Heeft de media een misstap gemaakt bij het rapporteren over de laatste romantiek van Paul Walker?

Inhoudsopgave:

Heeft de media een misstap gemaakt bij het rapporteren over de laatste romantiek van Paul Walker?
Heeft de media een misstap gemaakt bij het rapporteren over de laatste romantiek van Paul Walker?
Anonim

Fans over de hele wereld waren er kapot van toen het nieuws over de dood van Paul Walker de krantenkoppen begon te halen. Het was ongetwijfeld een hartverscheurende tijd voor Pauls ex en moeder van zijn dochter, evenals voor zijn dochter zelf, die toen vijftien was.

Maar Paul liet ook zijn zevenjarige vriendin, Jasmine Pilchard-Gosnell, achter. En terwijl mensen over de hele wereld om Paul rouwden, had zijn vriendin te maken met haar eigen verdriet, en dat is waar de meeste mediabronnen zich op richtten. Maar er is meer aan het verhaal dan dat Jasmine haar vriend verliest, en het lijkt erop dat de media een ongemakkelijke misstap hebben gemaakt.

Headlines riepen Jasmine Pilchard-Gosnell's Grief op

Zoek snel naar de laatste vriendin van Paul Walker, Jasmine Pilchard-Gosnell. De meerderheid van de krantenkoppen, of in ieder geval de belangrijkste nieuwsbronnen die naar voren komen, betreuren hoe ze "worstelt om een gebroken hart te herstellen" en dat ze "opgebroken" was door de dood van Paul.

In een artikel staat dat de twee blijkbaar "huwelijksplannen" hadden toen hij plotseling stierf. Een ander artikel zegt dat zijn vriendin "instortte toen ze hoorde over een vurig auto-ongeluk". Waar maar heel weinig krantenkoppen over praten, is dat de relatie tussen Paul Walker en zijn langdurige vriendin, juridisch gezien, nooit had mogen plaatsvinden.

Headlines verdoezeld over de leeftijd van Jasmine Pilchard-Gosnell

Veel nieuwsbronnen negeerden het leeftijdsverschil tussen Jasmine en Paul. Sommigen merken het op en gaan verder; Daily Mail schreef zelfs: "Het paar begon te daten toen Jasmine net 16 was en Paul 33 - maar de 17-jarige kloof vormde geen belemmering voor hun relatie. De publicatie vermeldde verder: "Hun gepassioneerde liefdesrelatie duurde zeven jaar," en dat Jasmine "gelukkig de rol van stiefmoeder van Paul's dochter op zich nam."

Dat staat ver af van de manier waarop nieuwsbronnen hebben gemeld dat andere beroemdheden daten met minderjarige meisjes, met kleinere leeftijdsverschillen tussen de partners. Het staat zelfs ver af van de manier waarop de meeste bronnen rapporteren over Scott Disick's zoektocht naar vrouwen die precies 18 jaar of ouder zijn, of zelfs de manier waarop iedereen praat over Leonardo DiCarprio "alleen" datingmodellen die in de twintig zijn terwijl hij naar de 50 streeft.

Het feit dat Walker nu overleden is, verandert niets aan het feit dat hij met een tienermeisje uitging toen hij in de dertig was. En wat het nog erger maakt, is dat veel artikelen de 'schattige' relatie tussen Paul's dochter Meadow en de toenmalige vriendin van haar vader noemen.

Ter referentie: Jasmine werd geboren in 1990; Paul's dochter werd geboren in 1998. Paul werd geboren in 1973. Om het samen te vatten, Jasmine was jong genoeg om de dochter van Paul te zijn, en sommige bronnen suggereren zelfs dat Paul Jasmine ontmoette via zijn dochter. Dus waarom de uitzondering voor de te vroeg vertrokken Paul Walker?

Fans wilden de 'negativiteit' niet horen

Sommige nieuwsbronnen 'gingen daarheen' en spraken over Jasmine's leeftijd toen Paul haar begon te achtervolgen. Krijt het tot verdriet of iets anders, maar veel fans schoten elke beschuldiging weg dat Paul Walker iets minder dan een heilige was. Veel mensen maken zelfs opmerkingen over het laten rusten van de overleden acteur, in plaats van mogelijke fouten die hij in het verleden heeft gemaakt aan te halen.

Sommige andersdenkenden die commentaar gaven op Instagram-foto's van Paul en Jasmine werden ook bedreigd en uitgescholden door zelfverklaarde fans omdat ze zeiden dat Paul "te oud" was voor Jasmine. Maar hij was toen ze elkaar ontmoetten; ze was niet oud genoeg om wettelijk in te stemmen met hun relatie.

En datzelfde Daily Mail-artikel dat sprak over de hartverwarmende relatie van het voormalige stel, merkte ook op dat Jasmine een student was op de universiteit toen Paul stierf, maar van plan was haar leven met Walker door te brengen. Bovendien had haar vader haar 'in therapie gezet' om haar verdriet te helpen beheersen.

Het is niet moeilijk voor te stellen; een 23-jarige vrouw die verliefd is op iemand en hun leven om hem heen plant. Maar als fans terugkijken op de relatiegeschiedenis en zien dat Jasmine Pilchard-Gosnell haar leven schijnbaar aan het plannen was rond haar toen 33-jarige vriendje terwijl ze op de middelbare school zat, is het ongemakkelijk.

Om eerlijk te zijn, hebben sommige fans de niet-zo-hartige details van de laatste romance van Paul Walker voor zijn overlijden genoemd. Iemand suggereerde ook dat als hij niet zo'n gouden jongen in Hollywood was geweest, hij hetzelfde lot zou hebben ondergaan als R. Kelly voor zijn daden. Want zelfs vóór Jasmine had Paul naar verluidt een relatie met een andere 16-jarige (toen hij 28 was).

De vraag is, waarom hebben mensen hier niet breder over gepraat toen Paul Walker nog leefde? Het was duidelijk dat mensen ervan wisten, want tegen de tijd van zijn dood had hij al zeven jaar een relatie met Jasmine Pilchard-Gosnell. En als fans het niet ter sprake wilden brengen, waarom deden de "powers that be" in Hollywood dat dan niet?

Aanbevolen: