De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Lady Gaga

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Lady Gaga
De tragische waarheid over de gezondheidsproblemen van Lady Gaga
Anonim

Tijdens de ongelooflijk succesvolle carrière van Lady Gaga heeft ze keer op keer bewezen dat ze het onmogelijke schijnbaar mogelijk kan laten lijken. Er zijn bijvoorbeeld niet veel sterren die weg zouden kunnen komen met het dragen van een vleesjurk zoals Gaga dat ooit deed. In feite, gezien alle wilde dingen die Gaga tijdens haar carrière heeft gedaan, is het logisch dat veel mensen haar als enigszins onbevreesd beschouwen.

Naast een van de meest experimentele sterren in de mainstream te zijn, heeft Lady Gaga ook op een andere manier veel moed getoond. De overgrote meerderheid van haar fans heeft immers geen idee dat de geliefde artiest te maken heeft met een ernstig gezondheidsprobleem sinds ze er met grote moed tegen heeft gevochten. In feite heeft Gaga bijzonder geweldig werk geleverd door te leven met haar gezondheidsprobleem, omdat het er een is die rechtstreeks verband houdt met de manier waarop ze haar brood verdient.

Een ongelooflijke carrière

Sinds Lady Gaga voor het eerst beroemd werd, is het overduidelijk dat ze het rauwe talent heeft om op te vallen tussen vrijwel elke groep sterren. Naast jarenlang een grote popster te zijn geweest, heeft Gaga bijvoorbeeld ook een zeer succesvolle acteercarrière gelanceerd. Door de jaren heen zijn er tenslotte veel popsterren geweest die hebben geprobeerd in films en tv-shows te schitteren zonder een Golden Globe-waardig optreden te geven zoals Gaga deed. Bovendien was ze zo geweldig in de film A Star Is Born dat mensen ervan overtuigd waren dat ze verliefd was op haar co-ster, en tot op de dag van vandaag zijn mensen geïnteresseerd in de relatie tussen Gaga en Bradley Cooper.

Natuurlijk weet iedereen dat Lady Gaga's belangrijkste claim op roem haar muziek blijft. Als het gaat om Gaga's muziekcarrière, zijn er veel redenen waarom ze zo succesvol is geweest. Het lijdt bijvoorbeeld geen twijfel dat Gaga ongelooflijke vocale talenten heeft en dat ze de juiste muziekproducenten heeft kunnen identificeren om mee samen te werken om een aantal extreem aanstekelijke deuntjes te maken.

Gaga's gezondheidsproblemen

Zoals iedereen die Lady Gaga in concert heeft gezien waarschijnlijk al zal weten, is er een ander aspect van haar carrière dat een sleutelrol heeft gespeeld in haar succes. Sommige van Gaga's meest toegewijde fans hebben haar tenslotte vaak in concert gezien omdat ze bekend staat om haar showmanschap. Naast de geweldige concerten die Gaga alleen geeft voor het publiek dat haar persoonlijk komt zien, zijn sommige van haar televisieoptredens zelfs nog indrukwekkender. Gaga's Super Bowl-halftimeshow kreeg bijvoorbeeld bijna universele lof, hoewel de meeste muziekuitvoeringen die plaatsvinden tijdens de grote wedstrijd verdeeldheid zaaien.

Gezien het feit dat Lady Gaga's schijnbaar onvermoeibare shows zo'n grote rol hebben gespeeld in haar carrière, is het buitengewoon verrassend om te horen dat ze lijdt aan fibromyalgie. Immers, vrijwel elk aspect van fibromyalgie lijkt bijna ontworpen om te voorkomen dat iemand op het podium kan optreden. Voor iedereen die zich niet bewust is van de symptomen van fibromyalgie, is een van de grootste vermoeidheid die zo ernstig is dat het de dagelijkse activiteiten beïnvloedt. Erger nog, fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn en gevoeligheid voor geluid, licht en temperatuur.

Aangezien Lady Gaga lijdt aan chronische pijn en extreme vermoeidheid, is het verbijsterend dat ze lenig genoeg is om lange dansroutines uit te voeren op het podium. Bovendien klinkt het bijwonen van een concert als een nachtmerrie voor iedereen die gevoelig is voor temperatuur, licht en geluid, laat staan voor de mensen die op het podium staan. Om al die redenen is het bijna ondoorgrondelijk dat ze is doorgegaan met touren, afgezien van een paar shows die Gaga moest uitstellen vanwege haar kwaal.

Anderen willen helpen

Toen ze in 2018 ging zitten voor een interview met Vogue, kwam Lady Gaga op voor iedereen die aan fibromyalgie lijdt.“Ik irriteer me zo aan mensen die niet geloven dat fibromyalgie echt is. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, is het echt een cycloon van angst, depressie, PTSS, trauma en paniekstoornis, die allemaal het zenuwstelsel in overdrive sturen, en dan heb je zenuwpijn als resultaat. Mensen moeten meer medelevend zijn. Chronische pijn is geen grap. En het is elke dag wakker worden, niet wetend hoe je je gaat voelen.”

Naast haar opmerkingen over fibromyalgie tijdens dat interview, lijdt het geen twijfel dat Lady Gaga meer aandacht heeft besteed aan de aandoening in het algemeen. Dat is geweldig, want dat is precies wat Gaga schreef over te willen doen toen ze haar toestand op Twitter in 2017 aankondigde. mensen die het hebben.”

Aanbevolen: