Leonardo DiCaprio had in deze legendarische Halloween-film kunnen zitten

Inhoudsopgave:

Leonardo DiCaprio had in deze legendarische Halloween-film kunnen zitten
Leonardo DiCaprio had in deze legendarische Halloween-film kunnen zitten
Anonim

Leonardo DiCaprio heeft zichzelf gevestigd als een van de meest getalenteerde acteurs van zijn tijd. De acteur heeft zijn nettowaarde van $ 260 miljoen verdiend door te schitteren in een zee van veelgeprezen rollen die de omvang van zijn capaciteiten als acteur laten zien. Naast zijn natuurlijke talent weten we ook dat hij ongelooflijk toegewijd is aan zijn acteercarrière en geweldige maatregelen neemt om zich voor te bereiden op de rollen die hij speelt. Hij kreeg zelfs 15 kilo spieren voor zijn rol in The Departed !

De lijst met filmoptredens van de acteur is al indrukwekkend, maar het is aan het licht gekomen dat hij in de jaren negentig de kans kreeg om in weer een andere iconische film te schitteren. Ondanks dat DiCaprio een indrukwekkend salaris werd aangeboden, wees hij de kans af om in deze legendarische Halloween-film te spelen. Blijf lezen om erachter te komen in welke Halloween-film Leonardo DiCaprio had kunnen spelen en waarom hij het lef had om nee te zeggen.

De rol van Max in 'Hocus Pocus'

Hocus Pocus is een van de populairste Halloween-films aller tijden. Voor veel mensen is het een vaste traditie om deze cultklassieker te zien, met in de hoofdrollen Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy als de Sanderson-zussen - drie heksen uit de 17e eeuw die op Halloweennacht in 1993 weer tot leven worden gewekt.

Veel fans realiseren zich niet dat Leonardo DiCaprio een rol in de film kreeg aangeboden. De filmmakers wilden dat hij Max zou spelen, een middelbare scholier die net naar Salem is verhuisd en Halloween overschat vindt totdat hij de zwarte vlamkaars aansteekt en onbewust de heksen weer tot leven wekt!

DiCaprio wees de rol van Max af, die uiteindelijk naar Omri Katz ging. Interessant is dat hij ook een rol in een andere horrorfilm afwees: American Psycho.

Meer geld afwijzen dan hij ooit had gedroomd

Toen de filmmakers Leonardo DiCaprio probeerden te rekruteren voor de rol van Max, boden ze hem veel geld aan. DiCaprio onthulde zelfs dat het eigenlijk "meer geld was dan ik ooit van had gedroomd". Dus wat maakte dat hij ze in hemelsnaam afwees?

Het blijkt dat de jonge acteur zijn zinnen had gezet op een andere film: What's Eating Gilbert Grape, waarin hij uiteindelijk schitterde tegenover Johnny Depp. "Ik weet niet waar ik in godsnaam het lef vandaan heb", zei hij (via Variety). “Je leeft in een omgeving waar je wordt beïnvloed door mensen die je vertellen veel geld te verdienen en toe te slaan terwijl het ijzer heet is. Maar als er iets is waar ik erg trots op ben, dan is het wel dat ik een jonge man ben die volhardde."

DiCaprio's optreden in What's Eating Gilbert Grape was misschien wel de eerste keer dat het publiek besefte dat hij in staat was een geweldige prestatie te leveren.

De erfenis van 'Hocus Pocus'

Het lijdt geen twijfel dat DiCaprio succesvol zou zijn geweest als hij de rol van Max in Hocus Pocus had geaccepteerd. De film werd wereldwijd succes en won generaties fans. Bijna 30 jaar later is de film voor velen nog steeds een must voor elke Halloween.

Er is ook een tweede Hocus Pocus-film in de maak, waarin een groot deel van de voormalige cast de hoofdrol zal spelen. Volgens Screen Rant heeft Omri Katz echter onthuld dat hem niet is gevraagd om zijn rol van Max in het vervolg opnieuw te spelen.

De erfenis van 'What's Eating Gilbert Grape'

Vergeleken met Hocus Pocus heeft What's Eating Gilbert Grape in de loop der jaren minder fans gekregen. De Indie-film bereikte niet het mainstream-succes dat Hocus Pocus deed, maar dat betekent niet dat het een mislukking was. Critici geloven zelfs dat de film een voorbeeld was van DiCaprio's beste werk. Hij was 19 jaar oud toen hij werd genomineerd voor de prijs voor beste acteur in een ondersteunende rol bij de Academy Awards en de Golden Globes voor zijn rol als Arnie Grape.

Arnie Grape, de jongere broer van de hoofdrolspeler van Johnny Depp, is verstandelijk gehandicapt. Leonardo DiCaprio deed veel onderzoek ter voorbereiding op de rol en maakte indruk op critici.

De impact van zijn beslissing

Achteraf bleek de keuze om te verschijnen in What's Eating Gilbert Grap e in plaats van Hocus Pocus goed uitgepakt voor Leonardo DiCaprio. Hij heeft zichzelf gevestigd als een acteur met serieuze karbonades, wat blijkt uit hoe goed hij de uitdagende rol van Arnie Grape speelde.

Hoewel zijn rollen in Titanic en Romeo + Juliet hem een hartenbreker maakten, heeft DiCaprio absoluut bewezen dat hij een getalenteerde acteur is. Hij speelde in veel uitdagende rollen gedurende zijn carrière, maar in de hoofdrol als Arnie heeft hij echt de omvang van zijn talent voor het publiek gecementeerd.

DiCaprio's ervaringen met horror

DiCaprio heeft misschien de hoofdrol in een Halloween-film met Hocus Pocus gemist, maar hij is gedurende zijn hele carrière in andere Halloween-geschikte films verschenen. In 2010 speelde hij in Shutter Island als US Marshal Teddy Daniels, die naar een afgelegen eiland werd gestuurd om een verdwijning in een gesticht te onderzoeken.

Eerder, in 1991, had hij ook een rol in Critters 3, een film over kleine buitenaardse wezens die een flatgebouw verwoesten.

Aanbevolen: