Wie is het rijkste lid van de Rolling Stones in 2021?

Inhoudsopgave:

Wie is het rijkste lid van de Rolling Stones in 2021?
Wie is het rijkste lid van de Rolling Stones in 2021?
Anonim

Seks, drugs en… geld? Ja, een rockster zijn loont echt, en The Rolling Stones zijn daarop geen uitzondering. De band begon lang geleden in 1962 en bracht hits uit als 'Gimme Shelter' en 'Get Off Of My Cloud', en hebben ze zichzelf gevestigd als iconische armaturen van de 'swinging sixties'. De band bestaat uit leden Mick Jagger (zang), wijlen Brian Jones (instrumentals), Keith Richards(gitaar), Bill Wyman (bas), en wijlen Charlie Watts (drums).

The Stones zijn ongetwijfeld extreem rijk. Ze toeren nog steeds tot op de dag van vandaag tijdens uitverkochte concerten en verkopen al tientallen jaren platen per boot, en vertakken zich ook in een aantal andere lucratieve ondernemingen. Maar hoeveel zijn de individuen waard? En wie van de bandleden is de rijkste? Laten we het uitzoeken.

7 Brian Jones - $10 miljoen

Brian Jones was de instrumentalist van de band en speelde een breed scala aan verschillende instrumenten, van keyboard tot sitar. De getalenteerde jonge muzikant stierf helaas in 1969 en trad toe tot de '27 club'. Zijn totale vermogen was aanzienlijk minder dan die van zijn Rolling Stones-bandleden, maar daar zijn verschillende redenen voor. Jones had de band twee jaar eerder verlaten vanwege zijn problemen met middelenmisbruik, en stierf tragisch jong - dood aangetroffen in een zwembad bij hem thuis. Daarom had hij niet zoveel tijd gehad om rijkdom te vergaren. Bovendien is zijn nalatenschap van $ 10 miljoen niet zo veel kleiner dan die van zijn bandmaat wanneer rekening wordt gehouden met inflatie, en eventuele rente die zich sinds zijn dood op zijn landgoed zou hebben opgebouwd.

6 Bill Wyman - $80 miljoen

Bassist Bill Wyman heeft een fortuin vergaard van ongeveer $ 80 miljoen. Bill's aanzienlijk lagere nettowaarde in vergelijking met sommige van zijn andere bandleden is waarschijnlijk te wijten aan zijn vroege vertrek - Bill splitste zich in 1993 af van de Rolling Stones om zijn eigen weg te gaan en vormde in 1997 Bill Wyman's Rhythm Kings. lucratieve onderneming voor de muzikant, heeft hij ongetwijfeld de goedbetaalde tournees van de band in de afgelopen jaren gemist. Zijn vermogen is niettemin enorm indrukwekkend en een bewijs van zijn talent als muzikant en muziekproducent.

5 Ronnie Wood - $200 miljoen

Ronnie Wood kwam in 1975 bij de Stones en heeft sindsdien zijn vermogen opgebouwd tot een ongelooflijke $200 miljoen. Helemaal niet slecht!

4 Charlie Watts - $250 miljoen

Het vermogen van wijlen Charlie Watt bouwt aanzienlijk voort op dat van voormalig bandlid Bill's en klom op tot een verbazingwekkende $ 250 miljoen tegen de tijd van zijn dood. Watts, wiens drumkunsten mogelijk als de beste aller tijden werden beschouwd, stierf in augustus op 80-jarige leeftijd. Hoewel hij een passie had voor mode en altijd op de jaarlijkse best geklede lijsten stond, vermeed Charlie zijn hele salaris aan nieuwe kleren te besteden! Zijn vrouw Shirley, met wie hij meer dan zevenenvijftig jaar trouw getrouwd was, zal het grootste deel van zijn enorme landgoed erven, samen met hun dochter en enig kind, Seraphina, en kleindochter Charlotte.

3 Keith Richards - $ 340 - 500 miljoen

Als het om Keith Richards gaat, wordt de hoeveelheid geld die hij werkelijk heeft onzeker, simpelweg vanwege het enorme bedrag dat hij in de loop van zijn zestigjarige carrière heeft verdiend. De zanger, gitarist en productieve songwriter zit op een enorme stapel geld, ook al lopen de schattingen sterk uiteen! Een groot deel van zijn rijkdom, en dat van de band in het algemeen, komt van het touren dat ze nog steeds doen. Volgens Celebrity Net Worth verdiende de band in 2018 $ 117 miljoen, ondanks het uitvoeren van slechts 14 shows. Met dit soort geld in de aanbieding is het geen verrassing dat de rockers hun fans geweldige en absoluut onvergetelijke concerten blijven geven!

2 Mick Jagger - $ 360 - 500 miljoen

Rapporten lopen sterk uiteen over het persoonlijke fortuin van frontman Mick Jagger. Het wordt ergens tussen de $ 360 miljoen en $ 500 miljoen gewaardeerd. Zelfs als we de laagste schatting nemen, is Jagger een extreem rijke man. Een groot deel hiervan is in onroerend goed. Volgens Celebrity Net Worth bezit Mick voor 250 miljoen dollar aan onroerend goed over de hele wereld. Hij bezit verschillende herenhuizen van meerdere miljoenen dollars in New York en Londen voor zowel zijn eigen gebruik als zijn familieleden. Een bijzonder opmerkelijk voorbeeld in zijn portefeuille is een strandcomplex met zes kamers op het privé-eiland Mustique, dat hij daadwerkelijk verhuurt voor een coole $ 30.000 per week.'

1 De totale netto waarde van de band - $1,45 miljard

Ja, je leest het goed. Het totale vermogen van de band na bijna zestig jaar in de business is een verbazingwekkende $1,45 miljard. Een groot deel hiervan komt van hun gigantische platenverkoop, maar het touren van de afgelopen jaren is ook een enorme bron van inkomsten geweest. Sterker nog, volgens het tijdschrift Forbes, "slaagden de Stones er vorig jaar in om $ 178 miljoen te verdienen in slechts 16 shows." De band wordt beschouwd als een iconisch merk en heeft het banksaldo om het te bewijzen.

Aanbevolen: