Waarom koningin Elizabeth echt uit Buckingham Palace is verhuisd

Inhoudsopgave:

Waarom koningin Elizabeth echt uit Buckingham Palace is verhuisd
Waarom koningin Elizabeth echt uit Buckingham Palace is verhuisd
Anonim

Buckingham Palace is een van de belangrijkste residenties in de indrukwekkende collectie van de koninklijke familie. De Netflix-show The Crown - waar de koninklijke familie naar verluidt op heeft afgestemd - speelt zich af in veel belangrijke scènes in het beroemde paleis, en bezoekers in het echte leven komen van over de hele wereld om het te zien.

Koningin Elizabeth II - die misschien stiekem een fan is van Game of Thrones sinds ze de show in haar kersttoespraak noemde - heeft het paleis het grootste deel van haar leven naar huis geroepen op de Throne of England.

Maar in 2022 besloot de koningin om permanent te verhuizen van het in Londen gevestigde Buckingham Palace naar een andere officiële residentie van de koninklijke familie: Windsor Castle.

Omdat ze de koningin is, hoeft ze niet echt een reden op te geven waarom ze de ene woning boven de andere verkiest. Maar bronnen hebben uitgelegd waarom de Monarch de traditie heeft gebroken en naar Windsor is verhuisd, en het antwoord is heel lief.

Waarom is Buckingham Palace zo speciaal?

Buckingham Palace is een van de belangrijkste attracties die toeristen in Londen bezoeken. Het paleis, gelegen in de wijk Westminster, is ook een belangrijk gebouw voor de koninklijke familie. Het is sinds 1837 de officiële residentie van de Britse vorsten in Londen.

Hoewel Buckingham Place zoals het nu bekend is, in 1703 werd gebouwd als een herenhuis voor de hertog van Buckingham, is de site al eeuwenlang belangrijk en wordt het bezocht door en eigendom van een lijst met beroemde historische figuren, waaronder Edward de Belijder, Willem de Veroveraar en Hendrik VII.

Bovendien is Buckingham Palace tegenwoordig het administratieve hoofdkwartier van de Monarch. In 2022 is de regerend vorst koningin Elizabeth II. Meestal gebruikt de koningin het paleis om officiële evenementen en recepties te organiseren, zoals haar beroemde tuinfeesten.

Andere opmerkelijke evenementen worden ook gehouden in Buckingham Palace, waaronder The Changing of the Guard en Trooping the Colour, evenals koninklijke inhuldigingen.

Terwijl de meeste toeristen gewoon de poorten van Buckingham Palace bezoeken en foto's maken aan de voorkant van het gebouw, is het in de zomer open voor bezoekers, waar rondleidingen worden aangeboden.

Waarom is koningin Elizabeth permanent naar Windsor verhuisd?

In 2022 waren Britse royalisten stomverbaasd toen werd aangekondigd dat koningin Elizabeth II had besloten officieel te verhuizen uit Buckingham Palace. The Times of London heeft onthuld dat Hare Majesteit nu permanent in haar weekendhuis, Windsor Castle, zal wonen.

Het nieuws kwam als een schok, aangezien Buckingham Palace al meer dan 100 jaar de officiële residentie van de vorst is. De koningin heeft het paleis het grootste deel van haar regeerperiode naar huis geroepen.

Dus wat voedde de historische beslissing van de koningin?

Volgens de publicatie is een van de redenen dat Buckingham Palace een "reservering" ondergaat die al een tijdje aan de gang is en mogelijk hinderlijk gaat worden.

De andere reden is dat de koningin erg gesteld is op Windsor Castle, omdat ze hier haar laatste dagen doorbracht met wijlen haar echtgenoot prins Philip, de hertog van Edinburgh, die in juni 2021 overleed.

Windsor Castle ligt in Windsor, een historische stad op ongeveer 34 kilometer ten westen van het centrum van Londen. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd door Willem de Veroveraar in de 11e eeuw.

Het kasteel is tijdens haar regeerperiode ook een van de officiële residenties van koningin Elizabeth geweest en dient ook als locatie voor andere opmerkelijke gebeurtenissen in de koninklijke familie. Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle in 2018 vond plaats in het kasteel, net als dat van prins Charles en Camilla Parker-Bowles in 2005.

Voor hun verhuizing naar de Verenigde Staten woonden prins Harry en Meghan Markle in Frogmore Cottage, dat zich ook in Windsor bevindt, hoewel niet op het kasteelterrein.

Toen de COVID-19-pandemie toesloeg, trokken koningin Elizabeth en prins Philip zich terug in Windsor Castle, waar ze ook eerste kerstdag in 2020 doorbrachten - een afwijking van de familietraditie om de vakantie op hun landgoed Sandringham te vieren. Prins Philip stierf ook in het kasteel.

Welke Royals wonen nu in Buckingham Palace?

Hoewel koningin Elizabeth niet langer in Buckingham Palace woont, zijn er nog steeds andere leden van de koninklijke familie die in het gebouw wonen.

Volgens Woman and Home wonen prins Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth, en zijn vrouw, Sophie, gravin van Wessex, in de appartementen in Buckingham Palace. Ze wonen er echter niet fulltime en gebruiken het alleen als hun woning als ze in Londen zijn, zoals veel andere leden van de koninklijke familie doen.

Prinses Anne, de enige dochter van de koningin, heeft ook kantoren in Buckingham Palace, waar ze verblijft terwijl ze in Londen is. Maar het grootste deel van het jaar woont ze in Gatcombe Park in Gloucestershire.

Ten slotte heeft prins Andrew, de tweede zoon van de koningin, privé-appartementen in Buckingham Palace die hij voor werk of persoonlijke redenen gebruikt terwijl hij in Londen is.

Aanbevolen: