Wie is Aaron Dessner? De man achter de laatste twee albums van Taylor Swift

Inhoudsopgave:

Wie is Aaron Dessner? De man achter de laatste twee albums van Taylor Swift
Wie is Aaron Dessner? De man achter de laatste twee albums van Taylor Swift
Anonim

Als je naar Taylor Swift's laatste twee opnieuw opgenomen albums of haar nieuwste releases, folklore en nog veel meer hebt geluisterd, heb je waarschijnlijk op zijn minst gehoord van de naam Aaron Dessner. Hij was in de folklore: Long Pond Studio Sessions op Disney+.

In het verleden heeft Swift met veel producenten en medewerkers gewerkt, zoals Jack Antonoff, Max Martin en Shellback, Joel Little en meer. Nu is haar laatste link met Dessner. Hij hielp haar om twee albums te maken die bijna compleet anders klinken dan die in het verleden.

Onlangs hielp hij haar Red (Taylor's Version) te produceren en verscheen zelfs in de band in haar nieuwste videoclip, "I Bet You Think About Me (Taylor's Version) (From The Vault) (Met Chris Stapleton)."

Sinds hij met Swift werkt, zijn zijn carrière en roem van de grond gekomen, en hij heeft het het afgelopen jaar erg druk gehad. Dus, wie is Aaron Dessner precies, de man achter de laatste twee albums van Taylor Swift?

9 vroege dagen

Aaron Brooking Dessner werd geboren op 23 april 1976 in Cincinnati, OH. Hij heeft een tweelingbroer genaamd Bryce Dessner, die ook met muziek bezig is. Hij is joods opgevoed en heeft Pools-joodse en Russisch-joodse afkomst. Dessner ging naar de middelbare school aan de Cincinnati Country Day School, waar hij in 1994 afstudeerde. De producer studeerde moderne Europese geschiedenis aan de Columbia University en behaalde zijn diploma in 1998.

8 Het persoonlijke leven van Aaron Dessner

Er is niet veel bekend over Dessners persoonlijke leven, behalve dat hij getrouwd is met een vrouw genaamd Stine, een geregistreerde verpleegster, over wie hij veel post op zijn Instagram. Naast zijn tweelingbroer, Bryce, heeft hij ook een oudere zus genaamd Jessica. Zijn zus is een artiest, danseres en dichter, terwijl zijn broer met hem samenwerkt in de muziek. Stine en Dessner hebben samen drie kinderen en zijn al meer dan vijf jaar getrouwd.

7 De Nationale

The National is een Amerikaanse indie/ alternatieve rockband die werd opgericht in New York. Het bestaat uit Matt Berninger op zang, The Dessner twins op gitaar, piano en keyboards, Scott Devendorf op bas en Bryan Devendorf op drums. De band werd opgericht in 1999 en heeft meer dan acht studioalbums uitgebracht. Ze hebben ook meegewerkt aan Taylor's Swift-nummer, "coney island" van haar album, evermore.

6 Grote Rode Machine

Een ander muzikaal project van Aaron Dessner is Big Red Machine. De band werd in 2018 gevormd tussen Dessner en Justin Vernon, beter bekend als Bon Iver. Hun naam komt van het dominante honkb alteam Cincinnati Red uit de jaren 70, dat in 1976 de World Series won. In 2020 begonnen ze aan nieuwe projecten te werken en brachten ze het album uit How Long Do You Think It's Gonna Last? Swift had lead vocals op twee nummers op het album, "Renegade" en "Birch."

5 Aaron Dessners tijd als producer

Behalve dat hij als muzikant/zanger in twee bands zat, heeft Dessner ook liedjes geschreven en werk van veel andere artiesten geproduceerd. Naast het werken met Taylor Swift op haar nieuwste albums, heeft de 45-jarige ook gewerkt met Sharon Van Etten, Local Natives, The Lone Bellows, Lisa Hannigan, Ben Hannigan en meer. Hij zal ook met Swift blijven werken tijdens haar heropnameproces.

4 Ander werk en instrumenten

Aaron Dessner en zijn tweelingbroer hebben de muziek voor Transpecos en de film Big Sur uit 2013 gecomponeerd. Ze hebben ook liefdadigheidsalbums uitgebracht, waaronder Day of the Dead, een eerbetoon aan The Grateful Dead. Dessner speelt een Gibson Firebird uit 1965, die hij van Ebay kocht. Tijdens liveshows speelt hij meestal dat en een Fender Jazzmaster uit 1963.

3 Aaron Dessner is een Grammy Award-winnaar

Hoewel je misschien pas vorig jaar van hem hebt gehoord, bestaat hij eigenlijk al een tijdje. Dessner werd in 2014 genomineerd voor een Grammy Award, samen met The National voor Best Alternative Music Album voor Trouble Will Find Me. Hij is nog vier keer genomineerd, maar heeft slechts twee van die prijzen gewonnen. De eerste was in 2018 voor Best Alternative Music Album voor Sleep Well Beast en in 2021 voor Album van het Jaar voor folklore met Swift.

2 Zijn relatie met Taylor Swift

Dessner vertelde Pitchfork in 2020 dat hij en Taylor Swift elkaar in 2014 ontmoetten tijdens Saturday Night Live toen Lena Dunham presenteerde. "En toen kwam ze ons afgelopen zomer zien spelen in Prospect Park tijdens deze waanzinnige stortbui," voegde hij eraan toe. Ze realiseerden zich dat ze een grote fan van hen was.

Swift sprak met hem over hun schrijfproces en toen ze ontdekte dat ze op afstand werken, vroeg ze hem vanwege de pandemie met haar samen te werken aan haar aankomende album. Sindsdien hebben ze een geweldige vriend- en werkrelatie gevormd.

1 Aaron Dessner's netto waarde

Het is onduidelijk wat zijn nettowaarde precies is, maar meerdere websites hebben gemeld dat zijn nettowaarde rond de $ 1 tot $ 1,5 miljoen ligt, wat verrassend is gezien het feit dat hij al meer dan twee decennia in een band zit, maar hij heeft wel om die inkomsten met de andere leden te delen. Nu zijn bekendheid toenam door het werken met Swift, zal hij zeker toenemen met de jaren.

Aanbevolen: