Elon Musk krijgt klap op Twitter omdat hij probeerde te 'vechten' tegen Bernie Sanders

Inhoudsopgave:

Elon Musk krijgt klap op Twitter omdat hij probeerde te 'vechten' tegen Bernie Sanders
Elon Musk krijgt klap op Twitter omdat hij probeerde te 'vechten' tegen Bernie Sanders
Anonim

Zakenman en ondernemer Elon Musk bevindt zich opnieuw in heet water, dit keer omdat hij probeerde te vechten met politicus Bernie Sanders. De senator twitterde dat de "extreem rijken" hun eerlijke deel van de belastingen moeten betalen. Musk reageerde later op de tweets en zei: "Ik vergeet steeds dat je nog leeft", en "Wil je dat ik meer aandelen verkoop, Bernie? Zeg gewoon het woord …"

De twee mannen hebben nog geen directe ontmoetingen gehad via sociale media. Musk staat echter bekend om zijn controversiële vetes via sociale media. Twitter heeft in 2020 bitterheid jegens hem getoond vanwege zijn mening over COVID-19 en de vaccins, en was ook betrokken bij een vete met Bill Gates.

Het begin van dit debacle

Sanders staat bekend om zijn uitgesproken mening over de Amerikaanse regering, vooral met betrekking tot belastingen en de economie. Hij stuurde op 2 november een tweet waarin hij de mogelijkheid van belastingaftrek voor de rijken besprak. Na meerdere reacties besloot hij zijn post met te zeggen: "Ik sta open voor een compromisbenadering die de middenklasse in hoge belastingstaten beschermt. Ik zal niet meer belastingvoordelen voor miljardairs steunen."

Met een nettowaarde van bijna $ 200 miljard staat Musk bekend als een van de rijkste mannen ter wereld en als CEO van bedrijven als SpaceX en Tesla, Inc. De aandelen waarnaar de zakenman verwijst, zijn de recente besluit om 10% van zijn Tesla-aandelen te verkopen. Musk begon op 6 november een peiling op Twitter om de mening van gebruikers te vragen en zei dat hij zich zou houden aan de resultaten van de paal. Er werden meer dan drie miljoen stemmen uitgebracht, waarbij 57,9% van de kiezers het besluit steunde.

Bernie heeft veel om hem te steunen

Twitter reageerde snel op de tweets met hun eigen mening, waarbij de meerderheid de kant van Sanders koos in deze kwestie. Sommigen hebben Musk uitgeroepen omdat hij zich niet als een volwassene gedroeg, terwijl anderen zijn rijkdom en volwassenheid erover hebben besproken. Een gebruiker twitterde zelfs: "Hij verdient het niet om de zolen van Bernie Sanders-schoenen te likken."

Buiten hun ruzie hebben de twee mannen een sterke aanwezigheid op sociale media behouden en hebben ze deelgenomen aan meerdere evenementen met betrekking tot popcultuur. Seinfeld-maker Larry David had Sanders geportretteerd tijdens de schetsen van het presidentiële debat op Saturday Night Live, en verscheen later toen David een aflevering presenteerde. Musk presenteerde zelf een aflevering en bevatte gastoptredens van ex-vriendin Grimes en zijn moeder Maye Musk.

Aanbevolen: