Emma Watson brengt hulde aan 'Friend And Mentor' bell hooks In Voice Note

Inhoudsopgave:

Emma Watson brengt hulde aan 'Friend And Mentor' bell hooks In Voice Note
Emma Watson brengt hulde aan 'Friend And Mentor' bell hooks In Voice Note
Anonim

Emma Watson heeft een spraakbericht op Instagram gedeeld om hulde te brengen aan de baanbrekende auteur bell hooks, die op 15 december op 69-jarige leeftijd is overleden.

De professor, activist en feministe stierf na een ziekte, zoals haar nicht op Twitter bevestigde. In de nasleep van haar overlijden deelde de 'Little Women'-ster een krachtige boodschap, waarin ze uitlegde hoeveel de vriendschap met haken voor haar betekende en hoe het "haar feministische reis" beïnvloedde.

Emma Watson herinnert zich de belhaken van de overleden auteur in Touching Tribute

"Mijn hart is gebroken vandaag. We houden van je, bel voor altijd en altijd. Ik weet dat je energie op talloze manieren herboren wordt", schreef Watson bij haar eerbetoon.

De 'Harry Potter'-actrice publiceerde ook een spraakbericht bij een afbeelding van de overleden auteur en een van haar citaten.

"Hallo allemaal. Dus ik wilde niet iets leuks, proberen en schrijven over de dood van mijn vriend en mentor bell hooks," zei Watson in haar stem.

"Het voelde gewoon raar te onpersoonlijk op een grappige manier," legde ze uit.

"Ze was zo'n speciaal persoon, en ze was zo aardig, en ze geloofde echt in mij aan het begin van mijn feministische reis, en daarvoor zal ik voor altijd, altijd en nooit, ooit dankbaar zijn."

Die reis begon officieel in september 2014, toen Watson een toespraak hield op het VN-hoofdkwartier in New York City om de campagne HeForShe te starten, waarin hij mannen aanspoorde om te pleiten voor gendergelijkheid. De actrice is een uitgesproken feministe en een pleitbezorger voor duurzame mode en het tegengaan van klimaatverandering.

Watson Beschouwd als belhaken "A Really Good Friend"

Watson zei toen dat Hooks niet alleen 'een inspirerende mentor' was, maar haar 'een hele goede vriendin' noemde.

"Ze was het soort persoon dat zou bellen, weet je, denk eraan om te bellen en bij je langs te komen en ervoor te zorgen dat het goed met je gaat," zei ze.

"En haar schrijven is slechts een van de krachtigste en meest inspirerende teksten die ik ooit ben tegengekomen. Ik ben gewoon zo blij dat ik dat nog steeds bij me heb, ook al is ze weg, "ze eindelijk gezegd.

In 2016 zaten Hooks en Watson voor een interview voor de serie "Girl Crush" van Paper magazine. In die chat openden ze hun waardering voor elkaar en hun feministische ervaringen, waaronder het wegwerken van de misvatting dat feminisme niet leuk kan zijn.

Aanbevolen: