Hoe zullen recente controverses de nettowaarde van Travis Scott beïnvloeden?

Inhoudsopgave:

Hoe zullen recente controverses de nettowaarde van Travis Scott beïnvloeden?
Hoe zullen recente controverses de nettowaarde van Travis Scott beïnvloeden?
Anonim

In de afgelopen jaren is Travis Scott het onderwerp geweest van veel roddelkoppen. Natuurlijk is er veel aandacht voor zijn muziek (de rapper heeft tot nu toe acht Grammy-nominaties).

De populariteit van Scott steeg echter onmiskenbaar enorm nadat hij in 2017 een romantische band kreeg met realityster Kylie Jenner.

Sindsdien waren Scott en Jenner ouders geworden en verwelkomden ze dochter Stormi in 2018. Onlangs werd ook onthuld dat Jenner hun tweede kind verwacht.

Te midden van al dit goede nieuws sloeg het noodlot echter toe. Fans waren woedend nadat Scott's Astroworld Festival onverwachts een massaslachtoffer werd.

Na de tragedie hebben velen ook geëist dat Scott verantwoordelijk wordt gehouden. Maar hoe heeft de bekendheid zijn vermogen beïnvloed?

Voor hoeveel wordt Travis Scott aangeklaagd?

Het incident op het Astroworld Festival zou een van de dodelijkste evenementen zijn voor het beheersen van mensenmassa's in de afgelopen jaren. Het tweedaagse evenement begon met een concert dat naar schatting 50.000 mensen trok.

Toen, zonder waarschuwing, deed zich een massale menigte voor. Volgens ABC News zei brandweercommandant Sam Peña van Houston dat de menigte "naar de voorkant van het podium begon te comprimeren".

Toen de set van Scott begon, konden concertgangers naar verluidt minder dan minuten nadat de show begon in "nood" worden gezien. Desalniettemin bleef Scott doorgaan, hoewel hij op een gegeven moment wel probeerde hulp te krijgen voor iemand die "flauwde" in de menigte.

Later raakten nog meer mensen gewond toen de golf zich voortzette. Al snel besloot de politie om het festival officieel te verklaren als een massaslachtoffer.

Dagen na het Astroworld-incident was het dodental van het evenement opgelopen tot 10. Een van de slachtoffers is de negenjarige Ezra Blount die stierf nadat hij in een medisch kunstmatige coma was gebracht.

Na de doden en gewonden is Scott in meerdere rechtszaken genoemd. Een van de advocaten van Houston, Brent Coon & Associates, eist 10 miljard dollar. Het bedrijf vertegenwoordigt momenteel 1.547 concertbezoekers.

Ondertussen heeft persoonlijk letseladvocatenkantoor Thomas J. Henry Law, PLLC namens de slachtoffers een rechtszaak van $ 2 miljard ingediend tegen Scott, Apple Music en anderen die betrokken zijn bij het evenement.

Over het algemeen wordt aangenomen dat er al meer dan 140 rechtszaken tegen Scott zijn aangespannen. De rapper heeft geprobeerd de aanklacht afgewezen te krijgen.

Travis Scott Net Worth After Astroworld: Heeft het incident zijn inkomsten beïnvloed?

Scott's primaire inkomsten komen misschien uit zijn muziekverkoop, maar de rapper heeft in de loop der jaren ook miljoenen binnengehaald via goedkeuringsdeals en partnerschappen.

Scott heeft bijvoorbeeld een deal met Nike waarmee hij volgens Forbes naar verluidt ongeveer $ 10 miljoen per jaar verdient. De rapper heeft ook samenwerkingsverbanden met PlayStation en Fortnite die hem miljoenen opleveren.

Scott sloot onlangs ook een deal met McDonald's, wat leidde tot de lancering van zijn eigen Travis Scott-ma altijd. Uit deze samenwerking ha alt de rapper twee keer op. Er is het traditionele goedkeuringsgedeelte dat naar verluidt Scott $ 5 miljoen beta alt en dan zijn er de merchandise-verkoopdeals die een extra $ 15 miljoen opleveren.

Het is geen wonder dat het vermogen van de rapper volgens verschillende rapporten al wordt geschat op $ 60 miljoen. Na het Astroworld-incident lijkt het er echter op dat Scott het moeilijk zou hebben om meer deals van meerdere miljoenen dollars te sluiten. Het lijkt er zelfs op dat zijn toekomst met sommige partners op dit moment nogal onzeker is.

Om te beginnen heeft Nike besloten om de lancering van zijn schoenensamenwerking met Scott uit te stellen in de nasleep van de tragedie. "Uit respect voor iedereen die getroffen is door de tragische gebeurtenissen op het Astroworld Festival, stellen we de lancering van de Air Max 1 x Cactus Jack uit", aldus het bedrijf in een verklaring.

Fortnite heeft de verkoop van de Out West-emote van de rapper in zijn itemwinkel stopgezet. Wat McDonald's betreft, is er na het incident nog geen officieel bericht van de fastfoodgigant. Radar meldde echter dat hun partnerschap ook voorbij is.

Tegelijkertijd kreeg Scott ook te maken met terugslag nadat hij besloot om samen te werken met BetterHelp na de tragedie. "Het team van Travis Scott nam contact met ons op met een initiatief om de kosten van therapie te dekken voor degenen die getroffen waren", aldus de verklaring van het bedrijf.

"Vanwege de gevoelige aard van deze tragische gebeurtenis, wilden we meer duidelijkheid geven over hoe de ondersteuning van BetterHelp via dit initiatief zal worden geleverd." En hoewel het bedrijf duidelijk maakte dat Scott geen geld kreeg van hun initiatief, bestempelden velen het als een smakeloze PR-actie.

De tragedie van het Astroworld Festival heeft naar verluidt ook de toekomst van Scott op reality-televisie beïnvloed. Er wordt aangenomen dat hij zou verschijnen in de aankomende serie van de Kardashians en Jenners voor Hulu.

Die plannen zijn echter naar verluidt geschrapt. "Camera's draaien al maanden", vertelde een bron aan Radar. "Maar na de ramp tijdens het concert, waar Kylie en Kendall allebei backstage waren, worden beelden van Travis uit de show verwijderd."

Aanbevolen: