Zal R Kelly ooit zijn vermogen kunnen herbouwen?

Inhoudsopgave:

Zal R Kelly ooit zijn vermogen kunnen herbouwen?
Zal R Kelly ooit zijn vermogen kunnen herbouwen?
Anonim

Een decennium of zo geleden was R. Kelly een redelijk gerespecteerde R&B-artiest met een enorme aanhang. Nu zit hij in een gevangeniscel in afwachting van zijn vonnis na een verbluffende maar, volgens velen, volledig gerechtvaardigde, schuldigverklaring.

De voorheen veelgeprezen artiest werd op zelfmoordwacht gezet en lijkt te maken te hebben met een aantal mentale en persoonlijke uitdagingen. Want niet alleen beweert R. Kelly dat hij onschuldig is, maar hij heeft ook een gezin thuis dat wordt getroffen door zijn juridische problemen.

Als het gaat om het ondersteunen van dat gezin (zijn kinderen zijn nu legale volwassenen, maar Kelly is kinderalimentatie verschuldigd), laat staan een juridisch team om hem te helpen in de rechtbank, R. Kelly zou een paar van die miljoenen echt kunnen gebruiken hij verloor ooit.

Maar heeft hij op dit moment enige hoop om zijn vermogen terug op te bouwen?

Waar staat het vermogen van R. Kelly nu?

De meeste bronnen zijn het erover eens dat R. Kelly momenteel ongeveer twee miljoen dollar waard is. Dat is echter niet het hele verhaal. Natuurlijk, Kelly is veel mensen geld schuldig, inclusief zijn ex voor kinderbijslag voor zijn kinderen.

Maar het blijkt dat hij ook een voormalige huisbaas verschuldigd is (die Kelly ook van misdaden heeft beschuldigd), en dat is waar zijn huidige roy altygelden van Sony naartoe gaan. Naast het betalen van een verhuurder, heeft Kelly ook rekeningen vanwege de IRS, plus juridische kosten voor verschillende andere rechtszaken voorafgaand aan de huidige.

Die bedragen kunnen in totaal de negatieve $ 2 miljoen bedragen, maar het is duidelijk dat Kelly tijdens de huidige gerechtelijke procedures ook meer juridische kosten oploopt. Zijn oorspronkelijke juridische team heeft hem blijkbaar gedumpt, en er is geen woord over of ze zelfs vooraf betaald werden.

Heeft R. Kelly, met al deze schulden, enige hoop om zichzelf financieel terug te betalen?

R. Kelly's Sony-roy alty's gaan naar een fonds …

Het feit dat de Sony-specifieke roy alty's van R. Kelly al zijn beloofd aan een vermeend slachtoffer/debiteur, betekent niet dat alle potentiële roy alty's van Kelly daar naartoe gaan. Hoewel bronnen hebben bevestigd dat zijn familie de fondsen niet kan aanraken omdat ze al elders zijn beloofd, wie zal zeggen dat Kelly op een andere manier geen roy alty's zal verdienen?

Veel artiesten verdienen immers inkomsten met het streamen van roy alty's; het is nogal onwaarschijnlijk dat de overeenkomst van Kelly zou gelden voor zijn hele bibliotheek met hits, zou worden gedekt door Sony, toch?

Terwijl YouTube de video's van R. Kelly van een aantal kanalen haalde (met name zijn Vevo- en RKellyTV-kanalen), delen fans de inhoud nog steeds om de technische 'annulering' van de artiest te omzeilen. En veel streamingdiensten blijven zijn catalogus aanbieden, wat verrassend genoeg heeft geleid tot een piek in de muziekverkoop.

Als al dat geld echter naar Sony gaat, is er geen hoop dat Kelly's team het ooit te pakken krijgt. Tenzij, natuurlijk, het geld genoeg is om zijn voormalige huisbaas en aanklager terug te betalen. Op dat moment is het mogelijk dat het geld zou lekken om zijn andere schulden terug te betalen, zoals kinderbijslag en IRS-kosten.

Zal R. Kelly in staat zijn om geld te verdienen aan de gevangenis?

Interessant is dat sommige fans van R. Kelly die van hem hielden voor de rechtszaak nog steeds van hem houden. Om wat voor reden dan ook, er zijn genoeg mensen die zich aan de schuldigverklaring onttrekken en opkomen voor R. Kelly. Niet alleen dat, ze zullen geld blijven steken in zijn muziek en zijn carrière.

Die steun zou kunnen betekenen dat er interesse is in een verhaal over het leven en de strafzaak van R. Kelly. Wie weet eindigt hij met een memoires of videoserie over zijn leven. Dat wil zeggen, als de rechtbank hem niet verbiedt om geld te verdienen met betrekking tot de rechtszaak zelf. Natuurlijk zijn er tal van manieren waarop Kelly geld kan verdienen met zijn verhaal op een manier die de wettelijke grenzen niet overschrijdt.

Hoewel hij niet zoveel geluk heeft als OJ Simpson, die zijn vermogen via een pensioen bleef aanvullen terwijl hij in de gevangenis zat, zou Kelly in theorie een manier kunnen vinden om geld te gaan verdienen van achter de tralies.

De enige vraag is dus op welk punt hij er echt van kan profiteren.

Hoe lang duurt de gevangenisstraf van R. Kelly?

In oktober 2021 was er nog geen beslissing genomen over de strafrechtelijke veroordeling van R. Kelly. Met een schuldig vonnis in de hand, moet de rechtbank nu in beroep gaan, aangezien het team van R. Kelly niet klaar lijkt om de nederlaag toe te geven.

Kelly zit al twee en een half jaar in de gevangenis, zeggen bronnen, en riskeert een gevangenisstraf van tien jaar tot levenslang. Maar dat is slechts de straf voor één aanklacht. Andere aanklachten hebben betrekking op drie tot zeven jaar per telling van misbruikaanklachten (er zijn er tien), en dat is nog niet eens alles.

Buiten die vonnissen wacht Kelly ook meer jaren voor een federale zaak, plus een lokale staatszaak. Als hij ooit meer geld verdient, wie weet wanneer R. Kelly het dan echt gaat gebruiken.

Aanbevolen: