Hoe Michelle Pfeiffer werd opgenomen door een vegetarische sekte

Inhoudsopgave:

Hoe Michelle Pfeiffer werd opgenomen door een vegetarische sekte
Hoe Michelle Pfeiffer werd opgenomen door een vegetarische sekte
Anonim

Ze is een van de mooiste actrices die ooit op het witte doek heeft gestaan, en ook een van de meest succesvolle. Maar Hollywood-legende Michelle Pfeiffer heeft het niet altijd zo gemakkelijk gehad, en tijdens haar jeugd raakte ze verstrikt in een nogal giftige groep individuen, waardoor ze failliet ging en zich afvroeg waar ze heen moest.

Pfeiffer, 63, de ster van hitfilms als The Witches of Eastwick, de Hairspray-remake, Scarface en Ant Man and the Wasp, zit al sinds 1978 in de acteerwereld en heeft een niet alleen haar opvallende uiterlijk (waardoor ze de bijnaam 'The Face' kreeg), maar ook haar indrukwekkende veelzijdigheid, waarbij ze een enorm scala aan rollen op zich nam die haar het respect van de acteer- en kritische gemeenschap opleverden.

Maar wat gebeurde er met Michelle voordat ze het grote succes bereikte? Lees verder om erachter te komen.

6 Michelle maakte een moeilijke tijd door in het begin van haar carrière

Voordat ze haar eerste grote acteerrollen kreeg, woonde en werkte de jonge Michelle in LA en volgde ze acteerlessen om haar prestatievaardigheden te verbeteren. Ze was net twintig jaar oud en vocht tegen haar demonen, ze had te maken met verslavingen aan drinken, roken en recreatieve drugs. Haar isolement en worsteling met verslaving maakten haar destijds bijzonder kwetsbaar en maakten haar een gemakkelijke prooi voor fraudeurs en gebruikers.

5 Ze ontmoette een 'vriendelijk' stel dat haar hielp schoon te worden

In deze onzekere tijd ontmoette ze een ogenschijnlijk goedbedoelend stel dat aanbood haar te helpen gezondheid en geluk te vinden - iets wat de jonge Age of Innocence-actrice zeker aansprak. Michelle volgde hun advies gretig op en het duurde niet lang voordat ze haar verslaving aan drank, sigaretten en drugs had weten te overwinnen. Opgetogen over haar vooruitgang, merkte ze dat ze verder in de klauwen van de groep werd getrokken.

4 Het koppel maakte deel uit van een 'ademende' cultus

Michelle kwam er al snel achter dat haar nieuwe vrienden deel uitmaakten van een gevaarlijke en zeer geheime 'ademhalings'-sekte. Hun leringen adviseren dat het menselijk lichaam alleen zonlicht nodig heeft om te overleven, en adviseren volgelingen om zich te houden aan een bijna onmogelijk 'voedselplan' dat een strikt vegetarisch dieet volgde, waarvan Michelle sindsdien heeft gezegd dat 'niemand zich eraan kan houden'. Veel mensen zijn gestorven volgens het ongelooflijke geloofssysteem van de sekte, wegkwijnen tot niets in een poging om de hoogste regionen van spiritualiteit te bereiken.

Er werden zware beperkingen gesteld aan voedsel en water, en Michelle's gewicht begon te dalen, waardoor ze ongezond slank werd.

3 Dingen namen een donkere wending toen de sekte Michelle begon te beheersen

Het duurde niet lang voordat de sekte Michelle begon te beheersen op manieren die verder gingen dan haar dieet. Naarmate hun invloed groeide, begonnen ze langzaam het hele leven van de actrice over te nemen. Pfeiffer beschreef haar ervaring aan The Sunday Telegraph en zei:

"Ze waren erg controlerend. Ik woonde niet bij hen, maar ik was er veel en ze zeiden altijd dat ik meer moest komen. Ze werkten met gewichten en zetten mensen op diëten. vegetarisme. Ik moest betalen voor de hele tijd dat ik er was, dus het was financieel erg uitputtend", zegt Pfeiffer. "Ze geloofden dat mensen in hun hoogste staat breatharian waren."

De groep eiste steeds hogere kortingen op het salaris van Pfeiffer en nam bijna al haar verdiensten gedurende haar tijd onder hun controle. "Ik was gehersenspoeld… ik heb ze een enorme hoeveelheid geld gegeven." zei ze.

2 Ze realiseerde zich al snel dat haar ervaring gevaarlijk werd

Hoewel Michelle in de ban was van de groep, begon ze al snel te beseffen dat het niet goed ging met de groep en begon ze te voelen dat er iets sinisters was aan het Breatharianisme. Pas toen ze haar eerste echtgenoot ontmoette, medeacteur Peter Horton, begon er iets te 'klikken' voor Michelle. Peter had onderzoek gedaan voor een filmrol waarin hij volgelingen van een andere sekteorganisatie, de Unification Church, onderzocht toen ze elkaar ontmoetten en begonnen te praten over de mechanismen van sektecontrole. Michelle zei: "We waren aan het praten met een ex-Moonie en hij beschreef de psychologische manipulatie, en ik klikte gewoon." Ze realiseerde zich: "Ik zat in een" - een "sekte."

1 Michelle verliet de ademhalingscultus en herstelde volledig

Kort na het besef van de schok verliet Pfeiffer de Breatharian-cultus en begon de weg terug naar gezondheid te bewandelen, weer aan te komen en haar carrière te zien bloeien zonder hun onderdrukkende invloed en het uitputten van haar middelen. Hoewel de actrice haar eigen opvattingen over gezondheid en welzijn handhaaft, een veganistisch dieet volgt en regelmatig beweegt, doet ze dit op een veel, veel gezondere manier. Haar veganistische levensstijl kwam tot stand nadat ze geïnspireerd was door het kijken van verschillende documentaires over de voordelen van een plantaardige levensstijl, en Michelle raakte overtuigd na haar eigen onderzoek naar het dieet. Een veganistische levensstijl, zegt ze, stelt haar in staat om goed te leven, en ze heeft een passie voor eten als een zelfbenoemde 'foodie'.

Aanbevolen: