Heeft Ben Affleck zijn vader echt gehaat?

Inhoudsopgave:

Heeft Ben Affleck zijn vader echt gehaat?
Heeft Ben Affleck zijn vader echt gehaat?
Anonim

Ben Affleck krijgt momenteel veel kritiek op zijn opmerkingen over zijn scheiding van Jennifer Garner. Volgens zowel Ben als de man die hem aan het praten kreeg over zijn scheiding, Howard Stern, waren de opmerkingen uit hun verband gerukt. De dag na het interview ging Howard in de lucht en besprak hij hoe inspirerend Ben was tijdens zijn Stern Show-debuut. Het lijdt geen twijfel dat Ben waanzinnig transparant was over zijn leven, ook al is dit iets waarvoor de pers hem onder de loep nam. Afgezien van zijn relatie met zijn ex en de complicaties in zijn vroege carrière, besprak Ben ook zijn relatie met zijn ouders. In het bijzonder wierp de extreem rijke Ben licht op wat er echt tussen hem en zijn vader gebeurde toen hij opgroeide.

In zijn onthullende interview met Howard beschreef Ben zijn vader als een "sterke, boze man". Een man die diep in zijn alcoholverslaving zat en nauwelijks aanwezig was in zijn leven toen hij een kind was. Hierdoor was er een grote mate van wrok. En zijn relatie met zijn vader had een zeer negatieve invloed op zijn leven toen hij opgroeide. Maar betekent dit dat Ben echt heeft geleerd hem te haten? Dit is wat hij te zeggen had over zijn relatie met zijn vader…

Ben Afflecks vader was afwezig en alcoholist

Het onderwerp van Bens relatie met zijn vader kwam ter sprake in zijn interview op 14 december met Howard Stern toen hij zijn nieuwe film, The Tender Bar, promootte. Zoals zowel Ben als Howard opmerkten, heeft de door George Clooney geregisseerde film veel overeenkomsten met Bens eigen leven. Dit omvat zijn worsteling met alcoholisme, iets dat hij gemeen heeft met zijn vader, Timothy Byers Affleck.

"Als je het script krijgt, zeg je dan: 'What the f, dit is zo mijn leven?'" vroeg Howard.

"Ah… ja…," zei Ben. "Mijn vader was zowel oom Charlie [het personage dat hij in de film speelt] als zijn vader."

Ben zei verder dat zijn vader in zijn leven aanwezig was op een manier die vergelijkbaar is met die van zijn personage in de film als die van Ty Sheridan. In tegenstelling tot Bens moeder, Christopher Anne "Chris" Boldt, die afgestudeerd was aan Harvard, vatte zijn vader de arbeidersklasse van Boston samen. Ben beschreef hem als een man met een "chip op zijn schouder" die niet vond dat zijn zonen een "luxe opleiding" nodig hadden. De gemeenschap waarin Timothy rondhing was ruig en het waren drinkers. Toch was Bens vader een goede schrijver en een belezen man, wat zijn minachting voor een formele opleiding nog meer deed toenemen. De relatie die de twee hadden toen Ben opgroeide was extreem giftig, maar meestal was zijn vader weg, worstelend met zijn alcoholisme en drugs.

"Was je in staat om naar hem toe te gaan en te zeggen: 'Papa, haat je me? Had je een afkeer van me? Ik ben deze schattige kleine jongen, wat is er met mij' --- omdat kinderen de schuld geven zichzelf -- 'Waarom ben je niet in mijn leven?' Of was dat gewoon te moeilijk voor je om te doen?" vroeg Howard aan Ben.

Na een heel lange pauze zei Ben: "Ja, dat is moeilijk voor kinderen. Weet je, ik begrijp het niet echt. Het is heel moeilijk te begrijpen, als kind ben je een beetje geprogrammeerd om [geloof] dat je ouders gelijk hebben."

Hoewel Ben beweerde dat hij zich als kind niet "bijzonder geliefd" voelde door zijn vader, wilde hij hem toch verdedigen. Hij zei dat dit typisch is voor kinderen van alcoholisten. Ze willen van hen een held maken, zelfs als ze dat niet zijn. En het accepteren van de realiteit daarvan was wreed voor Ben.

Ben is gekwetst door wat zijn vader deed, maar hij begrijpt zeker de strijd die hij heeft doorgemaakt

Bens relatie met zijn vader veranderde nadat hij nuchter werd. De afgelopen 30 jaar is Timothy van de drank af geweest. Maar, zoals Ben tegen Howard zei, "dat verandert niets aan de realiteit van wat mij is overkomen en dat betekent niet dat ik dat moet vergeven." Na verloop van tijd begon Ben echt te begrijpen waarom zijn vader de problemen had die hij had en waarom hij ze op hem, zijn broer Casey en hun moeder afreageerde.

"Mijn vader, als ik naar zijn leven kijk, twee jaar voordat hij trouwde, pleegde zijn moeder zelfmoord. Het jaar daarop pleegde zijn broer zelfmoord. Zijn vader sloeg hem zijn hele leven in elkaar. Hij had een ongelooflijk traumatisch leven. Hoe hij daar zelfs van hersteld is in de mate die hij heeft, is echt opmerkelijk. En dat wil ik alleen maar zeggen. Omdat ik niet wil beginnen over mijn vader te slaan, want, "gaf Ben toe. "Ik begrijp ook dat alcohol er veel mee te maken heeft. Ik begrijp ook dat het kwetsend voor me was."

Ben kreeg uiteindelijk de kans om zijn vader te vertellen hoeveel hij hem pijn had gedaan. Hoewel dit iets is wat hij pas kon toen hij een volwassen man was, hielp het hen om in hun latere jaren een soort van band op te bouwen.

"Het is vriendelijker om vergeving en liefde te tonen."

Aanbevolen: