WNBA-ster Brittney Griner pleit schuldig in Russische rechtszaak en riskeert 10 jaar gevangenisstraf

Inhoudsopgave:

WNBA-ster Brittney Griner pleit schuldig in Russische rechtszaak en riskeert 10 jaar gevangenisstraf
WNBA-ster Brittney Griner pleit schuldig in Russische rechtszaak en riskeert 10 jaar gevangenisstraf
Anonim

WNBA-ster Brittney Griner heeft schuldig gepleit voor drugsbezit.

Brittney Griner wacht tien jaar in een Russische gevangenis

Het 6-foot-9-centrum werd geboeid de rechtszaal binnengeleid en gekleed in een rood T-shirt met een rode broek. De gouden medaille Olympiër werd ook gezien met een waterfles en een afdruk met een foto van haar vrouw Cherelle Griner. "Ik zou graag schuld bekennen, edelachtbare. Maar er was geen opzet. Ik wilde de wet niet overtreden," zei Brittney, sprekend in het Engels dat vervolgens in het Russisch werd vertaald voor de rechtbank, volgens een in de rechtbank Reuters-journalist."Ik wil later mijn getuigenis geven. Ik heb tijd nodig om me voor te bereiden", voegde ze eraan toe.

Griner werd in februari gearresteerd nadat ze naar verluidt betrapt was op het dragen van twee vape-cartridges met cannabisolie op een luchthaven in Moskou. Sindsdien zit ze in Russische hechtenis. De basketbalster All-Star reisde naar Rusland omdat ze zou spelen voor een Euro League-team dat Rusland zou vertegenwoordigen.

Reverend Al Sharpton is van plan om Brittney Griner in de gevangenis te bezoeken

Ondertussen heeft dominee Al Sharpton beloofd naar het Oost-Europese land te vliegen om Griner achter de tralies te ontmoeten voor een bezoek van geestelijken.

"Het is onze bedoeling om naar Rusland te gaan en een bezoek van geestelijken te zoeken", vertelde Sharpton aan MSNBC-host Andrea Mitchell. "Iedereen in elke beschaafde wereld of beschaafde natie kan bezoek krijgen van de geestelijkheid."

Hij onthulde dat de vrouw van Griner, Cherelle Griner, gefrustreerd was geweest toen ze probeerde een telefoongesprek te voeren met de WNBA-speler. Ze drong er onlangs publiekelijk bij president Biden op aan om "alles te doen" om haar vrijlating te verzekeren. Cherelle stuurde president Biden deze week een brief waarin ze hem vertelde dat ze "doodsbang" was [ze] voor altijd in Rusland zou kunnen zijn.

Griner speelt professioneel basketbal in het buitenland om haar salaris van de WNBA aan te vullen. Ze heeft meer dan $ 1 miljoen verdiend per seizoen door voor het Russische team te spelen. Haar WBNA-familie, de Phoenix Mercury's, heeft een verklaring vrijgegeven over de arrestatie van Griner.

"We blijven constant in contact met haar familie, haar vertegenwoordiging, de WNBA en NBA. We houden van en steunen Brittney en op dit moment is onze grootste zorg haar veiligheid, fysieke en mentale gezondheid en haar veilige terugkeer naar huis, " schreven ze.

Aanbevolen: