Julie Andrews en Christopher Plummer verpletterden elkaar hard tijdens het filmen van het geluid van muziek

Inhoudsopgave:

Julie Andrews en Christopher Plummer verpletterden elkaar hard tijdens het filmen van het geluid van muziek
Julie Andrews en Christopher Plummer verpletterden elkaar hard tijdens het filmen van het geluid van muziek
Anonim

Julie Andrews en wijlen Christopher Plummer verschijnen samen in de geliefde muziekfilm The Sound of Music, uitgebracht in 1965.

De stem van Bridgerton and the Knives Out-acteur, die in 2021 overleed, schittert als een vrijgevochten gouvernante en toekomstige non Maria en strenge kapitein Georg von Trapp. The Sound of Music ziet de personages als de hoofdrolspelers van een langzaam brandende en gezinsvriendelijke romance in het prachtige scenario van de Oostenrijkse Alpen terwijl de Tweede Wereldoorlog opdoemt.

Geregisseerd door Robert Wise, de film is een bewerking van de Broadway-musical met dezelfde naam, die debuteerde in 1959, en is gebaseerd op het echte verhaal van de familie von Trapp.

Net als hun Maria en Georg hebben Andrews en Plummer toegegeven dat ze een beetje verliefd op elkaar zijn. In tegenstelling tot hun personages ontwikkelden de gevoelens van de acteurs voor elkaar zich door de omstandigheden niet tot iets meer.

Julie Andrews en Christopher Plummer waren verliefd op elkaar

De twee sterren keken terug op hun samenwerking aan The Sound of Music om het 50-jarig jubileum van de film in 2015 te vieren.

Andrews was op locatie in Oostenrijk getrouwd met decorontwerper Tony D alton en had zijn dochter Emma bij zich op de set.

"We hadden samen moeten eindigen. We hadden een geweldige affaire moeten hebben. Maar er was geen tijd omdat Julie haar kinderen bij zich had, wat erg onhandig was", vertelde Plummer een paar jaar geleden aan ABC News.

De Canadese acteur grapte dat Andrews' dochter Emma en 'geografie' een mogelijke romance tussen hem en de Mary Poppins-ster in de weg stonden. Hij legde uit dat Andrews in een hotel verbleef "ver weg" en dat hij te gast was in het Bristol Hotel in Salzburg, een ontmoetingsplaats voor de cast en crew waarover hij schreef in zijn memoires, ondanks dat hij er toch was.

Destijds was Plummer getrouwd met zijn tweede vrouw, journalist Patricia Lewis, maar ze zouden scheiden in 1967. Andrews, van haar kant, was ook niet in het gelukkigste huwelijk.

"Eerlijk gezegd was ik toen niet erg gelukkig. Ik was behoorlijk eenzaam. Tony werkte en ons huwelijk was een beetje rotsachtig, mijn eerste echtgenoot," vertelde ze aan ABC News.

"Ik had Emma, maar ik had het zo druk. Ik bedoel, ik was letterlijk bijna in elke opname, zo ongeveer," zei ze ook.

Hebben Julie Andrews en Christopher Plummer een date gehad?

In haar interview met Diane Sawyer deinsde Andrews er niet voor terug om toe te geven dat zij en Plummer "een beetje" verliefd op elkaar waren op de set.

"Dat deden we min of meer," zei ze, onmiddellijk verduidelijkend: "We waren nooit een item, zoals ze zeggen."

"Maar nu zijn we de beste vrienden. We werden de beste vrienden, en dat is mooi… waarschijnlijk omdat we geen item waren," voegde Andrews eraan toe.

Toen Plummer werd gevraagd naar hun vriendschap, was hij het met Andrews eens: niet romantisch betrokken zijn geweest, zou de sleutel kunnen zijn tot zo'n lange vriendschap.

"Ja, ik denk het wel, ik denk dat dat waarschijnlijk waar is," vertelde hij aan Sawyer.

Toen Christopher Plummer verliefd werd op Julie Andrews

Datzelfde jaar onthulde Plummer dat hij verliefd was geworden op Andrews nog voordat ze samen aan de film werkten.

"Ik werd verliefd op haar toen ik op het balkon zat te kijken hoe ze 'My Fair Lady' deed", vertelde hij aan Variety, verwijzend naar Andrews' Broadway uit 1956 als Eliza Doolittle in de populaire musical.

"Elke dag (op de set) was ze zo fris als een madeliefje," voegde hij eraan toe, herinnerend aan hun ervaring op The Sound of Music.

Een paar jaar nadat de bekroonde musical Hollywood stormenderhand veroverde, scheidden Plummer en Andrews van Lewis en D alton, maar hun paden kruisten elkaar nooit romantisch.

Andrews trouwde in 1969 met regisseur Blake Edwards en de twee zouden samen blijven tot aan zijn dood in 2010. In 1970 trouwde Plummer met actrice Elaine Taylor, die meer dan 50 jaar aan zijn zijde zou staan, totdat hij stierf in 2021.

Julie Andrews bracht hulde aan Plummer

Toen de Beginners-ster stierf, deelde Andrews een mooi eerbetoon aan hem op Twitter en schreef: "De wereld heeft vandaag een volmaakte acteur verloren en ik heb een dierbare vriend verloren. Ik koester de herinneringen aan ons werk samen en alle anderen de humor en het plezier dat we door de jaren heen hebben gedeeld."

"Tot ziens, kapitein", voegde de Engelse actrice eraan toe en plaatste een foto waarop ze elkaar omhelzen als Maria en von Trapp.

Sprekend over de film die cruciaal was in hun vriendschap, prees Plummer de toon ervan in 2015 en zei: "Het is het laatste soort bastion van vrede en onschuld in een zeer gruwelijke tijd."

Op het 50-jarig jubileum van de film vierde Andrews het optreden van haar co-ster als von Trapp, waarmee ze duidelijk maakte hoe hoog ze aan hem en zijn kunst dacht.

"Je hebt het minder zoet gemaakt door de manier waarop je de kapitein speelde," vertelde Andrews aan Plummer.

"Zonder dat zouden we tot zinken zijn gebracht."

Aanbevolen: