Jussie Smollett riskeert drie jaar cel voor het vervalsen van politierapporten

Inhoudsopgave:

Jussie Smollett riskeert drie jaar cel voor het vervalsen van politierapporten
Jussie Smollett riskeert drie jaar cel voor het vervalsen van politierapporten
Anonim

Jussie Smollett wordt nog steeds geconfronteerd met de gevolgen van het slachtoffer zijn van een vermeende aanval in 2019. De beroemde acteur wordt geconfronteerd met meerdere beschuldigingen van wanordelijk gedrag, wat kan leiden tot een gevangenisstraf van drie jaar.

Smolletts proces begon op maandag 29 november en hij pleit momenteel onschuldig. De in Californië geboren beroemdheid is vooral bekend van zijn rollen in The Mighty Ducks, Empire en Alien: Covenant. Zijn zus is Lovecraft Country en Birds of Prey-acteur Jurnee Smollett.

De jury is gekozen voor de zaak van Smollett

Tot nu toe heeft rechter James Linn een diverse jury samengesteld om hun visie op de zaak te geven. Zoals gemeld door ABC News, werd een vrouw uit de zaak ontslagen nadat ze haar vooroordelen tegen Smollett had geuit, daarbij aanhalend dat ze hun onderzoek naar de zaak al hadden gedaan en vooraf bepaalde ideeën over het incident hadden.

Chicago Tribune gaf ook inzicht in de juryselectie. Ze identificeerden het proces en meldden dat: "Tot de geselecteerden voor het panel behoorden een vrouw die zegt dat ze eerder naar "Empire" heeft gekeken en graag racet in haar vrije tijd, een man die 12 jaar geleden uit Irak emigreerde en voor een kredietvereniging werkt, en een vrouw uit de westelijke buitenwijk Bartlett die een counselor is in een gedragsziekenhuis."

Het verkooppunt bevestigde verder dat er meer personen in de jury zaten, waaronder een oudere man die in de verkoop werkt. Het proces duurde ongeveer zes uur en resulteerde in de selectie van 15 juryleden. Na dit formele proces zal Smollett's openingstoespraak later op de avond plaatsvinden en zal de discussie de hele avond plaatsvinden.

Smollett's vermeende aanval

Deze vermeende aanval vond plaats in de vroege uren van 29 januari 2019 in de omgeving van Chicago. Smollett beweerde dat hij het slachtoffer was van een gewelddadige haatmisdaad die gericht was op zijn ras en seksualiteit. Hij meldde dat de aanvallers een chemische stof over zijn hoofd hadden gedumpt en een strop om zijn nek hadden gebonden.

Gezien de ernst van de aanval en de sociaal-politieke sfeer van 2019, kwamen mensen onmiddellijk in actie om Smollett te steunen. De situatie groeide in populariteit in de media en veel grote beroemdheden gaven er commentaar op. Smollett beweerde dat de daders twee MAGA-ondersteunende mannen waren.

De situatie werd verdacht toen werd beweerd dat Smollett de aanval zelf had georkestreerd en de twee beschuldigde daders had ingehuurd. Hij ging door een reeks rechtbankbezoeken nadat officieren van justitie hadden beweerd dat hij het politierapport had vervalst, maar alle aanklachten tegen de Empire-acteur werden ingetrokken.

Wat deze rechtszaak betreft, velen staan stil om de uitspraak af te wachten.

Aanbevolen: