Wie is TikTok-muzikant Kim Dracula?

Inhoudsopgave:

Wie is TikTok-muzikant Kim Dracula?
Wie is TikTok-muzikant Kim Dracula?
Anonim

Van alle TikTok-sensaties van Spencer X tot Charli D'Amelio, is er geen raadselachtiger dan Kim Dracula De 23-jarige TikToker maakte furore in 2020, barstte op het toneel met een buitensporig imago, een flamboyante houding en een uitdagende branie. De Heavy Metal-parfumeur trok de aandacht van kijkers met een onconventionele cover en is sindsdien razendsnel gestegen.

Maar wie is deze nogal mysterieuze opkomende artiest? Wat weten we van de griezelige jonge persoon die durft te rocken terwijl hij probeert te choqueren (excuses voor het rijm)? Deze lijst lijkt geschikt om antwoorden te geven op de talloze vragen rond het TikTok-raadsel dat Kim Dracula is

7 Een stijgende TikTok-sensatie

Voor het eerst gepost in november 2020, Kim Dracula's cover van Lady Gaga's "Paparazzi" ging viraal op TikTok. De metalen hoes bereikte binnen enkele maanden de virale status en werd vóór eind 2020 gebruikt in ongeveer 60.000 TikTok-clips. Het succes slaagde erin om Kim Dracula naar een spraakmakende status te brengen, waardoor Kim de vierde meest gevolgde muzikant uit Australië werd. Bovendien is de cover van Kim niet beperkt tot alleen TikTok succes, aangezien het nummer zijn weg heeft gevonden naar YouTube, met meer dan 6 miljoen views op het platform. Evenzo, op Spotify, ontving Dracula's versie van Paparazzi 13 miljoen keer gespeeld.

6 Donder van beneden

Geboren als Samuel Wellings in 1997, Kim Dracula noemt het met mozaïeken bezaaide land van Tasmanië hun thuis. Meer specifiek is Hobart, de hoofdstad van de staat, thuis. Gelegen in Zuid-Australië, dient het kleine eiland als de belangrijkste stampplaats voor het heavy metal enigma. Ze bevinden zich op zijn zachtst gezegd in redelijk goed gezelschap, aangezien Australië verantwoordelijk is voor onder meer Silverchair, The Darkness en ACDC Het muzikale talent blijft opduiken uit het tropische, kangoeroe-bevolkte paradijs.

5 Genderambiguïteit

Sinds Kim Dracula's aankomst op de sociale media scene, is er een toenemende speculatie over wat de genderidentificatie van de opkomende ster zou kunnen zijn. Androgyn, op zijn zachtst gezegd, Kim Dracula's geslacht blijft enigszins dubbelzinnig. Het imago van Kim is inderdaad beïnvloed door David Bowie en Marilyn Manson, (al dan niet opzettelijk) met een vleugje Billie Eillisher ook in gegooid. Het lijkt erop dat Kim hun geslacht aan de interpretatie van fans overlaat, net zoals een excentrieke artiest zou doen.

4 Jesterpose is de band van Kim

Kim Dracula's talenten zijn niet beperkt tot solo-optredens en covers van populaire hits. Naast het uitbrengen van hun eigen versie van "Paparazzi", is Kim de frontpersoon van de heavy metal band, Jesterpose De heavy metal-outfit bracht in 2020 een single uit getiteld COVID-19 (lijkt toepasselijk), die meer dan 100 duizend streams op Spotify heeft bereikt. Jesterpose, die zichzelf omschrijft als "Funky Experimental art rock", betreedt het podium sinds 2017. Met een onstuimige liveshow, Dracula's doordringende zang en een griezelig, direct herkenbaar geluid, lijkt Jesterpose klaar om breken groot in de nabije toekomst.

3 Billboard Opkomende Artiesten

In januari van dit jaar, nadat Kim's "Paparazzi" viraal ging, opende de artiest op nummer 47 op de Billboard Emerging Artists-hitlijsten Bovendien kwam de cover terecht in de Hot Rock en Alternative Songs-hitlijsten op nummer 31. Dit betekende niet het einde voor Kim's succes, toen april ronddraaide, zou "Paparazzi" uiteindelijk meer dan 13 miljoen views krijgen opTikTok , een aanhoudende stijging op YouTube met 33 miljoen views en een indrukwekkende 55 miljoen streams op Spotify Kim Dracula's opkomst naar de top lijkt niet snel te stoppen.

2 Seksuele ambiguïteit

Nogmaals, een onderwerp onder Kim's fans draait toevallig om seksualiteit. Dit is een vraag waarop het antwoord onbekend lijkt. Kim's seksuele geaardheid is het onderwerp van online speculatie, maar er is niets concreets opgedoken met betrekking tot die seksualiteit. Of Kim lid is van de LGBTQ+-gemeenschap of gewoon een beetje mysterie of privacy wil bewaren, is onduidelijk. Misschien komt Kim na verloop van tijd met meer informatie over dit mysterie, maar uiteindelijk, maakt het echt uit?

1 Samenwerkingen met SosMula en Rick Desktop

Muzikale samenwerking is altijd een manier geweest voor een artiest om hun muziek bij een breder publiek te krijgen. In het tijdperk van sociale media is muzikaal samenwerken niet alleen een stuk eenvoudiger geworden dan in het verleden, maar ook veel gewoner. Het is dus geen verrassing dat Kim Dracula het nodig achtte om zich te vertakken en hun muzikale bereik uit te breiden. Tot nu toe was Kim te zien in SosMula's Vinny Rotten en Rick Desktop's The Bard's Last Note. Elke samenwerking betekent meer bekendheid, dus het is niet zo moeilijk om te denken dat we de laatste samenwerkingen van Kim Dracula niet hebben gezien.

Aanbevolen: