Wie is Charlie Sheen's oom Joe Estevez en waarom is hij $ 5 miljoen waard?

Inhoudsopgave:

Wie is Charlie Sheen's oom Joe Estevez en waarom is hij $ 5 miljoen waard?
Wie is Charlie Sheen's oom Joe Estevez en waarom is hij $ 5 miljoen waard?
Anonim

De familie Sheen/Estevez is zonder twijfel een Hollywood-dynastie die zich over generaties uitstrekt en beide achternamen zijn iconisch op hun significante manier. Elk lid van de familie heeft iets bijgedragen aan de wereld van Hollywood en het filmmaken en de familie heeft zelfs een eigen productiebedrijf. Martin Sheen is een iconische naam dankzij zijn optreden in de film Apocalypse Now, die algemeen wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt, en sindsdien heeft hij samengewerkt met andere Hollywood-legendes zoals Aaron Sorkin of Martin Scorsese. De zonen van Sheen, Emilio Estevez en Charlie Sheen, hebben elk naam gemaakt door te acteren in kaskrakers en populaire tv-shows, en de rest van de Estevez/Sheen-clan doet het goed voor zichzelf als schrijvers, acteurs, producenten en regisseurs.

Maar een uitschieter van het familiemerk is Martins jongere broer, Joe. Joe Estevez is de enige broer en broer van Martin Sheen en is de enige oom van Charlie en Emilio. Zijn stem en uiterlijk maken hem tot een dooddoener voor zijn broer, en ware het niet voor een snor die Joe af en toe afscheert voor zijn acteerrollen, zou men de twee mannen nauwelijks van elkaar kunnen onderscheiden. Terwijl Martin Sheen beroemd werd dankzij zijn werk aan eersteklas projecten zoals The West Wing, The Departed en natuurlijk Apocalypse Now, vond zijn broer Joe een ander pad door regelmatig op televisie en in slordige B-films te werken. Het heeft echter zijn vruchten afgeworpen, want de oom van Charlie Sheen, Joe, kan een nettowaarde van $ 5 miljoen claimen.

7 Zijn werk aan 'Apocalypse Now'

Estevez is ongetwijfeld nog steeds bezig met het verzamelen van restanten van deze film, hoewel die waarschijnlijk mager zijn in vergelijking met die van zijn broer. Estevez speelde echter nog steeds een belangrijke rol bij het voltooien van de productie van de film, waarvan filmliefhebbers je zullen vertellen dat het een van de ergste debacles in de geschiedenis van Hollywood was, op de tweede plaats na de productie van Jaws of The Island of Dr. Maurau. Maar Estevez, die een dode letter was voor zijn broer, hielp de film af te maken. De film bevat voice-over van de hoofdpersoon Captain Benjamin Willard, die werd verzorgd door Estevez omdat Martin Sheen op dat moment aan gezondheidsproblemen leed. Joe verving Martin ook bij een paar afstandsschoten.

6 films die voor tv zijn gemaakt

Joe Estevez vond consistent werk op televisie in de jaren zeventig en tachtig. Zijn eerste rol was als bankrover Pretty Boy Floyd in een biopic die voor tv was gemaakt in 1974. Hij speelde ook Troy Hatfield in een ander historisch drama dat voor tv was gemaakt, The Hatfields and The Macoys in 1975. Hij was ook in een CBS Schoolbreak Special en had bijrollen in The Invisible Woman en I Married A Centerfold.

5 Bit-rollen in tv-shows

Samen met verschillende andere televisiefilms is Joe Estevez ook te zien in afleveringen van CHiPs, The Brady Brides, Whiz Kids en Starman. Zijn naam is enigszins moeilijk te achterhalen omdat hij het gebruik van Joe Estevez pas later in zijn carrière permanent als zijn artiestennaam heeft aangenomen. Verschillende van zijn televisierollen worden toegeschreven aan verschillende artiestennamen, zoals Joseph Estevez, Joseph Sheen, Joe Sheen of Joseph Phelan.

4 Waarom hij een legendarische B-filmacteur is

Estevez vond consistent werk in de underground- en B-filmwereld en zijn cv is buitengewoon uitgebreid in deze afdeling, vergelijkbaar met die van andere B-filmiconen zoals Bruce Campbell. Titels onder zijn naam zijn Soultaker (1990) Werewolf (1996) en Samurai Cop 2 (2015). Hij trad ook op tegenover andere B-filmlegendes, zoals de reus chinned Robert Z'Dar. Veel van zijn films zijn rechtstreeks naar video uitgebracht.

3 'Mystery Science Theater 3000' hielp hem een B-filmlegende te worden

De films van Estevez worden, net als de meeste cult-B-films, regelmatig bekritiseerd op filmshows, websites en YouTube-kanalen. Twee van de hierboven genoemde films, Soultaker en Werewolf, zijn populaire afleveringen geworden van de show Mystery Science Theater 3000 en de website Rifftrax, die wordt gehost door alumni van Mystery Science Theater 3000, heeft verschillende van zijn films geriffed, waaronder Roller Gator en Baby Ghost.

2 Hij verschijnt regelmatig in zwemshows voor volwassenen

Een deel van Estevez' meer actuele televisiewerk was in Adult Swim-shows waarin hij zichzelf speelt of zijn B-filmpersonage parodieert. Hij was in een aflevering van Chris Elliot's Adult Swim Show EagleHeart in 2013 toen hijzelf en Tim Heidecker van het Tim en Eric-duo Joe regelmatig cast. Estevez speelt zichzelf in de On Cinema-serie van Heidecker, en hij speelt president Jason Davidson in zijn actiespionagelampoon Decker. Hij werd ook opgeroepen als karaktergetuige voor het "proces" van Tim Heidecker in 2015.

1 Zijn IMDb-tegoed concurreert nauw met dat van zijn broer Martin

Tot op heden heeft Joe Estevez meer dan 300 acteercredits op zijn naam staan, wat meer is dan zijn broer Martin, die slechts 261 acteercredits heeft. Maar Martins rollen waren meer iconisch, en hij heeft 300 credits als "zichzelf spelend", terwijl Joe een magere 30 heeft. Hoe dan ook, het lijkt erop dat Joe een manier heeft gevonden om een gezond leven voor zichzelf te verdienen en even consequent heeft gewerkt als zijn broer, net onder een ander soort publiek dan West Wing-fans. Dankzij zijn werk aan Apocalypse Now en zijn lange lijst met projecten op IMDb heeft hij een respectabel vermogen van $ 5 miljoen verzameld. Hoewel hij misschien niet het rijkste lid van de Sheen-dynastie is, is hij niet hun armste, en hij heeft altijd zo consequent gewerkt als Martin.

Aanbevolen: