The Queen's Gambit'-ster Anya Taylor-Joy heeft dit nodig om slapeloosheid te genezen

Inhoudsopgave:

The Queen's Gambit'-ster Anya Taylor-Joy heeft dit nodig om slapeloosheid te genezen
The Queen's Gambit'-ster Anya Taylor-Joy heeft dit nodig om slapeloosheid te genezen
Anonim

Sinds Netflix's The Queen's Gambit records brak in 2020, heeft de hoofdrolspeler Anya Taylor-Joy, 25, het behoorlijk druk gehad. De Golden Globe-winnaar heeft een paar films in de aanbieding tot 2023. Een daarvan is een culinaire donkere thriller met de 58-jarige Ralph Fiennes in de hoofdrol. In een recente verschijning in The Late Late Show With James Corden, vertelde de gastheer, 43, Taylor- Vreugde dat het "ongelooflijk" is, alles wat er in haar "buitengewone afgelopen 18 maanden" is gebeurd.

Corden merkte ook op dat de actrice haar nachtdebuut maakte in de show in 2020. Tijdens haar terugkeer deelde de onlangs gecaste prinses Peach een paar fascinerende verhalen over haar jeugd en de grote veranderingen in haar huidige leven. Interessant is dat ze één ding gemeen hebben: dieren. Ze onthulde dat ze als kind een obsessie voor dieren had en dat haar huidige remedie tegen slapeloosheid walvissen zijn… Hier is haar uitleg.

Anya Taylor-Joy's rare kinderobsessie met dieren

"Ik had veel geluk dat ik met paarden, honden en kittens kon groeien, maar ik hield van alles wat uit een ei kwam", bekende de Last Night in Soho-actrice. "Ik vond het geweldig. Ik hield van kippen, eenden, en alles wat ik als kind wilde was een broedmachine. Mijn ouders wilden me er geen geven omdat ik vijf was, en dat is logisch. Maar ik besloot dat een andere manier om eieren uit te broeden was gewoon om ze uit de keuken te stelen en ze dicht bij me in een buidel te houden. En dus droeg ik dit met me mee, en het werd zo erg dat mijn moeder een slot in de keukendeur moest doen omdat ik daarna elke avond naar binnen ging ze vielen in slaap en stalen deze eieren."

Ze zei ook dat ze haar klasgenoten had beïnvloed om hetzelfde te doen. Natuurlijk waren ouders niet zo enthousiast over hun kinderen "die hun handen in de oven met de eieren staken". The Witch-ster onthulde ook dat haar eerste ruzie met haar ouders was toen ze erop stond een ei op de familiefoto op te nemen. "Mijn moeder heeft zo hard gewerkt om deze bloederige foto te maken", herinnert ze zich terwijl ze wees naar het familieportret dat Corden vasthield. "We dragen allemaal wit, zien er goed uit, en de vijfjarige met het ei, gewoon op elke foto."

Taylor-Joy is vegetariër sinds ze acht was. Ze zei ook eens dat als ze geen actrice was, ze met dieren zou werken. "Ik was lange tijd veganist", zei de SAG Award-winnaar van het starten als veganist tijdens een interview met Harper's Bazaar. "Ik ben erin gestapt omdat het de meest ecologisch bewuste keuze is die je als consument kunt maken. Ik was veganist tot ik in Spanje ging werken, waar vegetarisch zijn al moeilijk genoeg is." Ze eet nog steeds geen "aanrakingsvlees of vis"."

Anya Taylor-Joy heeft walvissen nodig voor haar slapeloosheid

Parks and Recreation-ster Ben Schwartz, 40, die ook te gast was in de Late Late Night Show, vertelde over zijn worsteling met slapeloosheid. Taylor-Joy zei toen dat ze "niet heeft geslapen sinds [ze] zeven was." En ze overdreef helemaal niet. "Dit is niet zo grappig. Dit is griezeliger", legde de Split-actrice uit. "Ik heb mezelf geleerd om niet te slapen omdat ik mijn ouders zag slapen en ik werd er echt bang van. Ik zou zeggen: 'Waar gaan ze heen? Ik kan daar niet heen, dus ik blijf en kijk tot ze terugkomen.'"

Taylor-Joy voegde eraan toe dat ze bang was niet te weten waar haar ouders zouden zijn als ze haar ogen sloot. In een interview met Vogue, voorafgaand aan Queen's Gambit 2018, zei ze dat ze het prima vond als ze maar 3 tot 4 uur slaap kreeg. "Ik had een heel vreemd idee van slaap - het was alsof ik dood was, maar niet dood - dus ik leerde mezelf om niet heel lang te slapen", zei ze.'Drie, vier uur, en ik ben lief. Het helpt met het schema.' Haar frequente reizen tegenwoordig hebben ook bijgedragen aan haar slaapproblemen.

Schwartz bleef toen zeggen dat het gebruik van een app die regengeluiden afspeelt, heeft geholpen met zijn slaapproblemen. "De walvissen zijn geweldig", stelde de Emma-ster de acteur voor. "Ze klinken als prehistorische wezens. Het is prachtig. Luister naar de walvissen. Als je op YouTube 'Whale spa-muziek' typt, komt het naar voren, oké?" Corden en Schwartz begonnen het geluid van de walvissen na te bootsen. Toen drukte de gastheer op een knop op zijn bureau om een echt walvisgeluid af te spelen.

Taylor-Joy deelde ook een kleine anekdote over het filmen van Last Night in Soho, dat onlangs in première ging. Ze zei dat een journalist haar tijdens de eerste week van de opnames naar de film had gevraagd. "Als je de film maakt, heb je de film die je in het script leest, de film die je daadwerkelijk maakt en de film die uit de montage komt", zei de actrice in het interview."De journalist vroeg me om te beschrijven wat de film was en ik was uitgeput. Ik zei: 'Een zeer goed geregisseerde acid trip.' En ik blijf erbij. Nu ik de film heb gezien, blijf ik erbij. Het is wat het is. Het is stijlvol, het is donker, het heeft een geweldige soundtrack, het is echt heel leuk en het is trippy."

We geloven haar op haar woord.

Aanbevolen: