De waarheid over de belachelijke kleren van Kramer op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over de belachelijke kleren van Kramer op 'Seinfeld
De waarheid over de belachelijke kleren van Kramer op 'Seinfeld
Anonim

Cosmo Kramer was een personage dat aanvankelijk werd geschreven als iemand die bijna geen contact had met mensen. Hij zou Jerry's appartement binnenkomen, zijn eten nemen en vertrekken. In veel opzichten was hij rechtstreeks gebaseerd op de echte buurman van Seinfeld, de mede-bedenker van Larry David, Kenny Kramer. Veel van Seinfelds beste personages en verhalen zijn zelfs rechtstreeks uit Larry's leven getild. En dit was een van de redenen waarom hij niet blij was met Michael Richard's kijk op het personage. Michael speelde Kramer tenslotte veel groter dan de man die hem aanvankelijk inspireerde.

Na het verwerken van het feit dat Michael's interpretatie van Kramer boeiender was dan die van Larry, werd de toekomstige maker van Curb Your Enthusiasm echter weggeblazen, maar wat de acteur aan de rol bracht. Onder de vele unieke aspecten van het Kramer-personage, waaronder zijn wilde entrees en bestaan en liefde voor fruit en sigaren, was zijn garderobe bijna onbeschrijfelijk. Dit is de waarheid over zijn belachelijke outfits op Seinfeld…

Hoe Michael Richards een deel van Kramer vond door zijn gekke haar en kledingkast

Hoewel sommige van de gewaagde en luide kleding van Cosmo Kramer gebaseerd waren op de echte garderobe van Kenny Kramer, was het echt Michael Richards die het personage zo'n aparte look gaf. In een making-of-documentaire herinnerde Michael zich hoe mede-bedenker en ster Jerry Seinfeld niet zeker was van de lengte van de bakkebaarden waar Michael voor Kramer uitgroeide. Maar omdat Michael absoluut zeker was dat dit de juiste beslissing was, moest Jerry aan boord gaan.

Hoewel de cast van Seinfeld wat gedachten had over Michael en hoe hij werkte, twijfelden ze nooit aan het feit dat hij een buitengewoon talent was. Dus als hij een idee voor Kramer had, was de kans groot dat hij een opvallende en unieke manier zou vinden om het te laten werken.

Kramers bakkebaarden waren slechts een onderdeel van zijn werkelijk unieke uiterlijk. Natuurlijk is er zijn kapsel, dat oorspronkelijk kort was. Maar Michael bleef de bovenkant van de voorkant omhoog trekken. Terwijl hij zijn haar hoger naar god bracht en er een beetje een draai aan gaf, vond hij het effect ervan op zijn lichaam en dus op zijn Kramer-persona erg leuk.

Hoe Michael de over-the-top kledingkast van Kramer vond

Hoewel Michael het geweldig vond met Kramer's bakkebaarden en haar, was het echt de garderobe van het personage waar hij het meeste plezier mee had. Bij het maken van de Kramer-documentaire beweerde kostuumontwerper Charmaine Simmons dat Michael "de meest waarderende acteur was in termen van garderobe" waarmee ze ooit heeft gewerkt.

"Ik dacht dat de kleding [voor Kramer] eind jaren '60, begin jaren '70 kleding zou zijn en het hoort eigenlijk bij het personage. Dat hij gewoon geen nieuwe kleding heeft gekocht," legde Michael Richards uit."Dus ik ging niet zozeer voor een retro-look als wel voor een kleding die hij nog steeds bezit en draagt. En dat is de manier waarop hij zich kleedt."

In veel opzichten was dit een van de belangrijkste beslissingen die Michael voor Kramer nam. Niet alleen omdat het het personage een gedenkwaardige uitstraling gaf, maar omdat het uit een plaats van authenticiteit kwam. Kramer probeerde niet retro te zijn. Hij probeerde zichzelf te zijn. En 'zichzelf' was een beetje retro. Authenticiteit was de kern van het Cosmo Kramer-personage. En het gaf Michael een extreem belangrijk tegenwicht tegen alle over-the-top capriolen waar Kramer in terecht zou komen.

"En de broek was altijd een beetje te kort omdat mijn karakter was gegroeid. Ik deed dat niet voor komische doeleinden. Ik dacht gewoon dat dit een broek was die hij op dat moment droeg, dus ik had altijd mijn broek viel een beetje kort [en laat] de witte sokken zien."

Gelukkig voor het kostuumontwerpteam wilde Michael heel graag veel van zijn eigen kleding vinden, vooral de shirts. Hij zou gaan shoppen voor de stukken waarvan hij dacht dat Kramer die zou hebben en bracht ze terug naar de garderobe-afdeling. Dit werd een beetje moeilijker naarmate de show populairder werd, maar tegen die tijd wist de garderobe-afdeling precies waar Michael voor ging.

"We hebben een enorme voorraad oude stof gekocht", zei Charmaine. "En dan voorafgegaan om drie en voor een soort [van elk kledingstuk] te maken, zodat wanneer hij deze stunts zou doen, we genoeg shirts zouden hebben om ons te bedekken als hij een lijn door de straat trok met een penseel of zoiets."

Eindelijk maakten Kramers schoenen de garderobe compleet. Charmaine zei zelfs dat Michael niet volledig Kramer kon worden totdat hij die schoenen aan had.

"Ze voelden goed en ze hadden een kleine glijbaan. En dan kom ik plotseling door de deur met ongeveer vijftig mijl per uur, " legde Michael uit. "En het publiek huilde…"

Aanbevolen: