Benedict Cumberbatch's hartverwarmende vriendschap met 'Sherlock' co-ster Una Stubbs

Inhoudsopgave:

Benedict Cumberbatch's hartverwarmende vriendschap met 'Sherlock' co-ster Una Stubbs
Benedict Cumberbatch's hartverwarmende vriendschap met 'Sherlock' co-ster Una Stubbs
Anonim

Maanden geleden hoorde de wereld het verwoestende nieuws van het overlijden van Una Stubbs. Sinds Sherlock eindigde in 2017, hebben fans het geweldige personage gemist waar iedereen verliefd op werd, en wetende dat, zelfs als de show terugkomt, er geen nieuwe kans zal zijn om haar mevrouw Hudson te zien spelen, is hartverscheurend.

Het verlies trof de hele cast hard omdat iedereen heel close was geworden tijdens het filmen, maar voor superster Benedict Cumberbatch was het vooral pijnlijk. De geschiedenis van hun vriendschap is gezond en ontroerend, en het lijdt geen twijfel dat de Doctor Strange-acteur Una erg zal missen. Hier is het verhaal van hun mooie relatie.

6 Una Stubbs was bevriend met de moeder van Benedictus

Hoewel de meeste jongere lezers Una Stubbs kennen vanwege haar beminnelijke rol als mevrouw Hudson in Sherlock van de BBC, is de waarheid dat ze een lange, vruchtbare carrière had lang voor de serie. Een van haar projecten was de komedie Mister Ten Per Cent uit 1967. In dit project werkte ze met Benedict Cumberbatch's moeder Wanda Ventham (die later de moeder van Sherlock zou spelen). Benedict was toen vier en volgens Una was hij een heel lief kind.

"Ik ken Benedictus al sinds hij ongeveer vier jaar oud was; ik heb films gemaakt met zijn moeder Wanda [Ventham] en we woonden toen allebei in Kensington, dus ik zou op pad zijn met mijn kinderwagen en Wanda en ik zou elkaar tegen het lijf lopen", zei ze in 2016. "Arme kleine Benedictus stond daar zo geduldig zijn moeders hand vast te houden, terwijl we urenlang in de winkelstraat zaten te roddelen. Zijn manieren zijn nu nog steeds zo onberispelijk!"

5 Ze ontmoetten elkaar niet meer tot 'Sherlock'

Terwijl Una en Wanda verder gingen met hun leven, zag de actrice steeds minder Benedictus, dus toen ze allebei in Sherlock werden gecast, herinnerde de acteur zich Una niet zo goed.

Hij wist dat ze zijn moeder had gekend en dat hij haar als kind had ontmoet, maar hij was toen te jong om het zich te herinneren. Una zei echter liefdevol dat ze snel een sterke band ontwikkelden en dat hun chemie onberispelijk was.

4 Benedictus was erg beschermend tegen Una

Terwijl hun vriendschap bloeide, merkten ze dat ze constant op elkaar letten, en ze vonden het allebei geweldig. Una zei dat Benedict bij verschillende gelegenheden naar haar toe kwam voor knuffels en genegenheid, en hij zorgde ook voor haar. Ze was achter in de 70 toen Sherlock werd gefilmd, en Benedict was zich daar bewust van.

"Hij is ongelooflijk beschermend", zei Una. "We waren bijvoorbeeld een scène aan het filmen in deze kleine kamer met massa's acteurs en het was zo heet dat ik, samen met een heleboel andere mensen, behoorlijk duizelig werd. Benedict nam een standpunt in en zei: 'Kijk, hier moet iets gebeuren,' en hij regelde het. Het is vergelijkbaar met mijn relatie met mijn zonen, waar je uiteindelijk de rollen omdraait en plotseling ben jij degene die wordt verteld om te eten of te rusten!"

3 Hun band veranderde de ontwikkeling van de show

Toen de schrijvers van de show, Steven Moffat en Mark Gattis, de relatie zagen die Ben en Una hadden, besloten ze er goed gebruik van te maken.

Zoals Benedict zich herinnerde tijdens een interview met PBS in 2012, mocht mevrouw Hudson niet zo'n grote rol spelen, en haar relatie met Sherlock zou niet al te belangrijk zijn. Toen ze echter zagen hoe de twee acteurs met elkaar omgingen, was het idee om hun personages om elkaar te laten geven heel logisch.

2 Een familiedynamiek

Naast het beïnvloeden van de manier waarop ze speelden en zelfs de plot van de show, had de relatie van Benedict en Una ook invloed op de manier waarop de cast als geheel met elkaar omging. Toen Una eerder dit jaar overleed, definieerde producer Sue Vertue haar als "onze Sherlock-moeder" in haar eerbetoon aan haar, en dit komt door het feit dat Benedict en Una snel in een ouder-kindrelatie vervielen, wat uiteindelijk gevolgen had voor de rest van de familie. cast.

"Mijn personage, mevrouw Hudson, is een beetje een moederfiguur voor Sherlock en Watson - en er zijn veel momenten waarop ik denk: 'Goh, ik gedraag me zoals ik doe met mijn eigen zonen hier!'" vertelde Una aan Woman and Home. Ze gaf hier in 2016 een voorbeeld van. "Er is één scène die we hebben gedaan waarin Sherlock terugkeert naar de flat die hij huurt en hij en mevrouw Hudson een gesprek hebben. Ik zei tegen Benedict: 'Als mijn zonen op bezoek komen, gaan ze rechtstreeks naar de koelkast. ' Dus hij deed de hele scène uit de koelkast van mevrouw Hudson eten!Ik vroeg ook of er een rek met mooi gestreken overhemden kon worden uitgestald, want hoewel mevrouw Hudson beweert geen huishoudster te zijn, houdt ze wel van hem en wil ze net zoveel doen voor hem als zij kan - net zoals ik doe met mijn eigen kinderen."

1 Benedict's eerbetoon aan haar

Elke Sherlock-fan was er kapot van toen op 12 augustus het nieuws over het overlijden van Una Stubbs naar buiten kwam. Benedict Cumberbatch was er kapot van en hij legde een hartverscheurende verklaring af om haar te eren, net als de meeste van haar co-sterren.

"Una was een geweldige, getalenteerde, stijlvolle, zachtaardige, vrolijke en eerlijke vriend. Een genot om mee te werken, mee te lachen en aan het lachen te maken. Zo nederig en toch zo verdomd goed", zei hij. "Ze verlichtte de kamer en zal heel erg worden gemist door iedereen die het geluk had haar te kennen, maar ze zal voor altijd herinnerd worden met genegenheid en liefde."

Aanbevolen: