Dit is het langdurige proces dat Pixar nodig heeft om hun films te maken

Inhoudsopgave:

Dit is het langdurige proces dat Pixar nodig heeft om hun films te maken
Dit is het langdurige proces dat Pixar nodig heeft om hun films te maken
Anonim

Heb je je ooit afgevraagd hoe Pixar hun geweldige films maakt? Animatie is magisch als het eenmaal klaar is, maar het kost veel tijd, geduld en hard werken om er te komen. Er zijn ongeveer 14 verschillende stappen die filmmakers moeten doorlopen om 3D-animatiefilms te maken en het kan jaren duren om ze af te maken. Het is niet hetzelfde als 2D-animatiefilms waarin je alles tekent (hoewel het ook jaren kan duren voordat 2D-animatie klaar is) - je moet alles van de grond af opbouwen in een 3D-ruimte in een computeranimatieprogramma en dat is nog maar het begin. Er zijn talloze stappen die filmmakers moeten doorlopen voor en na het creëren van de 3D-wereld.

De meeste animatiestudio's gebruiken hetzelfde proces voor het maken van hun films, maar Pixar is een beetje anders. Ze concentreren zich het meest op hun verhaal en dat maakt hun films zo uniek. Hier is het hele proces dat Pixar-filmmakers doorlopen om hun films te maken.

14 Verhaal- en karakterontwikkeling

Dit is de eerste stap in het ontwikkelen van de film. De regisseur komt met een idee voor de film en werkt samen met de andere filmmakers bij Pixar om de rest van het verhaal te ontwikkelen, inclusief de personages. Ze werken samen om elk detail in de personages te achterhalen, zodat het verhaal bij hun persoonlijkheid past en hen uitdaagt. Als je erover nadenkt, plaatst elk verhaal in een Pixar-film het personage in ongemakkelijke situaties die specifiek voor hen zijn (bijvoorbeeld een rat die kookt in een keuken), zodat ze kunnen groeien en worden wie ze altijd hadden moeten zijn.

13 Het script schrijven

Zodra de filmmakers de personages hebben ontwikkeld en een idee hebben waar het verhaal over gaat, schrijven de scenarioschrijvers en mogelijk de regisseur het script. Dit is de kern van elke film - een film zou niet bestaan zonder een verhaal te vertellen. Of de regisseur het script nu wel of niet schrijft, ze werken meestal samen met de scenarioschrijvers terwijl ze het schrijven en spelen een rol bij het creëren van het verhaal.

12 Storyboarden

Naast het ontwikkelen van de personages en het schrijven van het script, is dit het belangrijkste onderdeel van het maken van animatiefilms, vooral Pixar-films. Pixar-filmmakers gaan pas naar de volgende stap in het animatieproces als het verhaal helemaal af is en dat geldt ook voor het storyboarden van het script. Storyboards zijn de visuele versie van het script, dus een regisseur kan de opnames plannen en zien hoe het verhaal eruit zou zien in de film. Het verhaal kan in dit stadium een paar keer veranderen, maar daarom zijn Pixar-films zo inspirerend en emotioneel. Ze perfectioneren het verhaal voordat ze de rest van de film afmaken.

11 De lijnen opnemen

Terwijl de storyboards worden voltooid, nemen de acteurs hun lijnen en geluidseffecten op om hun personages echter te laten lijken. Ze kijken meestal naar de storyboards terwijl ze in de opnamestudio zijn, zodat ze zich kunnen voorstellen dat ze doen wat hun personage doet. Maar omdat het verhaal in het begin zo veel verandert, moeten de acteurs hun tekst vaak meerdere keren opnemen en experimenteren met het verhaal.

10 3D-modellering

In plaats van alles in 2D te tekenen, moeten filmmakers van alles modellen maken voor 3D-animatiefilms, inclusief de personages. “Modelleren is het proces van het nemen van een vorm en het gieten ervan in een voltooid 3D-gaas. De meest typische manier om een 3D-model te maken, is door een eenvoudig object, een primitief genoemd, uit te breiden of te 'groeien' tot een vorm die kan worden verfijnd en gedetailleerd', aldus Media Freaks. Modelleerders nemen eenvoudige vormen en vormen ze tot de personages en objecten die je in animatiefilms ziet. De werelden en personages in Pixar-films zouden niet bestaan zonder modelbouwers.

9 Texturen

Nadat een model is voltooid, geven de 3D-textuurkunstenaars het kleur en laten het er realistischer uitzien. Wanneer een 3D-model wordt gemaakt, kunnen er 2D-afbeeldingen op worden gelegd om kleuren, ontwerpen en texturen toe te voegen. Dit wordt mapping genoemd, en vaak komt hier de volledige kleur van een model uit voort”, aldus Media Freaks. Textuurkunstenaars zijn degenen die ervoor zorgen dat de personages eruitzien zoals ze in de films doen en de rekwisieten een kleur geven zodat ze er echt uitzien.

8 Tuigage

Voordat de animators de personages kunnen animeren, moeten ze besturing hebben zodat de animators ze kunnen verplaatsen als poppen en riggers werken samen met de animators om de juiste besturing te creëren. Volgens Media Freaks: “Rigging is het proces om een bestuurbaar skelet op te zetten voor het personage dat bedoeld is voor animatie. Afhankelijk van het onderwerp is elke installatie uniek en dat geldt ook voor de bijbehorende set bedieningselementen.”

7 Lay-out

Dit is de stap tussen optuigen en animeren. Lay-outkunstenaars zetten de camerabeelden op en geven animators een algemeen idee van hoe de opname (een deel van een scène) eruit zou moeten zien. Ze animeren de personages een klein beetje om de animators te laten zien waar ze in een opname zijn geplaatst.

6 Animatie

Dit is het moment waarop de personages eindelijk tot leven komen en de Pixar-personages worden waar we allemaal van houden. Animators gebruiken de opnamen die de lay-outkunstenaars voor hen leveren en de storyboards van de opnamen om de personages te animeren. Afhankelijk van wat de regisseur wil in de opname, kunnen de animaties variëren van onder andere lipsynchronisaties tot lichaamsmechanica.

5 VFX

Visuele effecten (VFX) maken de scènes nog geloofwaardiger nadat de animatie is voltooid. Volgens MasterClass zijn visuele effecten "het creëren of manipuleren van beelden op het scherm die in het echte leven niet fysiek bestaan." VFX is een beetje anders voor animatiefilms dan voor live-actiefilms. In animatie wordt de VFX meestal gebruikt om objecten en personages realistischer te maken, zoals het weer, water, haar, vacht en andere dingen.

4 Verlichting

Belichtingskunstenaars bepalen de sfeer met 3D-lampen, net zoals filmmakers doen met echte lichten voor live-action films. Niet alleen bepalen 3D-lampen de sfeer in een opname, je zou niets kunnen zien zonder hen. "In 3D bestaan lichten niet echt zoals in de echte wereld. Lichten in 3D zijn objecten die zijn ontworpen om te simuleren hoe verlichting in het echte leven werkt, maar om de gewenste resultaten te krijgen, moet je een aantal instellingen toepassen, niet alleen op de lichten, maar ook op de materialen, " volgens Mediafreaks. Met de juiste verlichting kunnen 3D-animaties er volledig realistisch uitzien.

3 Rendering

Rendering is de laatste stap in de 3D-productiepijplijn, maar er zijn nog andere stappen te doen in de postproductie voordat de hele film klaar is en kan worden uitgebracht. Het exporteert vrijwel de laatste opname na de verlichting en al het andere is voltooid. Het is wat je in de film ziet, maar zonder de muziek en geluidseffecten.

2 Muziek en geluidseffecten

Terwijl de filmmakers de laatste opnames afmaken, worden de muziek en geluidseffecten opgenomen. Een componist maakt de muziek en een foley maakt de geluidseffecten voor de film. Volgens Media Freaks: Een foley-artiest 'reconstrueert' geluidseffecten voor film-, televisie- en radioproducties. Met behulp van veel verschillende soorten schoenen en veel rekwisieten - autospatborden, borden, glazen, stoelen en zo ongeveer alles wat ik langs de kant van de weg vind - kan de Foley Artist het originele geluid volledig vervangen of bestaande geluiden versterken om een rijker nummer te creëren.”

1 De film bewerken tot de definitieve versie

Dit is de laatste stap voordat de film officieel kan worden uitgebracht. De redacteuren werken samen met de regisseur om alle opnamen om te zetten in hun visie op de film. Ze combineren de opnamen met de vocale tracks, muziek en geluidseffecten om de definitieve versie van de film te maken. Nadat de redactie klaar is, keurt de regisseur het goed en kunnen we weer een geweldige Pixar-film bekijken.

Aanbevolen: