna is om een paar redenen een icoon. Eerst en vooral kennen we haar als de Queen of Pop-een show-stoppende superster wiens invloed op de popmuziek onmetelijk is geweest. Ze heeft in het verleden furore gemaakt met haar hitnummers, opvallende shows en gewaagde modekeuzes. Maar er is nog een reden waarom Madonna een levende legende is: ze is in de zestig en ziet er geweldig uit.

Naast zo'n gladde huid dat fans haar nauwelijks kunnen herkennen, is Madonna er ook in geslaagd om de gezondheids- en fitnessniveaus te behouden die ze gedurende haar hele carrière heeft gehad. Zelfs nu heeft Madonna haar figuur of haar fysieke capaciteiten niet verloren - ze is net zo goed in staat om door choreografie te komen in haar jaren '60 als ze ooit was! Hoewel het helemaal oké is voor beroemdheden om hun lichaamsbouw niet te behouden of niet aan een bepaalde lichaamsnorm te voldoen, is Madonna's dieet en trainingsplan een bewijs van haar discipline. Lees verder om erachter te komen hoe Madge in vorm blijft.

Zes ma altijden per dag

Madonna's gezonde eetplan is gericht op zes ma altijden per dag, wat haar helpt om op elke leeftijd onberispelijk te blijven. Volgens Longevity Live zorgt het popicoon ervoor dat haar stofwisseling snel blijft werken en blijft ze de hele dag energiek door regelmatig te eten, in plaats van zichzelf uit te hongeren. De maten van Madonna's ma altijden variëren, maar ze heeft meestal drie kleinere ma altijden en drie grotere.

Ze volgt ook een voornamelijk macrobiotisch dieet dat zich richt op volle granen en eenvoudige, gezonde voedingsmiddelen zoals verse groenten en peulvruchten. Het macrobiotische dieet is geïnspireerd op het zenboeddhisme en combineert een strikt eetpatroon met zachte lichaamsbeweging en meditatie. Het is bedoeld om de yin- en yang-aspecten van voedsel en kookgerei in evenwicht te brengen.

Fans hebben Madonna eraan herinnerd dat ze geen 20 meer is, maar eerlijk gezegd ziet ze er zo goed uit dat we niet altijd het verschil kunnen zien!

Een voorbeelddag eten

Dus hoe ziet een voorbeelddag eten op Madonna's ma altijdplan eruit? Jacked Gorilla heeft een voorproefje geplaatst van Madonna's dieet en bewegingsregime en het lijkt zeker wat wilskracht te vereisen!

Een typisch ontbijt voor Madonna zijn eieren en watermeloensap. Dit zou worden gevolgd door een snack zoals een biologische eiwitreep. Voor de lunch zou Madonna zoiets hebben als miso-soep met een kant van bruine rijst (volle granen zijn erg belangrijk in het macrobiotische dieet). Het diner kan een quinoasalade zijn of soep en groenten. Dan krijgt ze nog een tussendoortje, wat een andere biologische eiwitreep, fruit of noten kan zijn.

Bewerkte voedingsmiddelen elimineren

Een groot deel van het macrobiotische dieet is het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die chemicaliën bevatten. Dat betekent dat dingen als wit brood, ontbijtgranen, cakes en koekjes, chips en lunchvlees van tafel zijn. Voedingsmiddelen zoals tarwe, rijst, sojabonen en verse groenten hebben de voorkeur boven voedingsmiddelen die zijn aangetast door chemicaliën en verwerking.

Als het om vis en zuivel gaat, zijn deze voedingsmiddelen toegestaan in het dieet zolang ze niet worden verwerkt. Dat betekent dat Madonna zou kiezen voor wat natuurlijke geitenkaas of ricotta boven sterk bewerkte Amerikaanse kaas.

Naast het helpen van de Queen of Pop om in vorm te blijven, is het macrobiotische dieet ook bedoeld om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen; de verminderde niveaus van dierlijk vet en bewerkte voedingsmiddelen kunnen leiden tot een betere gezondheid van het hart.

Een cheatmeal

Het vergt veel discipline om je op de lange termijn aan dit dieet te houden, maar het lijkt erop dat Madonna daar last van heeft! Dat gezegd hebbende, onthulde de superster dat ze zo nu en dan geniet van de vreemde cheat-ma altijd. Toen ze met Larry King op CNN sprak, onthulde ze dat haar favoriete cheat-snack iets zoets is.

“Als ik stiekem ben en ik een moment van decadentie heb, eet ik toast met aardbeienjam”, onthulde ze (via Body Building).

In een ander interview met Us Weekly (via Cheat Sheet), gaf Madonna toe dat ze van tijd tot tijd ook van hartige lekkernijen geniet: Mijn meest dikmakende verwennerij is pizza of friet. Of chips eigenlijk. Hou van ze allemaal.”

Intense frequente trainingssessies

Hoewel veel aanhangers van het macrobiotische dieet de neiging hebben om zachte lichaamsbeweging in hun routines op te nemen, heeft Madonna een zeer frequent en intensief trainingsschema. Aangezien ze vaak op een slopende tour is, moet ze haar conditie op peil houden.

Longevity Live legt uit dat Madonna aan circuittraining doet, wat haar helpt haar hartgezondheid en spierkracht te verbeteren, zodat ze fit blijft voor haar shows. Ze doet ook interv altraining, waardoor ze calorieën verbrandt en tegelijkertijd haar snelheid en uithoudingsvermogen verbetert. Bovendien handhaaft Madonna het lichaam van haar danseres met weerstandstraining.

Een fan van yoga

Naast haar hectische trainingsregime, beoefent Madonna yoga. Ze is sinds 1996 een fan van Ashtanga-yoga, die zich richt op spiertraining en het verbeteren van fysieke kracht.

Toen ze zich uitsprak over haar yogabeoefening, heeft Madonna toegegeven dat het een training is voor 'je geest, je lichaam en je ziel'.

Aanbevolen: