Hebben Ice Cube en zijn zoon O'Shea Jackson Jr. een hechte relatie?

Inhoudsopgave:

Hebben Ice Cube en zijn zoon O'Shea Jackson Jr. een hechte relatie?
Hebben Ice Cube en zijn zoon O'Shea Jackson Jr. een hechte relatie?
Anonim

O'Shea Jackson Jr. maakte zijn debuut als filmster in de biografische dramafilm uit 2015, Straight Outta Compton. De foto volgde het verhaal van de opkomst en ondergang van de gangstarapgroep N. W. A, die onder meer bestond uit Eazy-E, Dr. Dre en Jackson Jr.'s eigen vader, Ice Cube.

Het was een coming-of-age-moment voor de toen 24-jarige, die sindsdien op een opwaarts traject in zijn acteercarrière is gebleven. Na zijn hoofdrol in de film, werd Jackson Jr. genomineerd bij de 2016 MTV Movie Awards voor de beste doorbraakprestatie. Hij verloor uiteindelijk van de Engelse actrice Daisy Ridley, die werd erkend voor haar vertolking van Rey in Star Wars: The Force Awakens.

Rapper Ice Cube - zelf een acteur - prees het werk van zijn zoon uitbundig. Maar hoe hecht zijn het vader en zoon duo? Het antwoord daarop zou kunnen liggen in de castingkeuze zelf, aangezien Cube absoluut vetorecht had.

Gedreven om in de voetsporen van zijn vader te treden

Jackson Jr. werd begin 1991 geboren in L. A., Californië. Hij is de oudste van vier kinderen tussen zijn vader en moeder, Kimberly Woodruff. Ice Cube gaf trots zijn uiterlijk en zijn naam door aan zijn eerstgeboren zoon: de Boyz n the Hood-ster heet zelf O'Shea Jackson Sr.

Jackson Jr. was altijd gedreven om in de voetsporen van zijn vader te treden en in de bioscoop te werken. Hij studeerde in 2009 af met zijn middelbare schooldiploma van de William Howard Taft Charter High School. Daarna ging hij naar de University of Southern California, waar hij scenarioschrijven studeerde.

Hoewel de acteur zonder twijfel zijn geloofsbrieven heeft bewezen, heeft het een lange weg afgelegd om een vader te hebben die niet alleen begeleiding kon bieden, maar ook deuren hielp openen voor zijn jonge carrière. Ice Cube heeft openlijk toegegeven dat hij er alles aan heeft gedaan om zijn zoon de jonge versie van hem te laten zien in Straight Outta Compton.

Terwijl het project nog in pre-productie was, onthulde hij dat hij graag Jackson Jr. de rol zou zien binnenhalen. Hij benadrukte echter dat hij er net zo graag voor wilde zorgen dat het de juiste castingkeuze voor de film was.

Herinnert hem aan zijn jongere zelf

"We krijgen het script strak en we beginnen met casten. Hopelijk beginnen we met filmen in april [2014]," zei Cube in een interview met de Guardian. "We hebben er een paar gehad verschillende schrijvers; daar werken we nog aan. We gaan voor een dramatisch verhaal dat hiphop, drugshandel, Reaganomics, AIDS, LAPD, rapvetes, FBI, PMRC, de Parental Advisory-stickers op de platen omvat… alles."

Over de geruchten dat hij zijn zoon wilde laten portretteren, was de rapper heel duidelijk. 'Ja. Ik heb geprobeerd dat voor elkaar te krijgen. Ik wil er gewoon zeker van zijn dat hij de beste man voor de baan is", zei hij. Cube gaf ook toe dat zijn zoon hem aan zijn jongere zelf herinnert: "Op die leeftijd dachten mensen dat ik serieus en gemeen was, maar er was een mengsel van warm en koud. Ik zou een dubbeltje kunnen draaien. En hij heeft mijn temperament."

Straight Outta Compton begon uiteindelijk met filmen in augustus 2014, nadat alle losse eindjes waren gladgestreken. De film speelt zich af in het tijdperk rond de tijd dat Jackson Jr. werd geboren.

Een zeer hechte familie

Uiteindelijk was Cube even trots als producer als als vader. "Ik wist dat mensen zouden denken dat ik hem de baan gewoon had gegeven. Dus ik wilde dat hij er meer dan klaar voor was. Ik wilde dat hij een geweldige acteur zou zijn tegen de tijd dat we begonnen met filmen", vertelde hij aan People magazine in 2015.

De Ice Cube-familie
De Ice Cube-familie

"Hij deed het fenomenaal. Ik weet niet of ik het beter had kunnen doen door mezelf te spelen", vervolgde de trotse vader. "Het is verbazingwekkend. Ik kan het alleen vergelijken met een man die zijn kind de Super Bowl ziet winnen in hetzelfde team waarmee hij de Super Bowl won."

De familie- en professionele band tussen de twee Jacksons v alt niet te ontkennen. De zoon heeft zijn hele leven van zijn vader mogen kijken, luisteren en leren. Zijn ouders trouwden ongeveer anderhalf jaar na zijn geboorte en zijn sindsdien samen. Ze zijn een zeer hechte familie, samen met de jongere broers en zussen Darrell, Shareef en Kareema.

In augustus 2017 maakte Jackson Jr. Cube voor het eerst een grootvader toen zijn dochter Jordan Reign Jackson werd geboren. In een interview met Ellen twee jaar later onthulde hij dat zijn vader hem ouderschapsadvies had gegeven over het vertellen van de waarheid en het plannen van dutjes.

Aanbevolen: