Maken Backstreet Boys nog steeds muziek? Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Maken Backstreet Boys nog steeds muziek? Dit is wat we weten
Maken Backstreet Boys nog steeds muziek? Dit is wat we weten
Anonim

Er was eens in de late jaren '90 en vroege jaren '00, Backstreet Boys werd geprezen als een van 's werelds meest bonafide boybands. De in Orlando gevestigde band, bestaande uit onder meer Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, AJ McLean en Kevin Richardson, werd internationaal beroemd dankzij hun album Millennium uit 1999. Het album was destijds een belangrijke hoeksteen van de popcultuur, er werden wereldwijd 24 miljoen exemplaren verkocht en de geschiedenis werd genoteerd als een van de best verkochte albums aller tijden.

Dat gezegd hebbende, de gloriedagen van Backstreet Boys zijn allang voorbij en we vragen ons af wat er nu met de bandleden gebeurt. Hun laatste volledige materiaal, DNA, werd echter uitgebracht in 2019 en debuteerde na bijna 20 jaar bovenaan de Billboard 200-hitlijst, wat bewijst dat de levensduur van de band niet in twijfel mag worden getrokken. Om het samen te vatten, hier is alles wat de bandleden hebben gedaan.

6 Nick Carter waagde zich als soloartiest en ster uit de realityserie

Ondanks dat hij nog steeds bij de band is, kreeg Nick Carter ook een lucratief ondertekeningscontract als soloartiest bij Jive Records. Zijn debuut als solist, Now or Never, deed het opmerkelijk goed in de hitparade, wat bewijst dat hij een opvallend lid van de band is. Het is echter een tijdje geleden sinds zijn laatste album, All American, in 2015 in de winkels lag.

Carter's eindeloze avonturen op tv leverden hem minstens twee toegewijde realityshows op, House of Carters (2006) en VH1's I Heart Nick Carter (2014). Hij was in 2015 een keer te zien in Dancing with the Stars en eindigde in 2020 op de derde plaats in seizoen 4 van The Masked Singer. In termen van persoonlijk leven heeft Carter eerder dit jaar net zijn derde baby verwelkomd uit zijn relatie met Lauren Kitt, en het is het is veilig om te zeggen dat het een paar bewogen jaren zijn geweest voor de zanger.

5 Howie Dorough richtte een bedrijf op en speelde in een musical

Naast zijn indrukwekkende zangportfolio, is Howie Dorough ook druk bezig geweest met het uitbreiden van zijn zakenimperium. In 2012 lanceerde de zanger samen met zijn oudere broer John een bedrijf genaamd Sweet D, Inc., gespecialiseerd in vastgoedontwikkeling en advies. Hij leidde ook de in Canada gevestigde rockband Neverest, die in 2011 als voorprogramma van BSB's NKOTBSB Tour diende voordat het in 2015 uit elkaar ging.

Vorig jaar ontwikkelde Dorough ook een musical die losjes gebaseerd is op zijn waargebeurde verhaal. Getiteld Howie D: Back in the Day, het stuk vond plaats in The Rose Theatre in Omaha, Nebraska.

4 Brian Littrell maakte een cameo-optreden in 'Dynasty' en waagde zich op christelijke muziek

Naast zijn muzikale avontuur met de Boys, heeft Brian Littrell altijd verlangd naar christelijke muziek. In feite was zijn debuutalbum uit 2005 als solist onder Reunion en Sony BMG, Welcome Home, een enorm succes en stond het bovenaan de Billboard's Hot Christian Songs-lijst van het jaar.

Bovendien heeft hij door de jaren heen ook verschillende tv-cameo's als zichzelf. De laatste cameo die hij had was vorig jaar in seizoen 4 van Richard en Esther Shapiro's soap Dynasty.

3 AJ McLean verklaarde zijn soberheid

Helaas kan roem soms zijn tol eisen. AJ McLean had last van alcoholisme te midden van de commerciële piek van de band in de vroege jaren 2000 en het is een langdurige strijd voor hem geweest. Na verschillende mislukte stints, liet AJ zich in 2011 voor de derde keer in een afkickkliniek opnemen en sindsdien is hij nuchter.

"Ik volg een zeer streng dieet, graanvrij, glutenvrij, suikervrij, geen frisdranken en bijna negen maanden volledig nuchter", zei de acteur in 2020 zoals gerapporteerd door Us Weekly. "Deze geweldige, maar rigoureuze training is allemaal te danken aan mijn geweldige trainer, Mr. Bobby Strong. Hij is een enorme aanwinst geweest in mijn transformatie en probeerde mezelf voor te bereiden en klaar te maken voor wat er de komende weken gaat komen."

2 Kevin Richardson moet zijn debuut soloalbum nog uitbrengen

In 2006 verliet Kevin Richardson Backstreet Boys om zich op andere zakelijke ondernemingen te concentreren. Zijn vertrek uit de band duurde echter niet lang, want zes jaar later keerde hij definitief terug naar BSB. Sindsdien heeft de ontvanger van de Kentucky Music Hall of Fame, in tegenstelling tot zijn andere bandleden, moeite om zijn debuutalbum als soloartiest uit te brengen. Hij verklaarde begin 2010 dat hij aan een album werkte met de naam Cover Story, waarin de zanger zijn vertolking van verschillende populaire liedjes uitvoert. Hij was van plan het album in 2015 uit te brengen, maar vanaf 2021 heeft Cover Story het levenslicht nog niet gezien.

1 Wat volgt er voor Backstreet Boys?

Het is veilig om te zeggen dat Backstreet Boys voorbestemd zijn om hun carrière weer nieuw leven in te blazen. Zoals gezegd was hun laatste album, DNA, een enorm succes in 2019, en fans zijn meer dan klaar voor wat de Boys in petto hebben. Vorig jaar heeft de band te midden van de pandemie strak gewerkt aan een aankomend project met kerstsmaak en bereidde ze zich voor op een vakantieresidentieconcert, hoewel ze dit laatste hebben geannuleerd vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis.

"We hebben besloten te wachten tot 2022 om ons kerstalbum uit te brengen en zullen vervolgens onze beperkte reeks kerstshows in Las Vegas annuleren", luidt de verklaring van de band. "We kunnen absoluut niet wachten om de magie van dit album met jullie allemaal te delen wanneer de tijd daar rijp voor is!"

Aanbevolen: