Ashton Kutcher en de andere beroemdste beroemdheden die investeringsmaatschappijen bezitten

Inhoudsopgave:

Ashton Kutcher en de andere beroemdste beroemdheden die investeringsmaatschappijen bezitten
Ashton Kutcher en de andere beroemdste beroemdheden die investeringsmaatschappijen bezitten
Anonim

De weg naar succes in Hollywood is ruw. Het kan jaren duren voordat men goud treft, en zelfs dan is het even moeilijk om aan de top te blijven. De miljoenen kunnen twee keer zo snel komen en verdwijnen als men niet voorzichtig met hun geld omgaat. Vaak hebben we acteurs, zangers en basketbalspelers zien uitgroeien tot de bestbetaalde mensen in hun branche, om een paar jaar later failliet te gaan.

Sommige beroemdheden beheersen de kunst om aan de top te blijven. Dat doen ze door hun miljoenen te investeren in startups. We hebben beroemdheden als Arnold Schwarzenegger in Google laten investeren. In 2012 investeerde Justin Bieber in Spotify en oogstte veel toen de streamer naar de beurs ging. De meeste van deze investeringen worden gedaan met een persoonlijk fortuin. Deze paar beroemdheden hebben het investeringsspel echter naar een hoger niveau getild en zijn door middel van strategische partnerschappen durfkapitaalbedrijven gestart.

7 Jay-Z (Marcy Venture Partners)

Jay-Z haalde de krantenkoppen in 2019 toen Forbes hem uitriep tot rap's eerste miljardair. Jay-Z's fortuin werd gedeeltelijk vergaard door muziek, kunst, D'Usse cognac, Armand de Brignac en Roc Nation. De rapper richtte in 2018 samen met Jay Brown en Larry Marcus Marcy Venture Partners op. In 2020 werd aangekondigd dat het bedrijf $ 85 miljoen had opgehaald om te investeren in consumentgerichte startups. Onlangs deed het bedrijf investeringen in LIT Method, een fitnessbedrijf gevestigd in Los Angeles, en pompte het een gerapporteerde $ 19 miljoen in een cannabisbetalingsbedrijf genaamd Flowhub.

6 Ashton Kutcher (A-Grade Investments)

In 2013 bereikte Ashton Kutcher de top van de lijst van best betaalde Forbes-acteurs. Zijn lange reeks van werk in de acteerindustrie omvat shows zoals That '70s Show, Two and a Half Men en films zoals What Happens in Vegas. Gezien zijn lange carrière in Hollywood, was zijn volgende beste stap om zijn geld te gebruiken, met een bijzondere interesse in de wereld van technologie. Via A-Grade Investments, dat in 2010 samen met Ron Burkle en Guy Oseary werd opgericht, heeft Kutcher geïnvesteerd in bedrijven als ResearchGate, Lemonade en Zenreach. In 2016 werd het bedrijf, dat begon met een startinvestering van $30 miljoen, geschat op $206 miljoen.

5 Magic Johnson (Magic Johnson Enterprises)

Op het hoogtepunt van zijn carrière haalde de voormalige Lakers-puntwacht Magic Johnson jaarlijks miljoenen binnen. Tijdens het seizoen 1994-1995 verdiende Johnson een salaris van $ 14 miljoen, de eerste in zijn soort. In 1987 richtte hij Magic Johnson Enterprises op. Via de entiteit heeft hij investeringen gedaan in restaurants zoals Burger King en Starbucks, een handvol bioscopen en zijn eigen voormalige team, de Los Angeles Lakers. Door een samenwerking met Canyon Capital stapte het bedrijf over op onroerend goed, waarbij het honderden miljoenen aankopen en winst maakte.

4 Tyra Banks (Fierce Capital)

Tyra Banks is een van de meest opmerkelijke modellen van haar tijd. Nadat ze succes had gevonden op de catwalk, stapte ze over naar haar eigen talkshow en sloeg uiteindelijk goud met America's Next Top Model. Banks is opgeleid aan de Harvard Business School. In 2013 richtte ze Fierce Capital op, een bedrijf dat zich richt op bedrijven die eigendom zijn van vrouwen. In 2013 investeerde het bedrijf in The Hunt, een bedrijf dat winkelen via social media makkelijker maakt. Het bedrijf investeerde ook in Locket, een Android-applicatie die bedoeld is om inhoud beschikbaar te maken om schermen te vergrendelen. Naast een Harvard Business Education, dankt Banks haar moeder voor het feit dat ze de drijvende kracht is achter haar goede zakelijke beslissingen.

3 Serena Williams (Serena Ventures)

Serena Williams is een van 's werelds meest betaalbare vrouwelijke atleten. Met 23 gewonnen Grand Slam-singles komt Williams pas op de tweede plaats na Margaret Court in de tennisgeschiedenis. Naast het winnen van meer dan $ 94 miljoen aan prijzengeld gedurende haar carrière, is Williams een slimme zakenvrouw wiens portfolio van investeringen zich wijd en zijd uitstrekt via Serena Ventures. Serena Ventures heeft geïnvesteerd in meer dan 50 bedrijven, waaronder CoinTracker, MasterClass, Ollie, Little Spoon, Neighborhood Goods, Rockets of Awesome en Lola. Williams' lijst met investeringen bevat ook een klein aandeel in het eigendom van de Miami Dolphins.

2 Alex Rodriguez (A-Rod Corp)

In 2016 werd Alex Rodriguez door Forbes genoemd als een van de best betaalde atleten ter wereld, met een geschatte $ 21 miljoen. A-Rod wordt ook gecrediteerd met het ondertekenen van twee van de grootste deals in de MLB-geschiedenis: een deal van $ 252 miljoen getekend met de Texas Rangers en een deal van $ 275 miljoen getekend met de New York Yankees. Zijn investeringsmaatschappij, A-Rod Corp, werd opgericht in 1996. Enkele van de bedrijven waarin A-Rod Corp heeft geïnvesteerd, zijn Snapchat, Wave, Wheels Up en Vita Coco. Vanaf 2020 keek A-Rod naar het eigendom van de New York Mets.

1 Will Smith (Dreamers VC)

Het spreekt voor zich dat, zoals iedereen al zei, Will Smith een van de besten in zijn vakgebied is. Hij is een van de meest betaalbare acteurs tot nu toe, met meer opeenvolgende nummer één aan de kassa dan welke andere acteur dan ook. Naast het maken van zeer winstgevende films, is Smith mede-oprichter van Dreamers VC, een investeringsmaatschappij die hij samen met Keisuke Honda, Kosaku Yada en Takeshi Nakanishi oprichtte. Het bedrijf heeft investeringen gedaan in The Boring Company, Clubhouse, Mercury, Jaden Smith's Just Water, Tonal en Travel Bank om er maar een paar te noemen. Wills zakelijke kennis wordt grotendeels toegeschreven aan een huwelijksbedrijfsplan dat is gedetacheerd door levenspartner Jada Pinkett Smith.

Aanbevolen: