Waarom Blake Lively verscheurd was over het spelen van Serena Van Der Woodsen

Inhoudsopgave:

Waarom Blake Lively verscheurd was over het spelen van Serena Van Der Woodsen
Waarom Blake Lively verscheurd was over het spelen van Serena Van Der Woodsen
Anonim

De rol van Serena van der Woodsen spelen in Gossip Girl was een keerpunt in de vroege carrière van Blake Lively. Door het mode-icoon van New York tot leven te brengen, werd Lively internationaal beroemd en zette ze haar op weg om een gerespecteerde filmster te worden.

De in Californië geboren actrice heeft een reeks succesvolle rollen gehad sinds haar tijd in Gossip Girl, onder meer in films als The Age of Adaline, The Shallows en A Simple Favor. Fans hebben opgemerkt hoeveel ze is geëvolueerd als actrice sinds de rollen die ze in haar latere carrière vertolkt zo sterk verschillen van die van Serena van der Woodsen.

Hoewel fans een speciaal plekje in hun hart hebben voor Serena, heeft Lively openhartig verteld hoe ze het echt vond om het beroemde personage te spelen. Lees verder om erachter te komen waarom Lively werd verscheurd door haar rol in Gossip Girl.

De rol van Serena Van Der Woodsen

Fans van Gossip Girl kennen Serena van der Woodsen als de it-girl van de Upper East Side. Hoewel ze nog maar een tiener is die naar Constance Billiard in Manhattan gaat, draait haar leven meer om schandalen dan om schoolwerk.

In de loop van de zes seizoenen van de show komt Serena in een aantal echt lastige situaties terecht, van slapen met het vriendje van haar beste vriend tot het per ongeluk vermoorden van iemand.

Hoewel Serena misschien wel het meest populaire personage in de show is, lijkt de actrice die haar speelde, Blake Lively, niet haar grootste fan te zijn.

De impact van 'Gossip Girl'

Ongeacht wat de acteurs en degenen die betrokken waren bij het maken van Gossip Girl van het tienerdrama dachten, heeft de show een blijvende erfenis. Het eerste seizoen, dat in 2007 debuteerde, bracht miljoenen fans over de hele wereld voort en gaf een nieuwe betekenis aan de aftekening 'xoxo'.

Naast het sappige drama dat zich tijdens de show afspeelt, wordt het ook aanbeden vanwege de mode die door de hoofdpersonen wordt gedragen, evenals hun benijdenswaardige levensstijl die op en neer door Manhattan draaft.

Gossip Girl was zo'n grote hit, zelfs nadat de originele serie was afgelopen, dat het een reboot inspireerde, die in 2021 in première ging. Veel fans beweren echter dat geen enkele andere show ooit helemaal aan de gestelde normen zal voldoen door de originele show.

Hoe Blake Lively zich voelde over het spelen van Serena Van Der Woodsen

Volgens de Independent noemde Blake Lively Serena van der Woodsen als een van haar minst favoriete rollen in haar acteercarrière. Ze resoneerde niet met de berichten die de show zelf naar voren bracht en vond dat het werk 'niet stimulerend' was.

"Mensen vonden het geweldig, maar het voelde altijd een beetje persoonlijk compromitterend", bekende ze in 2015. "Je wilt een betere boodschap naar buiten brengen."

Blake Lively maakte zich zorgen over vergelijking met haar personage

Een van de redenen waarom Blake Lively de rol van Serena compromitterend vond, is omdat het publiek haar associeerde met het gedrag van haar personage. Volgens een interview dat de actrice deed met Allure in mei 2015, was ze altijd bang dat mensen dachten dat ze in het echte leven op Serena leek.

"Het is raar als mensen het gevoel hebben dat ze je heel goed kennen, en dat doen ze niet", gaf ze toe in het interview. "Ik zou niet trots zijn om de persoon te zijn die iemand de cocaïne gaf waardoor ze een overdosis kregen en vervolgens iemand neerschoot en met het vriendje van iemand anders sliep."

De cast hoefde niet goed te acteren op 'Gossip Girl'

Een ander probleem dat Lively tegenkwam met de show, is dat er van geen van de cast geweldige acteervaardigheden werden vereist. In een interview met Collider Extras onthulde ze dat het maken van de show zo gehaast was dat kwaliteit geen prioriteit kon zijn.

"Je had niet de druk om je goed te moeten gedragen omdat je geen tijd had om je goed te gedragen," zei, en voegde eraan toe, "ze zouden ons onze regels op het allerlaatste moment geven."

Lively legde ook uit dat Gossip Girl een genreshow was, die zich niet leende voor naturalistisch acteren: Je probeert gewoon zo natuurlijk mogelijk over te komen, terwijl je ook nog steeds wordt verhoogd en in het genre speelt terwijl de kleding dragen, ervoor zorgen dat de kleding ronddraait tijdens het acteren en ervoor zorgen dat het landschap van New York City achter je ligt.”

De soorten rollen die Blake Lively vandaag verkiest

Tegenwoordig heeft Blake Lively de neiging om rollen te accepteren die passen bij haar interesses en haar verlangen om goed te acteren, in plaats van rollen als Serena van der Woodsen. Na Adaline in The Age of Adaline en Nancy in The Shallows te hebben gespeeld, heeft Lively zich gevestigd als een dramatische actrice met geweldige karbonades.

Haar rol als Emily Nelson in A Simple Favor komt misschien het dichtst in de buurt van het spelen van een personage als Serena sindsdien; Emily was stijlvol en aantrekkelijk voor de andere personages, maar een beetje smakelijker dan van der Woodsen.

Aanbevolen: