Waarom fans de reden zijn waarom Millie Bobby Brown Twitter heeft verwijderd

Inhoudsopgave:

Waarom fans de reden zijn waarom Millie Bobby Brown Twitter heeft verwijderd
Waarom fans de reden zijn waarom Millie Bobby Brown Twitter heeft verwijderd
Anonim

Hoe hebben we internettrollen laten overnemen wat we kennen en waar we van houden? Hoe hebben we ze van elke nietszeggende foto of TikTok-video een voedingsbodem voor toxiciteit laten maken? Hoe hebben we ze het nieuws of een waardevol intellectueel debat laten veranderen in een moeras van identiteitspolitiek, verdeeldheid of ronduit wreedheid? South Park heeft het in 2020 behoorlijk goed gedaan door deze groeiende trend te analyseren, maar heeft uiteindelijk niets veranderd. Slechts een paar dagen bespotten trollen Howie Mandell wreed omdat hij flauwviel bij Starbucks. Ze hebben ook het leven van Selena Gomez voor altijd veranderd. Hoewel de manier waarop internettrollen rijke en machtige beroemdheden beïnvloeden, vrij laag op de prioriteitenlijst staat, is het belangrijk om te erkennen dat hun negatieve invloed zich naar alle uithoeken van onze samenleving heeft verspreid. Maar ze zijn er ook in geslaagd om fans van deze beroemdheden zelf in trollen te veranderen.

Stranger Things-ster Millie Bobby Brown was het slachtoffer van een dergelijke transformatie in 2017 en 2018. Terwijl internettrollen degenen waren die memes en veranderde foto's van Millie Bobby Brown begonnen te posten en homofobe dingen te zeggen die geen basis hadden in in werkelijkheid waren het fans die aan boord sprongen en de BringDownMillieBobbyBrown-hashtag trending retweeten en hotten. Natuurlijk sprongen veel van Millie's verstandigere fans haar ter verdediging. Maar het kwaad was al geschied. Sommigen zouden zelfs kunnen zeggen dat het een fan was die de trollen echt tipte, om te beginnen… Dit is waarom…

Trollen die een ogenschijnlijk engelachtige jonge vrouw neerhalen

Gezien Millie Bobby Brown's immense bekendheid voordat ze volwassen was, heeft ze een hoop aandacht gekregen die de meeste tieners gewoon niet zouden moeten krijgen. Dit komt natuurlijk met het territorium dat wordt gecast als een hoofdrol in een grote Netflix-show en in een franchise die zo populair is als Godzilla. Millie's opmerkelijke talent en jonge Natalie Portman-achtige knappe uiterlijk hebben veel aandacht voor haar leven getrokken. En dat betekent dat ze een beetje onder de loep is genomen. Haar gecompliceerde en "ongepaste" relatie met een veel oudere man is door fans bekritiseerd. Maar dingen waar Millie niets mee te maken heeft, hebben ook de aandacht getrokken… en dat zijn de geruchten dat ze stiekem homofoob is.

Natuurlijk kan dit niet verder van de waarheid zijn. Volgens CNN is Millie niet alleen een aanhanger van GLAAD, maar er is ook nooit in haar leven iets over haar gezegd dat homofoob is. Maar dat was een beetje de bedoeling. Trolls wilde een schijnbaar engelachtige persoon nemen en haar neerhalen. Maar dit alles begon eigenlijk met fans.

In 2017 ging een fan op Twitter en beweerde dat Millie had geweigerd met haar op de foto te gaan omdat ze een hijab droeg. Volgens CNN zei de jonge vrouw toen dat Millie probeerde haar hijab af te scheuren. Dit was volkomen schokkend, aangezien de Stranger Things-ster in al haar openbare optredens niets dan beleefd, respectvol en sympathiek was geweest. Hierna verklaarde een andere fan dat Millie weigerde een foto met haar te maken omdat ze homo was en voorafging aan het vernietigen van haar telefoon.

Natuurlijk is niet bewezen dat dit waar is. Er zijn geen getuigen. Er is niets anders dan een enkele tweet… maar dat was genoeg om sommige fans tegen Millie op te zetten en een verlangen bij trollen op te wekken om haar neer te halen. Ze begonnen foto's van Millie te maken (meestal van haar Twitter en Instagram) en fotoshopten bijschriften over hen die vreselijke dingen zeiden, waarvan de meeste ten koste gingen van de LGBTQA+-gemeenschap.

De trollen verspreidden deze memes vervolgens over het internet, waar ze werden opgepikt door een aantal ongelooflijk slecht geïnformeerde en goedgelovige fans die hetzelfde deden.

Millie kon het na een tijdje niet meer aan

Het duurde nogal wat maanden voordat Millie genoeg had van de absurde geruchten en memes over haar vermeende onverdraagzaamheid. natuurlijk ontkende ze alles wat er over haar was gezegd. Maar uiteindelijk kon ze het niet aan. In juni 2018 deactiveerde Millie haar Twitter zodat ze niet meer gebombardeerd hoefde te worden met vervalste foto's, memes en die hashtag.

Terwijl de pers het verhaal oppikte, waren het Millie's diehard fans die haar echt kwamen verdedigen. Velen van hen schoten terug op de enabler-fans en de trollen zelf.

"Wowwwwwww de mensheid is echt het ergste", twitterde een andere fan. "Jullie hebben Millie Bobby Brown gepest om haar Twitter te deactiveren? Ik hoop dat je je goed voelt over het neerhalen van een 14-jarige (die succesvoller is dan jij ooit zult zijn)."

Terwijl Millie besloot Twitter te verlaten, keerde ze in 2019 terug… voor één tweet. Sindsdien is ze alleen nog maar actief op Instagram waar ze zeker nog flink getrolld wordt. Dat lijkt tegenwoordig immers de realiteit te zijn. Misschien wordt het tijd dat we een beroep doen op onze betere engelen?

Aanbevolen: