Wie is de voor een Grammy genomineerde zangeres Nathy Peluso?

Inhoudsopgave:

Wie is de voor een Grammy genomineerde zangeres Nathy Peluso?
Wie is de voor een Grammy genomineerde zangeres Nathy Peluso?
Anonim

Een nieuwe oogst van excentrieke, niet-muzikale artiesten begint langzaam maar zeker op te duiken in het entertainmentlandschap. Nathy Peluso is een van die getalenteerde individuen die durft te breken traditie. De 26-jarige Argentijnse singer-songwriter stormde voor het eerst de Spaanse muziekscene binnen in 2017 en is sindsdien doorgestroomd naar de wereldscene.

Samenwerken met getalenteerde artiesten zoals Christina Aguilera, C. Tangana en Karol G, Peluso is een met Latijnse doordrenkte hersenschim van melodie en sonische energie. Met drie albums achter haar, is Nathy gefocust op het verspreiden van haar unieke geluid en levendige geest door de muziekindustrie en in de harten en oren van iedereen die brutaal genoeg is om te luisteren.

6 Latijnse wortels

Geboren in Lujan, Buenos Aires, Argentinië in 1995, Nathy groeide op in de noordkant van Saavedra. Nathy zou haar vormende jaren in Spanje doorbrengen, waar ze een liefde voor muziek en performance ontwikkelde. Peluso speelde covers tijdens haar tienerjaren, woonde en studeerde vervolgens af aan de King Juan Carlos University, gespecialiseerd in de pedagogiek van beeldende kunst en dans. Van daaruit verhuisde de zangeres "Sana Sana" naar Barcelona, waar ze haar professionele carrière zou beginnen. Ondertussen werkte Nathy ook bij Domino's Pizza (later meer over Nathy en pizza.)

5 Vroege carrière

Nathy Peluso werd al op jonge leeftijd aangetrokken door muziek en optredens en begon video's op haar YouTube-kanaal te plaatsen terwijl ze ook optrad in muziekbars in Spanje. Na haar afstuderen zou Nathy in 2017 haar eerste zeven nummers tellende EP, Esmeralda, zelfstandig opnemen en uitbrengen. De EP trok de aandacht van Spaanse onafhankelijke muziekpublicaties zoals Rockdelux, wat het bereik van de aanstormende zanger verder vergroot. Nathy zou het jaar daarop een tweede EP uitbrengen, getiteld La Sandunguera, dit keer via het platenlabel Everlasting Records.

4 Genre mengen

Het mixen van muziekgenres is nauwelijks een nieuw fenomeen. Muzikanten "lenen" en spelen al eeuwen met verschillende stijlen (herinner je je rap-rock?) Maar Nathy Peluso is van de meer exotische overtuiging wat haar vermenging van genres betreft. Volgens Spotify's Newsroom had de zangeres dit te zeggen over het mengen van stijlen: "Ik verleg graag de grenzen bij het schrijven of componeren. Ik hou er niet van om mijn muziek te beperken tot één genre. Ik mix dingen die normaal niet bij elkaar passen, maar toch fris en anders klinken. Ik heb veel inspiraties - salsa, hiphop, R&B, rock and roll, Braziliaanse klanken, wereldmuziek - en ze verleiden me allemaal enorm. Ik leer zoveel als ik naar muziek luister; Ik ben als een spons die al deze verschillende geluiden opzuigt,” vervolgde ze, “Dan probeer ik nieuwe liedjes te maken van al mijn inspiraties. Ik geniet er ook van om de organische klanken van muziekinstrumenten te combineren met meer synthetische klanken. En ik werk graag met mijn band en geweldige muzikanten. Muziek maken betekent voor mij mezelf pushen en constant proberen te evolueren.”

3 Haar Album ‘Calambre’

Nathy zou haar carrière alle nieuwe hoogten zien bereiken In 2019, toen de zangeres van "Delito" haar eerste grote platencontract tekende. Het jaar daarop zou haar grote studiodebuut uitkomen, Calambre Het album werd geprezen door critici en was een commercieel succes. Evenzo werd het album genomineerd voor Album van het Jaar tijdens de Premios Gardel en won het Best Alternative Pop Album. Om zo te zeggen de deal bezegeld over het aanhoudende succes van het album, voerde Nathy haar single "Sana Sana" uit op het Duitse muziekplatform Colors. Het optreden zou viraal gaan op Twitter en in dat jaar 12 miljoen views bereiken. Het album bereikte de top 5 van roet in de Argentijnse Hot 100, leverde haar twee Grammy-nominaties op en maakte van de zangeres een rijzende ster binnen de industrie.

2 Taalsamenvoeging, invloeden en tekstuele inhoud

Met invloeden die variëren van Ray Charles en Ella Fitzgerald tot Argentijnse folkgitarist Atahualpa Yupanqui, het is niet verwonderlijk dat de klanken die uit de zwoele jonge Latina komen, bol staan van R en B, soul en old school Spaanse vibes. Het vermengen van stijlen en het vermengen van talen is ook een kenmerkende eigenschap geworden van Pelusos, het mengen van Spaans, Argentijns jargon, Engels, Catalaans, Italiaans en woorden die schijnbaar onzin zijn. Haar teksten variëren van serieus tot ronduit leuk (misschien zelfs bizar), waarbij ze ingaan op onderwerpen als seksuele empowerment en … haar liefde voor pizza. Wat je stemming ook is, de teksten van Peluso zijn niettemin een vermakelijke ervaring op zich.

1 De Latin Grammy Awards

Winnen of zelfs genomineerd worden binnen de industrie is natuurlijk een van de vele doelen van een uitvoerend artiest. Nathy realiseerde dat doel toen ze werd genomineerd voor verschillende prijzen op de 2020 Latin Grammy'sZe werd genomineerd voor Best New Artist en Best Alternative Song en won de eerste. Volgens Grammy.com sprak Nathy tijdens een Zoom-interview over haar gevoelens met betrekking tot de nominatie: "Het is iets dat ik helemaal niet had verwacht. Het is een ervaring die ik wil verzorgen en die ik wil verwennen met mijn hart omdat ik weet dat het iets zal zijn om te onthouden." Tijdens de Latin Grammy's van 2021 werd Peluso opnieuw genomineerd voor een groot aantal prijzen. Onder hen Best Alternative Music Album, dat ze won. Met de Latin Grammy's van 2022 om de hoek, bevindt Nathy zich in de positie om drie jaar op rij het goud mee naar huis te nemen.

Aanbevolen: