Waarom Denzel Washington $280 miljoen waard is

Inhoudsopgave:

Waarom Denzel Washington $280 miljoen waard is
Waarom Denzel Washington $280 miljoen waard is
Anonim

Denzel Washington is misschien wel een van de meest succesvolle leidende mannen in Hollywood. Dankzij een carrière die zich uitstrekt over 4 decennia (van 1981 tot vandaag), heeft Washington een indrukwekkend vermogen, een indrukwekkend cv in Hollywood en heeft het meerdere prijzen, nominaties en een kunstacademie naar hem vernoemd.

Nadat zijn ouders scheidden toen hij een tiener was, werd de toekomstige acteur naar een particuliere militaire academie gestuurd. Hij vermeed zich bij straatbendes aan te sluiten door deel te nemen aan de Boys and Girls Clubs of America, waar Denzel al sinds 1993 een pleitbezorger voor is en hun officiële woordvoerder. Dankzij zijn werk met regisseurs als Tony Scott en Spike Lee werd Denzel Washington al snel een begrip. naam en hij blijft een kassamagneet. Hoe werd een kind uit de staat New York een van de meest succesvolle acteurs in de geschiedenis van Hollywood?

10 Denzel Washington's eerste rol op het scherm

Washingtons eerste rol op het scherm was gemaakt voor de tv-film met de titel Wilma. Kort daarna kreeg hij zijn eerste Hollywood-rol in het komediedrama Carbon Copy uit 1981, waarin hij de lang verloren gewaande zoon van een blanke zakenman speelt. De film is een commentaar op de rassenverhoudingen in Amerika, aangezien de hoofdpersoon, gespeeld door wijlen George Segal, wordt gedwongen te kiezen tussen vader zijn van zijn kind van gemengd ras of zijn carrière.

9 Denzel Washington's tijd op televisie

Washington speelde nog een paar rollen voordat hij een plek kreeg in het populaire tv-drama St. Elsewhere, een show over het leven van de medewerkers van een academisch ziekenhuis. De show lanceerde ook de carrières van verschillende andere acteurs, zoals Ed Begely Jr., Howie Mandel, David Morse en Bruce Greenwood.

8 'Glory' was de doorbraakrol van Denzel Washington

www.youtube.com/watch?v=CvmuHfSgra8

Glory, de bekroonde film over een regiment dat vecht in de burgeroorlog, is een van de populairste oorlogsfilms ooit gemaakt en bevat de talenten van Mathew Broderick, Andre Braugher uit Brooklyn 9-9 en Morgan Freeman. Andere opmerkelijke rollen die Washington rond dezelfde tijd op zich nam, waren in films als For Queen en Country en Heart Condition. De film Glory zou Washington een Oscar opleveren voor Beste Mannelijke Bijrol.

7 Spike Lee's 'Mo Better Blues'

Dit zou de eerste samenwerking zijn tussen Washington en regisseur Spike Lee, die beroemd is om zijn films die de strijd van zwarte Amerikanen belichten. In Mo Better Blues speelt Washington Bleak, een trompettist die ruzie maakt met een van zijn bandleden over wie de bandmanager wordt.

6 Denzel Washington speelde Malcolm X

Kort na Mo Better Blues werkte Washington opnieuw samen met Lee in wat misschien wel hun beroemdste film samen is. Washington speelde de hoofdrol in deze biopic over de strijder voor zwarte bevrijding en zijn uiterlijk, maniertjes en stem pasten zo goed bij Malcolm X dat het Washington een Oscar-nominatie opleverde. Hoewel hij niet won, werd het verlies door sommige fans als een schok beschouwd. Washington zegt echter blij te zijn dat hij die Oscar verloor aan Al Pacino, die won voor Scent Of A Woman.

5 De films die Denzel Washington deed in 1993

Na het succes van Malcolm X werd Washington veel gevraagd als hoofdrolspeler. 1993 was waarschijnlijk een van zijn drukste jaren, want het was toen hij aan enkele van zijn meest opmerkelijke rollen werkte. In dit ene jaar speelde hij in films als Much Ado About Nothing, The Pelican Brief en Philadelphia. Philadelphia zou uiteindelijk de film worden die de nalatenschap van Tom Hanks als serieuze dramatische acteur bevestigde.

4 Denzel Washington speelde in 'Remember the Titans'

In deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een zwarte coach die een volledig blank middelbare schoolvoetb alteam integreert, levert Washington een van zijn meest populaire optredens. De film wordt beschouwd als een geweldig commentaar op de Amerikaanse rassenrelaties, en het is ook een van de meest populaire sportbiofilms ooit gemaakt.

3 ‘Training Day’ won Denzel Washington een Academy Award

Zoals veel Hollywood-favorieten, waren fans benieuwd wanneer Washington eindelijk de erkenning zou krijgen die hij verdient van de Academie. Hoewel hij een trofee won voor Glory, wilden fans hem graag zien winnen voor een hoofdrol. Die erkenning kwam uiteindelijk in de vroege jaren 2000 toen Washington werd genomineerd en een Oscar won voor zijn rol in Training Day, waar hij een corrupte agent speelt die een groentje, Ethan Hawke, zijn vak leert.

2 Denzel Washington's carrière van 2002 tot 2020

Na zijn Oscar-overwinning beleefde Washington een sensationele carrière in drama's en actiefilms. Enkele van zijn meest opvallende en soms bekroonde rollen zijn de remake van The Manchurian Candidate, Inside Man (een andere Oscar-genomineerde Spike Lee Joint), American Gangster (waar hij de beruchte Harlem-gangster en drugsbaron Frank Lucas speelde), Deja Vu, Flight en The Equalizer 1 en 2. The Equalizer is sindsdien omgezet in een tv-serie over Peacock met in de hoofdrol Queen Latifah.

1 Denzel Washington's netto waarde en salaris

Dankzij zijn succesvolle en zeer lovenswaardige carrière heeft Denzel Washington nu een nettowaarde van $ 280 miljoen en verdient hij gemiddeld $ 60 miljoen per jaar. Nu, achter in de zestig, is Washington begonnen met regisseren. Zijn regiedebuut was Fences met Viola Davis in 2016 en zijn film A Journal For Jordan uit 2021 met Michael B. Jordan en Chante Adams. Hij regisseerde ook voor Grey's Anatomy. In een recent profielverhaal van de New York Times zegt Washington dat hij zich aangetrokken voelde tot regisseren omdat hij in een positie wil zijn om 'andere acteurs te helpen'. Tussen zijn welwillende pleidooi voor kansarme jongeren, zijn pleidooi voor worstelende acteurs en zijn staat van dienst als een van de beste acteurs in Hollywood, is het een wonder dat deze man zo bewonderd en succesvol is?

Aanbevolen: