Rihanna hield niet van het nummer dat haar beroemd maakte

Inhoudsopgave:

Rihanna hield niet van het nummer dat haar beroemd maakte
Rihanna hield niet van het nummer dat haar beroemd maakte
Anonim

Het is moeilijk om je een leven voor te stellen zonder Rihanna erin. Al 15 jaar stuurt de Bajan-superster aardbevingen over de hitlijsten met hitsingles als 'Umbrella', 'Diamonds', 'Rude Boy' en 'We Found Love' (en we vergeven haar dat ze de laatste tijd geen nieuwe muziek heeft uitgebracht - ze is bezig geweest!). Hoewel Rihanna de status van miljardair verdiende door haar uiterst succesvolle zakelijke ondernemingen, is het door haar muziek dat we verliefd op haar werden. En haar ongelooflijke carrière begon met één nummer dat haar een begrip maakte: ‘Pon De Replay’.

De wereld werd verliefd op de hit toen het in 2005 werd uitgebracht. Maar Rihanna was zelf niet zo overtuigd toen ze het voor het eerst hoorde. Hoewel het nummer haar beroemd zou maken en haar leven zou veranderen, was Rihanna vanaf het begin geen fan. Blijf lezen om erachter te komen waarom, hoe Rihanna vandaag over 'Pon De Replay' denkt en welke van haar nummers ze echt het liefste heeft.

Haar eerste indruk

‘Pon De Replay’ was het nummer dat Rihanna aan de wereld introduceerde. Hoewel ze zich pas een paar hits later vestigde als een wereldwijde kracht waarmee ze rekening moest houden, was het 'Pon De Replay' die haar in de wereld van de reguliere muziek brak en haar op de kaart zette.

Maar toen Rihanna voor het eerst het nummer hoorde dat haar beroemd maakte, was ze niet bepaald een fan. Sterker nog, ze dacht dat het klonk als een "kinderrijmpje".

"Ik speelde het voor Rihanna via de telefoon", vertelde producer Evan Rodgers in een interview met Vulture (via Nicki Swift). "Ze had zoiets van: 'Oom Ev, het klinkt als een kinderliedje.'" Rodgers voegde eraan toe dat toen hij het voor Rihanna speelde, ze net terug was gevlogen naar Barbados, maar hij besloot haar terug te vliegen omdat hij dacht dat het lied "zou kunnen zijn enorm".

En hij had gelijk! De rest is geschiedenis. Hoewel Rihanna haar primaire carrière nu heeft opgeschort voor haar zakelijke ondernemingen, is ze wel een van de grootste supersterren ter wereld geworden.

De impressie van de wereld

Rihanna was misschien een beetje onzeker over 'Pon De Replay' toen ze het voor het eerst hoorde, maar de wereld was het daar niet mee eens. Het heeft zelfs miljoenen exemplaren over de hele wereld verkocht en Rihanna won ook de prijs voor beste nieuwe artiest bij de MTV Video Music Awards Japan.

Vandaag is de muziekvideo 'Pon De Replay' meer dan 152 miljoen keer bekeken op het officiële YouTube-kanaal van Rihanna. Het heeft ook meer dan 380 miljoen streams op Spotify. De cijfers spreken voor zich!

Verlaten van de setlist

We gaan ervan uit dat Rihanna zich realiseerde hoe on-kinderrijm-achtig het nummer eigenlijk is nadat ze de wereldwijde receptie zag. Maar ondanks dat het rond is, lijkt het alsof het nummer nooit een van Rihanna's favorieten is geweest. Fans hebben erop gewezen dat van Rihanna's zes concerttours, 'Pon De Replay' slechts de setlist van een paar heeft gehaald.

Om eerlijk te zijn, heeft Rihanna echter meer dan 70 singles uitgebracht tijdens haar korte maar succesvolle carrière. Het is niet meer dan logisch dat er een paar van de lijst zouden worden geknipt!

Qua imago heeft Rihanna ook een lange weg afgelegd van het tienermeisje uit Barbados dat 'Pon De Replay' uitbracht, dus het is logisch dat het nummer niet zo goed past in haar gebruikelijke setlist zoals sommige van haar latere muziek.

Haar favoriete liedje

Ok, dus we weten dat 'Pon De Replay' niet Rihanna's favoriete nummer uit haar discografie is. Maar wat is?

Volgens Complex is iets dat fans niet weten over Rihanna dat haar favoriete nummer uit haar repertoire lange tijd 'Umbrella' was, de grote hit uit 2008 met Jay-Z. 'Umbrella' kwam van het album 'Good Girl Gone Bad', gekenmerkt door een tijdperk waarin Rihanna haar vroegere schattige imago afwierp en evolueerde tot een waar icoon.

‘Umbrella’ zou Rihanna’s favoriete nummer van haar zijn geweest tot 2012, toen ze ‘Diamonds’ van het album ‘Unapologetic’ uitbracht.

"Het is een heel krachtig nummer, zelfs om naar te luisteren", zei ze (via Complex). "Je wordt er gewoon door… je wordt er gewoon in gezogen."

Wij voelen hetzelfde!

Haar melodie veranderen

De relatie tussen Rihanna en haar hit 'Pon De Replay' is misschien slecht begonnen. Maar tegenwoordig lijkt de superster haar deuntje te hebben veranderd.

Rihanna was op Instagram te zien bij het jammen van het nummer, wat bewijst dat ze het al die tijd niet is vergeten, ook al heeft haar carrière ongekende wendingen genomen.

Tributing van het nummer 15 jaar later

2021 markeerde de 15e verjaardag van 'Pon De Replay' en van Rihanna's carrière als popster. In mei bracht Rihanna een eerbetoon aan het nummer dat haar beroemd maakte op sociale media, waar 15YearsOfRihanna trending was.

“Bedankt voor alle liefde op deze hashtag vandaag! Man, dit is trippy, "zei Rihanna in een Instagram-verhaal (via Billboard). "Het voelt alsof ik gisteren stond te trillen in de gangen van Def Jam te wachten om auditie te doen voor Jay."

De zanger ging verder met te erkennen dat 'Pon De Replay' is "waar het allemaal begon".

Aanbevolen: